ABS atjungimas*

Pradėjo lioska, Gruodis 13, 2010, 09:47:22 AM

« ankstesnis - sekantis »

robertas1993

Kazkaip keista pas jus su tais ABS kad stabdant Ilgesnis kelias nei bei ju. Pas mane tai atvirksciai gaunasi... kerti per stabdi ir iskart stoja auto.... :-) gal pas jus netvarkingi stabdziai? T.y. stabdziu skyscius keiciat? :-) o gal netinkamai veikia ABS? Gal tabdziu suportu pagr. Cilindriukai blogai vaiksto?
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Donis7

Viskas teisingai....ant slidaus kelio ilgesnis stabdymo kelias kol sustoji.

Venza

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Gegužė 15, 2015, 23:44:52 PM
Kazkaip keista pas jus su tais ABS kad stabdant Ilgesnis kelias nei bei ju. Pas mane tai atvirksciai gaunasi... kerti per stabdi ir iskart stoja auto.... :-) gal pas jus netvarkingi stabdziai? T.y. stabdziu skyscius keiciat? :-) o gal netinkamai veikia ABS? Gal tabdziu suportu pagr. Cilindriukai blogai vaiksto?
Viskas pas mus vaiksto gerai.Ir cilindriukai  :-]  .Geriausia jei paskaitytum tema nuo pradziu,mes ta jau isdiskutavom.Siulau nuvaziuot ant zvyrkelio,atsizymet stabdymo pradzia ir pabandyt stabdyt su ABS ir be.Busi nemaloniai nustebintas,o buna atveju,kai stabdymo kelias su ABS pailgeja iki keliu kartu lyginant su stabdymo keliu be ABS.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Donis7

Venza, o gal tu stabdžių skysčio nekeiti? :-]

kapsis

man pvz  ant plikledzio abs yra super.... niekad nematavau atstumu , bet lyginant is praktikos  su abs  stabdymas gerokai efektyvesnis....
vienintele  vieta kur tavo stabdziai su abs prilygsta tam kad esi beveik be stabdziu  - tai zvikelyje isvazinetas "siferis", ir ypac tas ilgalaikis "stambiom bangom "  :)   negan to kad jau zvyrkelio danga,   tai del nelygumu   ratas sokineja  nekontaktuodamas normaliai  su keliu   ir sudejus tai su abs veikimo principu ratas tampa praktiskai nestabdomas.....  (+)     

Donis7

Efektyvesnis, nes ratai nesiblokuoja ir gali kontroliuoti auto važiavimo kryptį (y) Su tuo sutinku, tas man irgi patinka.

kapsis

Citata iš: Donis7 Įrašytas Gegužė 16, 2015, 00:46:20 AM
Efektyvesnis, nes ratai nesiblokuoja ir gali kontroliuoti auto važiavimo kryptį (y) Su tuo sutinku, tas man irgi patinka.
turiu omeni  efektyvesnis del stabdymo kelio, bent man tikrai greiciau sustoja, aisku tai turi itakos ir geros padangos minksto misnio

Donis7

Taip, geras padangų sukibimas su kelio danga irgi padeda sutrumpinti stabdymo kelią.

Bemsas

Ant nelygaus kelio (taip vadinama "tarka") abs pralaimi, ant zvyrkelio ir puraus sniego ABS pralaimi. Taip pat ABS pralaimi, jei pakliuna skirtingo sukibimo danga. Pvz vazioji sausu asfaltu ziema, o desine puse pagavo leda (bala, zvyra ir t.t)

Faktas, kad ABS visada laimi keliose su asfalto danga  :goodboy: Kuo geresnis ratu sukibimas su danga, tuo efektyvesnis ABS veikimas.

kapsis

Citata iš: Donis7 Įrašytas Gegužė 16, 2015, 00:54:20 AM
Taip, geras padangų sukibimas su kelio danga irgi padeda sutrumpinti stabdymo kelią.
geros padangos butent tures itakos  tobulesniam  abs veikimui 

virme

Citata iš: kapsis Įrašytas Gegužė 16, 2015, 01:19:00 AM
geros padangos butent tures itakos  tobulesniam  abs veikimui 
Taip pat ir tvarkingi, veikiantys amortizatoriai.

Venza

Citata iš: Donis7 Įrašytas Gegužė 16, 2015, 00:40:41 AM
Venza, o gal tu stabdžių skysčio nekeiti? :-]
As keiciu kartu su automobiliu,jeigu tik pradeda skystis tamset,keiciu i sviezesne masina su skaidriu skysciu :D

kaktusas

Sveiki, po galinių stabdžių diskų keitimo dega abs, ir jis aišku neveikia. Ką galėjo prigrybauti auksarankiai?

Venza

Dazniausiai nutraukia ABS daviklio laida.

kaktusas

Reikės tiesos ieškoti :)