Corolla Verso važiuoja kaip tankas

Pradėjo Pulkininkas, Sausis 05, 2011, 15:44:31 PM

« ankstesnis - sekantis »

horn

Aną dieną, mačiau kaip x5 laiptais nuvarė :D Trumpam užstatėm, kol daiktus nešėm, bičiukas nepasimetė. O maniškė ne ant slenksčių pasikabina, o kažkur ties katalizarorium. Ten jau krapštyk nekrapštęs sniegą iš po apačios, kol nestumi, nevažiuoja. Benzo ir dujų prisipyliau pilnus bakus, taip ir pradėjo užklimpti. Bet čia pas mane kaime. O mieste, jeigu įsibėgėjęs pastatau automobilį kur reikia, tai atgal irgi išvažiuoju. Kadangi aikštelės gal tik iki 50% užimtos, tai įsibėgėdamas niekuo nerizikuoju, išskyrus, kad pats po to nebeišvažiuosiu.

Gmc

Citataverso parašė:
maniske irgi 2002 m., padangos Yokahama, dvi ziemas atvazinejau - niekada ir niekur nesu klimpes ar neisvaziaves. Net keista, i ta pati ledo kalniuka, i kuri pries tai su udi B4 ir spygliuotom padangom tik isibegejes ivaziuodavau, su Verso normaliai ilipu. Kaime jau kelis kartus buvo: isstumiu kaimynu Audi ir Passata, o pats per tas pacias pusnis isvaziuoju... Beje, taip ir nezinau - turiu ta TRC, ar ne. Jokia lempute pas mane nedega, atjungimo mygtuko irgi nera. Tarp kitko, pas mane butent per sniega "pristabdomos" apsukos, ant gryno ledo - nepastebiu jokiu TRC pozymiu...
Pas mane yra TRC isjungimo mygtukas, tai gal pas tave jo ir nera

gisas

kas tas trc ? :p :)
google man tik ankliskai kažką meta :)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Gmc

Citatagisas parašė:
Siulau pasiskaityti cia:
http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=136&thread_id=1398

Gmc

CitataGmc parašė:
Citatagisas parašė:
Siulau pasiskaityti cia:
http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=136&thread_id=1398
Ir siaip vel prisiminiau, kad Toyotos TCS vadinasi ne TRC...

Henris

Pas mane tai TRC vadinasi, truakos kontrole, kitaip ratu antipraslydimas, jei ratas prasisuka vietoje, kontrole neleidzia jam to daryt, po biski prasukineja, kad geriau uzkabintu. CIa panasiai kaip atvirkstinis ABS :) :) :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Pulkininkas

CitataGmc parašė:
Ir siaip vel prisiminiau, kad Toyotos TCS vadinasi ne TRC...
Nežinau kas tas TCS, tikriausiai tu blogai prisimeni.
Tojotų traukos kontolės sistema būtent ir vadinasi - TRC
Cituoju tojotos tinklapį: "TRC = Traukos kontrolės sistema
TRC nustato ratų prasisukimą ir automatiškai sureguliuoja variklio galią tam, kad būtų apsaugota nuo praslydimo ir būtų atstatyta trauka. Tai užtikrina geresnį ratų sukibimą su keliu (taupomas kuras), mažiau dėvisi padangos, padidėja bendrasis saugos lygis. Tuo pat metu TRC sistema taip pat kontroliuoja stabdžius tam, kad būtų sumažinamas į kelio dangą paduodamas sukimo momentas tuo atveju, jei padangos ir kelio paviršiaus trintis būtų per didelė."
Mano automobilyje yra mygtukas, prie kurio rašoma - TRC off

tadusia

ner pas manaja jokiu kontroliu,ir padangos ziemines popigiai, bet skustis negaliu,ir ant kelio puikiai stovi ir per pusni brenda toka tak kol nepasikabina kur, sitam del visa ko kastuva bagazinej turiu isimetes. uosvio mersas prifarsiruotas kontroliu ir naujom padangom nei is tolo neprilygsta corollai. didziausia beda tai su bamperiais, ne musu ziemom ir ne musu kiemams sita auto buvo gaminta :(

