Nevisad is pirmo karto "grieba" starteris.

Pradėjo tadynis, Gruodis 17, 2010, 10:03:51 AM

« ankstesnis - sekantis »

tadynis

Yra tokia beda, ikisu rakteli i uzvedimo spynele, pasuku iki ON padeties, uzsidega visos lemputes kokios turi uzsidegti prietaisu skydelyje. Tada, kai uzgesta zvakiu pakaitinimo lempute, suku rakteli iki starterio paleidimo padeties. Kartais starteris i tai nereaguoja. Galvojau bus kaltas starteris, bendeksas ar dar kazkas, bet vakar atkreipiau demesi, kad jei sukant rakteli link starterio paleidimo padetis, as ji truputi pakreipiu i viena puse, tada viskas ok - starteris sureaguoja ir uzveda varikli. Taigi, darau isvada, kad cia kalta pati rakto spynele, jos kontaktai.

Kas Kaune galetu sutvarkyti ? Raktas su imobilaizeriu, tad kita spynele nelabai noreciau deti, o jei reikes, ka padarysi, bet tada iskyla ir naujos spyneles imobilaizerio pririsimas prie kompo, signalizacijos klausimas ir t.t.

P.S. tevas automobilyje "Das Auto" ir turejo tokia problema, tai isidejo jungtuka (su spyruokle) ant starterininio laido, tai dabar vos ne kaip naujose masinose "Start/Stop Engine" mygtukas veikia uzvesti varikliui :) Bet as taip nenoriu pas save AVENSYJE daryti.
Nemoki - išmokinsime, nenori - priversime !
www.fb.com/itmeistras

Henris

Gali hbuti bajeris kad imobilaizeris nesuveikia, pas mane nuo rakto kryptelejimo matosi kaip suveikia lempute kuri blykcioja su rakteliu. Realiai ikisus i spynele ji turetu uzgesti, bet pas mane ne  visada uzgesta, bet auto uzsikuria ir degant imobiliazerio lemputei, tai galvoju kokio velnio jis reikalingas :) Bet ne visada, kaip minejai nuo raktelio paklibinimo priklauso imobilaizerio suveikimas. Raktelyje pasikeciau batarke ir nebera taip. Pbandyk ir tu, gal batarke i pabaiga, beje ar signalke lengvai isijungineja nuo raktelio, ar reikia jau kisti beveik prie kapoto??
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

NNZ

tadynis pas mane ir ta bėda buvo, tai dabar su start mygtuku važinėju :) Šiaip tau reikia ieškot ne spynelės, o spynelės kontaktų, kad nereiktų imb nuiminėt. Aš senais laikais neradau, gerų kontaktų, todėl ir įdėjo chebrantas mygtuką.

p.s.toytaclub narių (mano) galerijoj matos ta dalis kurią reikia keisti, ten toks baltas apvalus daiktas kur yra kontaktai, nes teko ardyti kai buvau vidurį lietuvos ir nėjo niekai užkurt :D
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

modeliuka

ta balta elektrinė dalis iš šroto max 30 lt ir 10 min darbo pasikeisti.
Modeliuka

giedrukas

tevuko avensiui taip buvo, tai kontaktus pakeitem ir pasibaige bedos

tadynis

pasikeiciau kontaktu bloka/rite ir susitvarke. Uztrukau 15 min :)
Nemoki - išmokinsime, nenori - priversime !
www.fb.com/itmeistras

mind

Kurią temą dabar trint? Ir kam baną užvožyt už tokius bajerius. Kaip aš čia nemačiau.smiley
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Artūras Alytus

Citatatadynis parašė:
pasikeiciau kontaktu bloka/rite ir susitvarke. Uztrukau 15 min :)
Pas mane tokia pati problema. Raktelį judinu tai kartais pagriebia. Elemento keitimas nepadėjo. Gal įmanoma ten ka nors sutepti ar išardžius pavalyti ;) ? Kiek teko moketi už kontaktus ? Į ką kreipti dėmesį perkant devėtus. ? Siūlė pasidaryti start mygtuką, bet man taip netinka. Ką gali patarti ?
Prie to pačio , kaip nuimti tas plastmases prie vairo, kad prieičiau prie spyneles kontaktų ? Ar reikia vairas nuiminėti ir kaip jį nuimti jei reikia ? Dėkui už atsakymus.

Artūras Alytus

Citatamodeliuka parašė:
ta balta elektrinė dalis iš šroto max 30 lt ir 10 min darbo pasikeisti.
Kur jūs taip pigiai randate, nes skambinau šiandien Alytuje tai panoro 120. Branginykai. O padaryti start mygtuka 40 lt nori.

shvancas

arturas1980: pabandyk paieškoti ne šrotuose, o pas pavienes mašinas ardančius meistrus. Nusipirkau ką tik Vilniuj už normalią - 30 Lt - kainą.

Artūras Alytus

Citatashvancas parašė:
arturas1980: pabandyk paieškoti ne šrotuose, o pas pavienes mašinas ardančius meistrus. Nusipirkau ką tik Vilniuj už normalią - 30 Lt - kainą.
Vilniuje ar Kaune manau surasčiau tikrai. O štai Alytuje nėra nei vieno skelbimo su Avensiu dalimis. Šrote nori 120 mažiausiai. Už dėvėta ir 50-60 lt nepagailėčiau , svarbu būtų veikiantis. Gal kas parduoti turite ?
Pastebėjau kad pas mane pradeda neveikti kai daugiau kartų tenka užvesti automobilį per trumpa laiko tarpą.

NNZ

jei yra meistras tegul išrenka išvalo ir patikrina ar bendeksas ir rėlė dar geri. Visas darbas. 50-60lt ir kaip naujas.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Artūras Alytus

Nepirkau nei dėvėto nei naujo. Išardžiau, patempiau truputi spyruoklytes, išvaliau kontaktus, pertepiau per naujo. Nieko ten sudėtingo nėra.Kiekviena dalis turi sau skirtą vietą ir neįmanoma sumaišyti. Dabar nereikia raktelio taip stipriai laužti iki galo ir kraipyti į šonus. Viskas veikia, tikiuosi ilgam. Ir pinigų sutaupiau. Štai kelios nuotraukos. http://public.fotki.com/arturas1980/uvedimo-spynels-kon/nuotrauka1363.html

ketvirtasis

Mano meistrioko sunus autoelektrikas, tai pas jį ta pti problemą buvo, anas jam knopkę įdėjo. Blemba patiko:)

litunas

gal kas nuoroda turite kaip starteri greiciausiai su maziausiai vargo isimti 1998 2.0 TD
kaista kaip zaraza ir nesuka, bendiksa pries metus keiciau...ilgai gulejau po masina...............