Degalų lemputė

Pradėjo freshman, Sausis 06, 2011, 23:33:58 PM

« ankstesnis - sekantis »

freshman

gal kas gali paaiškinti, kada užsidega degalų lemputė? Ji pradeda degti dar rodyklei nepasiekus rezervo atžymos. Tai reiškia, kad jau prasidėjo rezervas, ar šiaip perspėja, kad tuo prasidės rezervas... o gal dar kaip nors? Nes viena kartą kompas jau rodė, kad galiu nuvažiuoti 0 km, bet nesustojau :)

dėkui iš anksto

Modka

uzsidega kai lieka mazai degalu :) Kas ta REZERVO atzyma? Yra linija kur rodo pilnas bakas ir  yra kur tuscias. Siaip reikia vengti lemputes uzsidegimo kuo bake daugiau kuro tuo bake maziau kondensato kuo maziau kondensato tuo maziau vandens. Jei vazineji su degancia lempute tai is bako trauki pati nesvariausia kura su nuosedom.O nuosedos uzkemsa sistema. Turbut supratai kuom tai kvepia :)
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

freshman

tai yra dvi atžymos 1/1 ir R. Lemputė pradeda degti dar nepasiekus R, o manuale rašo, kad rodyklei pasiekus R bakas yra beveik tuščias. Ką reiškia 'beveik'?

GALLANT

"Beveik", tai liko nuvaziuoti 70-100km. Kazkur senai apie tai skaiciau, tik neatsimenu kokiai masinai. Bet kaip ir anksciau minejo, geriau laikyti baka kuo pilnesni, vaziuodamas su tusciu baku tikrai nesutaupysi.

Pulkininkas

CitataGALLANT parašė:
"Beveik", tai liko nuvaziuoti 70-100km. Kazkur senai apie tai skaiciau, tik neatsimenu kokiai masinai. Bet kaip ir anksciau minejo, geriau laikyti baka kuo pilnesni, vaziuodamas su tusciu baku tikrai nesutaupysi.
Na, nuvažiuoti km, tai sąlyginis reikalas. Kartais užmiestyje su tuo pačiu kuro kiekiu gali nuvažiuoti 30-50% km daugiau, negu mieste.
Aš galiu pasakyti iš savo praktikos, kad mano 3 metų senumo benzininiam 1,8 Verso kai pradeda degti kuro lemputė, bake dar būna apie 12-13 l kuro. Nežinau ar visiems modeliams vienodai? Kiek nuvažiuosi, priklauso nuo sąnaudų :)

Henris

Pas mane lempute uzsidega kai rodykle stovi per viena padala nuo R. Gamintojai lemputes uzsidegima dazniausiai daro kai bake lieka 10proc kuro. Tai mazdaug butu, jei bakas 60l - lempute uzsidega likus 6-7l bake, dar pridekim apie pora litru plaukiojanciu sistemoje, tai kai lempute uzsidega turetu buti nepilnai 10l. Jei bakas tarkim 100l, tai lempute turetu uzsidegti, kai paciam bake lieka apie 10l. Baku talpos priklauso nuo auto, pvz vokieciai megsta sudet didelius bakus nuo 70 iki 100 litru. Japonai, matyt, kadangi siauru akiu, tai ir bakus mazesnius deda. Turejau Mitsubishi benzina 1,6, tai bakas buvo isvis 40l, dabar avensis 60l, o tevas turejo audi, su 1,8 benzinu, tai bakas buvo apie 80l.
Kiek suprantu nuo variklio apetito nelabai bako talpa priklauso. Kaip koks gamintojas sumaste taip ir daro....
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

mind

Pilną baką vežiotis, tai kaip papildomas keleivis pas tave sėdėtų, todėl ekonmiškumo dėlei japonai ir nedaro didelių kuro bakų.  60 l pats tas, kadangi "japonas" gana ekonomiškas(benzinas).
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

arunaskeras

Nesenai teko istraukti kura is bako nes biski ipyliau ne to kas reikia. Per uzpilima neimanoma ikisti jokio slangiuko tai traukem per ta vieta kur prisijungia kuro filtras. Kai uzsidege lempute dar istraukiau apie 6 litrus. Tai cia tiek ir yra rezervas dyzeliui kai uzsidega lempute. Tik man gaila 50 litru kuro, kuri teks ispilti, bet cia jau kita tema.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

