galinis valytuvas

Pradėjo tadasd, Sausis 10, 2011, 10:20:06 AM

« ankstesnis - sekantis »

continuity

Kaip nusiima tas galinis valytuvas?
Varzta atsukau, o ka daryti toliau? Tempti i save?
Kiek tempiau - nejuda is vietos :(
Avensis T22 2001 wagon, 1CD-FTV.

Artūras Alytus

Pabandyk papurkšti WD ir pajudinti i šonus, turi nusimauti.

Saulius SSS

atlenk valytuvo koja ir proto ribose judink i sonus.paklibinus turetu nusimauti.ten ashele kugio formos su smulkiais  isilginiais  dantukais.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

jogis

Jeigu ne mikroschema, gali but uzrudijes, tada reiktu isardyt isvalyt, sutept... o jeigu sudroztas plastmasinis dantratis jy pakeist. taip pat po ardymo tarpine dazniausia pareina, reiketu hermetiko.
O seip geriau gal nuimt isvis, putiova kamsti y ta skyle idet ir nesukt daugiau sau galvos del tokios nesamones kaip galinis valytuvas.

AvensisGK

Pagrindine priezastis kodel pradeda nebeveikti (blogai veikti) galinis valytuvas yra sukietejes guminis riebokslis. Jis yra ant aseles, kuri iseina i lauka. Isardzius, isvalius ir sutepus pati mechanizma, butina pakeisti si rieboksli. Priesingu atveju vanduo vel pateks i mechanizmo vidu. Riebokslis yra guminis ziedelis mazdaug 10 mm skersmens.

Virgelis

Ir man parejo galinio valytuvo varikliukas. Tiksliau pats dandratis visai nasibaige. Pats varikliukas gyvas, sukasi.  Ka gi, bandysiu ieskoti savartynuose, gal pasiseks susirasti. TA man po metu, tai iki to laiko tikrai susitvarkysiu. O siaip tai nemaloni tokia smuklmena. Lyg ir nieko tokio, bet atima laiko ir pinigine truputi pratustina.
Virgelis

Virgelis

Vargais ne galais pavyko susirasti šrote veikiantį varikliuką su visa komplektacija (rele- protu). Dabar jau viską susitvarkiau. Ieškojau kažkur apie 3 mėnesius. Kainavo gan brangiai -140 LTL. Jau norėjau spjauti į tą valytuvą, visai nuimti ir tiek to.  Kiek ieškojau, pasirodė didelis deficitas, užsakyta daug kur iš anksto. Kainos žvėriškos- nuo 120 iki 200 LTL. Buvau gavęs pasiūlymą pirkti lyg tai Ford ar Mazda varikliuką už 70 LTL ir persidaryti (sako, kad galima perdaryti pritaikyti).  Įdomu, ar kas bandė pritaikyti galinio valytuvo varikliuką nuo kitos markės auto. Teoriškai lyg tai viskas įmanoma, bet praktiškai turbūt daug vargo.:|
Virgelis

Venza

Nuo priekiniu valytuvu varikliukus galiu parduot po 30lt urmu (Yra apie 10vnt).Galinio paieskosiu.Cia nuo Toyota matrix arba Scion XA,XB .
 Pasiulymas galioja svaite,nes bus priduoti i metalo supirktuve :)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

bladas

CitataVirgelis parašė:
Vargais ne galais pavyko susirasti šrote veikiantį varikliuką su visa komplektacija (rele- protu). Dabar jau viską susitvarkiau. Ieškojau kažkur apie 3 mėnesius. Kainavo gan brangiai -140 LTL. Jau norėjau spjauti į tą valytuvą, visai nuimti ir tiek to.  Kiek ieškojau, pasirodė didelis deficitas, užsakyta daug kur iš anksto. Kainos žvėriškos- nuo 120 iki 200 LTL. Buvau gavęs pasiūlymą pirkti lyg tai Ford ar Mazda varikliuką už 70 LTL ir persidaryti (sako, kad galima perdaryti pritaikyti).  Įdomu, ar kas bandė pritaikyti galinio valytuvo varikliuką nuo kitos markės auto. Teoriškai lyg tai viskas įmanoma, bet praktiškai turbūt daug vargo.:|
Keistas tu žmogelis, šitos temos 1-me puslapyje prieš metus siūliau visą galinio valytuvo mechanizmą , tik ašelė užrūdijusi, beje, aš tokį mechanizmą Telšių šrote pirkau lygtai už 20 litų. Visą galinį valytuvą kitame, Panevėžio šrote radau  irgi už 20 lt, nors Šiauliuose prašė 120 lt. O per TA galinis valytuvas ir purkštukas gali neveikti, jei yra abu galinio vaizdo šoniniai veidrodžiai

pinokis

per T.A. turi veikti galinis valytuvas ir purkstukas, jai jis yra tai vadinasi ir turi veikti, nesvarbu kiek tu veidrodeliu.

Virgelis

Citatabladas parašė:
CitataVirgelis parašė:
Keistas tu žmogelis, šitos temos 1-me puslapyje prieš metus siūliau visą galinio valytuvo mechanizmą , tik ašelė užrūdijusi, beje, aš tokį mechanizmą Telšių šrote pirkau lygtai už 20 litų. Visą galinį valytuvą kitame, Panevėžio šrote radau  irgi už 20 lt, nors Šiauliuose prašė 120 lt. O per TA galinis valytuvas ir purkštukas gali neveikti, jei yra abu galinio vaizdo šoniniai veidrodžiai

Nu jo, Pinoki, as nepklausiau pries 3 men., ar dar yra pas jus tas mechanizmas. O jus ir nepriminete, kad metu senumo pasiulymas dar galioja. 140 LTL labai gaila, dar dabar grauziuosi. Tiesa, vakar buvau viename srote Vilniuje ir del idomumo paklausiau del to varikliuko. Gavau atsakyma, kad cia labai paklausi detale ir maziau kaip uz 100 LTL niekuomet neparduoda. Keista, kaip jus po 20-30 LTL gaunat tuos varikliukus.:(
Virgelis

pinokis

cia ne as pardavinejau o bladas

Virgelis

Atsiprasau Pinokio, mano atsakyams turejo buti skirtas Blabui. Be to, mechanizmas nuo Corolla Verso 1 prie 1 Avensiui tiesiogiai netinka. Butu reikeje ardyti, perdaryti, keisti dantracius- kitaip sakant,  is dvieju sugedusiu bandyti daryti viena gera.:|
Virgelis

bladas

tai gal pats varikliukas tinka, jei čia toks deficitas, tai pasiliksiu sau ateičiai, o kainos nenaujų dalių šrotuose per Lietuvą tikrai labai skiriasi

Kalapiziukaz

Pasakymas srote, kad cia labai paklausi preke, galioja beveik visoms dalims :D Kazkaip bile ko ieskant visalaik gaudavau toki atsakyma jei paklausdavau kodel taip braniai. Dar pastebejau kad uz bet koki suda jie nemaziau 100lt praso...