Toyota Prius II gedimai

Pradėjo Priest, Sausis 11, 2011, 21:26:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

LM

:D
Yra Volvo dyzeliu-hibridų. :D
Pas mane kai žemiau nei -10*C kažkiek pradžioje panašiai sudirba, paskui nutyla.
O jeigu rimčiau tai kas nutiko? Žvakė, ritė,  karterio alsuoklio vožtuvėlis bylda...?

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Vasaris 13, 2018, 09:22:44 AM
:D
Yra Volvo dyzeliu-hibridų. :D
Pas mane kai žemiau nei -10*C kažkiek pradžioje panašiai sudirba, paskui nutyla.
O jeigu rimčiau tai kas nutiko? Žvakė, ritė,  karterio alsuoklio vožtuvėlis bylda...?
Įdomu kaip mechaninis kalimas susijęs su žvakėmis, ritėmis, karterio alsuokliu? Paaiškink, man labai įdomi tavo logika :)

LM

Supratau, kad alaus gaila :D :D
Nežinau. :think:
Alsuoklio vožtuve uždoris baladotis gali (pirmyn atgal), jis man atrodo ten juda.
O žvakė, rite, neveikia 1 cilindras. Variklio darbas ir garsas pasikeičia.
Garsas primena vožtuvų barškėjimą, bet manau tai per daug lengvas tavo klausimas būtų :D.
Tu kažkaip "kavarnaij" čia pradėjai  :smoke: :D

slashas

Alsuoklio vožtuvas tai rutuliukas su spyruoklę ir niekad tu tokio garso neišgirsi, tiesiog neįmanoma .
Žvakė, ritė tau ten variklis netolygiai dirba, kai cilindras nedirba būna kitokie garsai, o čia net labai tolygiai dirba šalta tik su geniu po kapotu.
Aš tikėjausi, kad spėjimai bus alkūninis ar grandinė, o čia gavosi degimo sistemos bėdos, nustebau :D

LM

:D tai kad yra visokių legendų apie tuos garsus...
1. Droselio sklendė barška.
2. Kolektoriaus tarpinė.
3. Uždegimo ritė.

https://priuschat.com/threads/knocking-engine-noise.180937/

Kaip sakoma simptomai panašus, bet jeigu skauda užpakalį tai nereiškia, kad jame yra dantų :D

slashas

Priuschat, tai dauguma botanikų, labai įtariai aš į tas konsultacijas žiūriu.
Mano atveju tokį garsą leido variklio aušinimo skysčio pompa.

LM

LM

:think:
Vieną rytą atsirado barškėsys? Ar garselis vis kartojosi?
:D sakai botanikai.
Nebūtinai reikia vadovautis forumų info.
Negali visi būti "fyškės ir kabelio" broliais :D
Kaip sakoma - nebus botanikų nereiks ir mechanikų.  :smoke:
Nuvykes į servisą ne tokių "vėjų" gali prisiklausyti iš "aukštos" kvalifikacijos personalo.

slashas

Matai tu skaitai apie genius, o as video su realiu genio garsu įdedu, tai tikrai kitoks genys nei ritės, kai variklis dirba ant trijų cilindrų.
Man va meistrai jau granrinę norėjo pakeisti...
O man užteko atidžiau su žibintuvėliu ir veidrodžiu  guolius apžiūrėti ir radau pompa rožinę nuo antifryzo, nors nei balos nei nieko nebūdavo, nugaruodavo.
Genys jau pasigirdo silpnai nuo rudens tik prie šalčių sustiprėjo garsas, nes metalai traukiasi ir plečiasi.

LM

Manai kad gali netikru garsu prideti?  :think:
Garsai kazkiek skiriasi ir rezonuoja sunku nustatyti is kur tiksliai tas garsas.
Tai sakau kad kai kurie meistrai ne ka geresni uz botanikus  (h)
Pas mane ir kai saltas rytas pakalenimas buna, bet  as apie voztuvas, tepala pagalvoju...
Nors kazkada apziurinejom kad vandens pompos dirzelis jau gyvenimo mates stipriai paeizejes. Galima spresti kad ir pompa nekeista. Gal but panasi problema ateis.
Saunu kad pavyko surasti beda.
Kolektyvo vardu norim padekoti del naudingo info pasidalijimu  :D

slashas

Aš labai paprastai tokius dalykus tikrinu, imi metrinį ilgą atsuktuvą ar kokį metalinį strypą ir dedi prie pompos ar kokio įtempejo, žiūrint ką tikrini ar ieškai kas garsus leidžia, tą strypą prie ausies ir iškart girdi pas kurį agregatą guolis pabirejęs. Tik tai darome atsargiai nes užvestas auto ir jei kur įkiši neteisingai tai gali prisidirbti bėdų ir pats susižaloti.

LM

;) Neblogas metodas. Taip tokiu atveju reikia atsargumo, kad "prietaisas" nepakliūtų tarp judančių dalių ir netrinkteltų...  :D
Aišku galima atjungiant ar nuimant dirželį, žiūrint ką tikrinti. Tik gal dirželį nuimti būtų daugiau veiklos. Tavo metodas - "greita" diagnostika.  ;)

slashas

Užknis oficialai ir garažiniai, tai nusipirksiu spec ausines tokiems reikalams, man keista kai servisai tokių elementarių dalykų neturi...

LM

:D su stetoskopu "tipo", kaip Aiskauda? :think:

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Vasaris 14, 2018, 10:26:31 AM
:D su stetoskopu "tipo", kaip Aiskauda? :think:
Panašiai, principas tas pats ;)