Toyota Prius II gedimai

Pradėjo Priest, Sausis 11, 2011, 21:26:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

ROCKY

Nera cia gedimas, paprasciausiai turbut per saltas variklis dar, bent jau man dazniausiai del to ijungti EV nepavyksta.

Kitas klausimas, kartais prie sankrizos nenoriai uzgesta, kartais truputi pasipurtydama. Galvoju gal kokia rele nesuveikia tinkamai ir iskarto neuzgesina? :) Del zvakiu turbut negali buti? Nezinau kada buvo keistos.
Turbut jungtis prie kompo ir ziureti ar nera klaidu reikes.

P.S. tinkamiausia alyta burbut tokia?
http://www.oltrade.lt/lt/alyvos-ir-tepalai/originalus-variklio-tepalas-alyva-toyota-5w-30-5l.html
DPF priusuose yra ar nea? :)

MindaugasB

DPF stovi TIK DYZELIU varomose masinose :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ROCKY

ROCKY

Kokias padangas auksciausias galima uzmauti ant R16 ratlankiu?
Ir gal zinot kokia tepalu specifikacija? Klampumas tai jau aisku - 5w30

RDeEsser

Citata iš: ROCKY Įrašytas Rugsėjis 24, 2015, 20:04:18 PM
Ir gal zinot kokia tepalu specifikacija? Klampumas tai jau aisku - 5w30
Tai tau formulės reikia :think: ,apie kokia čia specifikaciją šneki?
E

bioparo

ROCKY, jo pas mane irgi prie sankryzos kartais sustojus pasipurto motoras, idomu ir man butu suzinoti kas cia per dalykas.

ROCKY

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Rugsėjis 25, 2015, 07:02:41 AM
Tai tau formulės reikia :think: ,apie kokia čia specifikaciją šneki?

ACEA A3/B4 (08), C3 (10)
arba pvz
API SL/CFACEA A1/B1/A5/B5

bet toyotos alyvos raso (API SL/CFACEA A1/B1/A5/B5), tai turbut su sia specifikacija ir yra tinkamiausi.

mindogasm

Citata iš: ROCKY Įrašytas Rugsėjis 24, 2015, 08:55:54 AM
Kitas klausimas, kartais prie sankrizos nenoriai uzgesta, kartais truputi pasipurtydama. Galvoju gal kokia rele nesuveikia tinkamai ir iskarto neuzgesina? :) Del zvakiu turbut negali buti? Nezinau kada buvo keistos.
Turbut jungtis prie kompo ir ziureti ar nera klaidu reikes.
Citata iš: bioparo Įrašytas Rugsėjis 25, 2015, 07:48:22 AM
ROCKY, jo pas mane irgi prie sankryzos kartais sustojus pasipurto motoras, idomu ir man butu suzinoti kas cia per dalykas.
Jei tai vyksta automobliui pagaliau isylus iki 73 laipsniu tai viskas normaliai su tuo vangesniu uzgesimu. Tai perejimas i pilnai hibridini 4 apsilimo etapa. Ikaitus varikliu iki 73 sustojimo metu variklis dirba 5-10 sekundziu ir uzgesta atlikdamas amerikonu praminta "idle dance". Taigi, siuos akimirkos reiktu ne bijot, o laukti, nes po to bus daugiau naudojama baterijos ir vidaus degimo variklis dirbs maziau.

Truputi esu zaides su toyota dagnostka tai pastebejau kad tuo metu ISC Learning pereina is Incomplete i Complete, taigi tai pilnai susyje su laisvu apsuku kontrole. Keista tik tai kad ISC Learning value niekada nekinta ir pas mane nusistaciusi ties 2.1l/s kad ir ka tai reikstu.

bioparo

sveiki, gal kas zinot kur randasi variklio alsuoklis?

