ABS atjungimas*

Pradėjo lioska, Gruodis 13, 2010, 09:47:22 AM

« ankstesnis - sekantis »

horn

Citataaudrius parašė:
renkames kas ka megstame
be abshttp://www.youtube.com/watch?v=K_Lz3aNH_ig&feature=related
su abs http://www.youtube.com/watch?v=d-ewabrJZ0s&feature=related
nekalbu apie profesionalius sportininkus, gaila tu pas kuriuos nera ABS patarciau pasikeist auto, o kas ta sistema ruosiasi atsijungt isitikinkite ar esate profesionalus sportininkas.:@ Kitu atveju rizikuojate savo ir kitu gyvybe.

Filmukas kur stabdo su abs, mersas pralekia drtaudžiamą ženklą 14-15 sekundėje, o be abs prie to ženklo sustoja ;) Sportininke tu sportininke :D Reiškiasi tu siūlai visiems, kurie neturi abs pasikeisti mašinas? Jų yra koks 0,5 milijono :o

audrius

Giliai dzin kur ir kada sustojo, svarbiausia auto stabilumas ir valdomumas senai irodyta, kad ant ledo be abs greiciau sustoja jeigu kelyje nera kliuciu jei pasitaiko kliutis ja apvaziuoti sansai minimalus. Horn tai ir moralas tame, kad tikrai esame labai apgailetinoje padetyje, nes netgi trecdalis tavo teigimu lietuvos auto neturi abs[seni lauzai] ir dar atsiranda entuziastu kurie nori ta abs atjungti. As kaip ir anksciau sakiau, auto be siu sitemu nepirkciau nors intensyvaus vairavimo stazas jau 20m .
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

horn

Aš pačios sistemos labai nesureikšminu. Yra-gerai, o jeigu nėra, nu ką padarysi, gal kitą kartą su ja bus. Su mersu geru prieš 5 metus esu įlėkęs į bortą kitoj gatvės pusėj, nes abs sugalvojo netikėtai atsijungti, o aš kaip asilas iš netikėtumo užspaudžiau stabdžius ant plikledžio. O jei sakai, kad auto kurie neturi abs yra seni laužai, gali nuo 0 iki 15 metų automobilius ir taip vadinti ;) Ne stažas daro vairuotoją geru ar blogu, yra tekę nukentėti nuo 40m stažo, kaip jis sakė-jokių įvykių, o man įkalė ir net nematė ir dar akis draskė, kol liudininkų neatsirado :o

ryckak

kiek zmoniu tiek ir nuomoniu, tik savosios pirsti nereikia, as puikiai supratau Henrio pozicija, jis tiesiog garsiai pamaste, ir jam tikrai nereikia nieko irodineti ir jo mokyti, ismokit diskutuot keisdamiesi nuomonem, o nepirsdami jas! Pulkininkas, tavo krastutinumu cia nereikia, diskutavom apie ABS atjungima, o ne TRC, VSC ir t.t.

ryckak

Cia uzsienieciu nuomones tiems, kas sako, jog lietuviai cia vieninteliai tokie "inzinieriai" kur viska atjungia, sulauzo, sugadina ir t.t.:
"ABS is good for grandmas who want to get from point A to point B. I'm big fan of driving and real pleasure is when you don't have ABS, ESP etc."

"antilock breakes are for those who panic in an extreem situation. good drivers those usualy into racing that can keep there head in a bad situation prefer the power of regular breaks.. i know i do!"

Visiskai sutampa su mano nuomone:
"they promote ABS as if it was something you absolutely have to depend on. making people feel insecure without it.but with practice, you can brake better than abs."

Kestutis777

Citataryckak parašė:
Cia uzsienieciu nuomones tiems, kas sako, jog lietuviai cia vieninteliai tokie "inzinieriai" kur viska atjungia, sulauzo, sugadina ir t.t.:
"ABS is good for grandmas who want to get from point A to point B. I'm big fan of driving and real pleasure is when you don't have ABS, ESP etc."

"antilock breakes are for those who panic in an extreem situation. good drivers those usualy into racing that can keep there head in a bad situation prefer the power of regular breaks.. i know i do!"

"they promote ABS as if it was something you absolutely have to depend on. making people feel insecure without it.but with practice, you can brake better than abs."

OK. Tu krutas ;) Ir staiga iskilus situacijai, sugebesi sustabdyti geriau, nei su ABS :) Ir nepaspausio taip, kad ratai uzsiblokuotu :) Esi saunuolis ;) Juk velniop ta ABS ;)
Sekmes ;)

ryckak

Issikalbejai, ar dar protingu minciu turi?