Gmc

guners

Pas savo versiuke pastebejau toki reiskini: jei ant slidzios kelio dangos uzvaziuoji ir staigiai paspaudi akseleratoriu, tai susidaro toks jausmas tarsi prabuksuotu sankaba.
O ant neslidzios dangos viskas gerai.
Klausimas: ar taip reaguoja visos tos isvardintos sistemos, ar kas cia?
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

Pulkininkas

Citataguners parašė:
Pas savo versiuke pastebejau toki reiskini: jei ant slidzios kelio dangos uzvaziuoji ir staigiai paspaudi akseleratoriu, tai susidaro toks jausmas tarsi prabuksuotu sankaba.
Manau, kad TRC veikia, kad ratai neprasisuktų. Bet aš labiau jaučiu kaip tokiu atveju dirba VSC = transporto priemonės (automobilio) stabilumo kontrolės sistema. Kai ji dirba, skydelyje užsidega slydimo simbolis ir girdisi trinksintys garsai kažkur prie ratų, man atrodo prie galinių.
Bet tema ne apie tai. Kaip supratau beveik visų  čia pasisakiusių tojotos labai gerai važiuoja per gilų sniegą.  Net jei nėra TRC. Bet kodėl?  O gal vis dėlto visas efektas tik dėl TRC?

guners

Citataguners parašė:

O kaip pas kitus kas turit verso, ar kazkas pan. darosi?
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

Henris

guners - viskas taip turi buti. Pas mane kai pirma karta tokiom salygom suveikia TRC tai net lempos sumirksi :) Isbandyk taip, paspausk ta knopke TRC OFF ir pravaziuok pro slidu kelia, jei nebebus tu garsiuku, tai reiskia tai tikrai TRC.
O kaip tik norejau paklausti apie VSC - kas tai yra, stabilumo kontrole? Ar pvz kai slystu sonu pas mane pradeda pypset, bet jokia lempute neuzsidega ir pradeda tiesint masina, tai cia sita kontrole? Ar kokia kita?
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Pulkininkas

CitataHenris parašė:
O kaip tik norejau paklausti apie VSC - kas tai yra, stabilumo kontrole? Ar pvz kai slystu sonu pas mane pradeda pypset, bet jokia lempute neuzsidega ir pradeda tiesint masina, tai cia sita kontrole? Ar kokia kita?
Iš tojotos tinklapio:
"VSC = transporto priemonės (automobilio) stabilumo kontrolė
VSC automatiškai kontroliuoja stabdymo jėgą ir variklio galią ir saugo automobilį nuo ratų buksavimo ir slydimo darant posūkius ant slidžios kelio dangos ar atliekant staigius posūkių manevrus. Ši sistema reaguoja į pernelyg didelį ar nepakankamą vairo pasukimą atitinkamai stabdydama ratus. Automobiliuose su VSC sistema greitai grįžtama į stabilaus važiavimo būklę ir išvengiama avarijos pavojaus."

Mano Versiuke niekas nepypsi, bet VSC tikrai yra :)

AVENSIS D4D CHIP

CitataPulkininkas parašė:
CitataHenris parašė:
Iš tojotos tinklapio:
"VSC = transporto priemonės (automobilio) stabilumo kontrolė
VSC automatiškai kontroliuoja stabdymo jėgą ir variklio galią ir saugo automobilį nuo ratų buksavimo ir slydimo darant posūkius ant slidžios kelio dangos ar atliekant staigius posūkių manevrus. Ši sistema reaguoja į pernelyg didelį ar nepakankamą vairo pasukimą atitinkamai stabdydama ratus. Automobiliuose su VSC sistema greitai grįžtama į stabilaus važiavimo būklę ir išvengiama avarijos pavojaus."

Mano Versiuke niekas nepypsi, bet VSC tikrai yra :)
Pypsi visuose kur vsc yra,al uzmete pakankamai nebuvo;)