bladas

Mano Corola Verso 2002, 1,6 vvt-i benzinas, degalu bako talpa (pagal manual) 55 L, o lemputei uzsidegus supilu 42 litrus benzino. Iseitu, rezervas - 13 litru. Rusu forume ta tema net vyko diskusija, kad bako talpa realiai ne 55L, bet 48-50 L, nes, atseit, negali buti ant 55 L bako toks didelis rezervas - 13 litru. Mano turetai Renault Laguna lempute uzsidegdavo likus 3-5 L benzo, tai manuale buvo rasoma, kad uzsidegus lemputei NEDELSIANT piltis benzina

Aivis

Kaip jau rašė,kiti, manau,kad lemputei užsidegus lieka apie 6 litrus kuro(čia turiu omenį,dyzeli),nes man kompas rodo,kad galima nuvažiuoti apie 50-60km su degančia lempute,bet esu buves,kelis sykius(nebuvo kitos išeities)jau kai kompas rodė,kad begaliu nuvažiuoti 0 km.dar nuvaževes apie 30km. ir neužgeses.Vadinasi kuro po lemputės užsidegimo tikrai dar nemažai lieka.Aišku,nesiulyčiau taip eksperimentuoti,jau geriau iš anksto apsirupinti kuru.Bet kuo gyvenime tik nepasitaiko;)
Gazas dugnas .......

Pulkininkas

CitataAivis parašė:
 manau,kad lemputei užsidegus lieka apie 6 litrus kuro(čia turiu omenį,dyzeli),nes man kompas rodo,kad galima nuvažiuoti apie 50-60km su degančia lempute,bet esu buves,kelis sykius(nebuvo kitos išeities)jau kai kompas rodė,kad begaliu nuvažiuoti 0 km.
Bandyti apskaičiuoti kuro rezervo dydį pagal kompiuterio parodymus tai tas pats kaip nustatyti bobutės amžių pagal jos batų   numerį  :D

Aivis

CitataPulkininkas parašė:
CitataAivis parašė:
 manau,kad lemputei užsidegus lieka apie 6 litrus kuro(čia turiu omenį,dyzeli),nes man kompas rodo,kad galima nuvažiuoti apie 50-60km su degančia lempute,bet esu buves,kelis sykius(nebuvo kitos išeities)jau kai kompas rodė,kad begaliu nuvažiuoti 0 km.
Bandyti apskaičiuoti kuro rezervo dydį pagal kompiuterio parodymus tai tas pats kaip nustatyti bobutės amžių pagal jos batų   numerį  :D
Niekas pagal kompa kuro nesaičiuoja,tik sakau,kad kuro ,po užsidegimo lemputės,lieka nemažai ir dar galima tolokai nuvažiuoti:).O,kad kompas gryba pjauna kuro norma skaičiuodamas,manau čia niekam ir aiškinti nereikia:D
Gazas dugnas .......

jokas

Kai pas jus bakas pilnas "iki gerkles", kie nuvaziuojat km, kai rodykle atsistoja ant zymos rodancios ketvirti, t.y. nuo virsaus antroji padala?
Verso 2.0 d4d

xaudrius

Citatajokas parašė:
Kai pas jus bakas pilnas "iki gerkles", kie nuvaziuojat km, kai rodykle atsistoja ant zymos rodancios ketvirti, t.y. nuo virsaus antroji padala?

Þmogau,kas taip skaičiuoja? :D Siūlau pavažiuot bent iki min. padalos.O šiaip tai su tais parodymais yra labai abstraktu,nes jei pili iki "kakliuko",rodyklė pakyla gerokai aukščiau max padalos,taigi ir litrų telpa daugiau į baką.Pagal mano stebėjimus,kažkur iki 8-10 ltr.Dar esu pastebėjęs,kad nuo pusės bako rodyklė krenta žymiai greičiau,t.y. su antra puse bako nuvažiuoju mažiau.Su puse bako-20-25 ltr.,pravažiuoju vidutiniškai 400 km,kas sudaro vidutiniškai 5,5-6,5 ltr/100km. mišriu režimu.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.