Kestutis777

Citataryckak parašė:
Issikalbejai, ar dar protingu minciu turi?

Gal atvirksciai. Truksta zodziu....

mmersass

Mnau si tema jau perpildyta, nes pilama is tuscio i kiaura, vienas rekia ant kito, kitas atgal ir taip tesiasi...
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

fennix

Idomumo delei siandien, su savo drauge vaziuodamas 70 km/h su jos leidimu isabandziau stabdyma blokuojant ratus. Priesingai nei mersas taip daznai cituojamame youtubo video su savo siokiais tokiais vairavimo igudziais masinai ciuoziant sugebejau islaikyt ja visiskai tiesia be jokio apsisukimo. Taigi stabdyt be abs tikrai imanoma Taip pat ismeginau stabdyma posukyje imituojant abs. Rezultatais likau patenkintas. Tik tiek kad zinau jog mano priekiniai stabdziai idealios bukles, o galiniai daugiau nei patenkinamos. Bet ar visu jusu stabdziu sistema idealios bukles ir vairavimo igudziai puikus jei ruosiates atjunginet ABS ir gyvent be sios sistemos. As manau kad ne daugiau nei 10% vairuotoju sugebes normaliai valdyt masina ekstremalioj situacijoj ir tik 1% tai padarys tikrai gerai. Ar jus patenkat i sia riba ar ne, ne man spresti, taciau paklauskit saves to paties. Praktika veda i tobulybe. Kelias- idealus praktikuotis. Sustabdykit masina be abs ir su abs ivairose situacijose, jug nesunku saugikli isimt tarkim 10 kartu. Ismeginkit nuokalne ir ikalne, greicio ribas iki 50, iki 90 iki 110 ir virs 110. Jei po bandymu dar sveiku automobiliu ir galva nuspresit kad esate uztikrinti savo jegomis- pirmyn galite atjungti sia sistema. Jei ne- siulyciau visgi palikt. Gal po siu zodziu butu galima uzrakint sita tema?
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

Animal

Bet tarkim vaziuojant i ikalne slidzia danga su abs daug geriau uztempia nei automobili be abs kurio ratai vietoj sukasi ir ne krust i virsu? :)

audrius

animal tu sistemose susipainiojai;)
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Animal

Vadinasi susimaisiau tada,jei neklystu su ASR sumaisiau :)

Silkinas

CitataKestutis777 parašė:
Citataryckak parašė:

OK. Tu krutas ;) Ir staiga iskilus situacijai, sugebesi sustabdyti geriau, nei su ABS :) Ir nepaspausio taip, kad ratai uzsiblokuotu :) Esi saunuolis ;) Juk velniop ta ABS ;)
Sekmes ;)
Kolega, o kaip būtų tokiu atveju, kai Jūs pvz važiuojate pirma eile sau priimtinu greičiu ( jūsų padangos be dyglių) . Antra eilė pilna važiuojančių mašinų, iš kurių viena su dygliuotom padangom įkerta jums prieš nosį ir pradeda intensyviai stabdyti. Jūsų mašinos ABS to padaryti neleis. Vairuoti galėsite, bet nelabai bus kur sukti. Beliks tik įlėkti chamui į mašinos galą. Be ABS ko gero pavyktų sustoti.
Aš esu ne kartą taip papuolęs, tik mano laimei dešinėje pusėje bordiūro nebuvo.

Kestutis777

CitataSilkinas parašė:
CitataKestutis777 parašė:
Citataryckak parašė:

Sekmes ;)
Kolega, o kaip būtų tokiu atveju, kai Jūs pvz važiuojate pirma eile sau priimtinu greičiu ( jūsų padangos be dyglių) . Antra eilė pilna važiuojančių mašinų, iš kurių viena su dygliuotom padangom įkerta jums prieš nosį ir pradeda intensyviai stabdyti. Jūsų mašinos ABS to padaryti neleis. Vairuoti galėsite, bet nelabai bus kur sukti. Beliks tik įlėkti chamui į mašinos galą. Be ABS ko gero pavyktų sustoti.
Aš esu ne kartą taip papuolęs, tik mano laimei dešinėje pusėje bordiūro nebuvo.

Siandiena instruktorius pasake gera fraze:
GERAS VAIRUOTOJAS VISADA ISVENGIA NETIKETU SITUACIJU, NES JIS I JAS NEPAPUOLA ;)
Kas liecia smigimo i subine kitam, as LAIKAUSI DISTANCIJOS.....
Nors, ne visada pavyksta sustoti ten, kur noriu, bet kiekviena klaida priimu kaip pamoka ;)