ROCKY

Kiek susizinojau nete kad toyota prius mazasis akumuliatorius turetu buti 35ah ir 270, galvoju deti 45 ah ir 330. Neturetu nieko atsitikri? :)
Yra ir orginaliu, bet kaina nesamoninga uz toki maza... http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/AGM-Start-Stop-akumuliatoriai-automobiliams/YUASA-HJS34B20R-AGM-35Ah-272A-EN-akumuliatorius.html

MindaugasB

Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

mindogasm

Citata iš: ROCKY Įrašytas Sausis 28, 2016, 09:05:39 AM
Kiek susizinojau nete kad toyota prius mazasis akumuliatorius turetu buti 35ah ir 270, galvoju deti 45 ah ir 330. Neturetu nieko atsitikri? :)
Yra ir orginaliu, bet kaina nesamoninga uz toki maza... http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/AGM-Start-Stop-akumuliatoriai-automobiliams/YUASA-HJS34B20R-AGM-35Ah-272A-EN-akumuliatorius.html

Pirmiausiai tai i monentine galia (tavo mineti 270 ir 330) is viso nereikia ziureti, nes jos cia nereikia. Kurimo (ijungimo?) metu pavalgo vos 20A ir tai tik sekunde ar dvi, kol inverteris pradeda generuoti 14V nuo HV akumuliatoriaus.

Tavo mineta 35Ah talpa ir tavo duota akumo nuoroda yra skirta antriems priusams be SKS (berakte atrakinimo sistema). Sis akumas mazas ir jei pas tave toks - klausimas ar didesni pritvirtinsi be tvirtinimo vietos perdarymo.

Jei pas tave yra SKS tai originalus akumas yra sitas 46Ah: http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/AGM-Start-Stop-akumuliatoriai-automobiliams/YUASA-HJS46B24R-AGM-46Ah-310A-EN-akumuliatorius.html. Pastarasis kaip matai yra didesnis.

Dabar apie kaina. Mano minetas masinos su SKS 46Ah akumas kainuoja 160Eur ir tai normali kaina, nes akumuliatorius yra AGM tipo, t.y. gilaus iskrovimo, t.y. jis nebijo(arba bijo maziau) gilaus iskrovimo ir yra beskystis. Jei esi megejas paklausyti musikos kuomet masine ne ready rezima ir taip rizikuoji iskrauti mazaji akuma - tau reikia tik sito, nes paprasti akumuliatoriais po keliu tokiu iskrovimu prades degraduoti. Ar labai naudingas beskystis akumas? Na jis sedi salone, gavus i gala keleviai gali gauti rugsties i kupra.. Plius beskysciai turi maziau medziagu kurios garuoja, t.y. maziau kenksmingu medziagu salone (yra ventiliacijos slangele ten nuo akumo, bet tarkime ji neveikia).

Yra ir neorginaliu AGM tipo Optima ar Exide akumu, bet su jais nieko nesutaupysi. Sutauputi gali pirkdamas 50-60Eur kainuojancius paprastus rukstinius akumus kaip sis jei pas tave masina su SKS: http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/Akumuliatoriai-automobiliams/YUASA-YBX5057-Silver-48Ah-430A-akumuliatorius.html. As bent jau taip ir dariau. Kodel? Uz AGM kaina tris kartus nusprendziau pakeisti siuos :D Gal tu triju kartu nereiks jei parduosiu ar sudauzysiu masina. Radijos nesiklausau atjunges varikli tad esu saugus del pilno nusodinimo. Montuojant tik reikia gerai pritvirtinti ventiliacijos slangele ir kitoje akumo puseje veltiliacijos anga uzkisti.

ROCKY

Citata iš: mindogasm Įrašytas Sausis 28, 2016, 10:23:41 AM
Pirmiausiai tai i monentine galia (tavo mineti 270 ir 330) is viso nereikia ziureti, nes jos cia nereikia. Kurimo (ijungimo?) metu pavalgo vos 20A ir tai tik sekunde ar dvi, kol inverteris pradeda generuoti 14V nuo HV akumuliatoriaus.

Tavo mineta 35Ah talpa ir tavo duota akumo nuoroda yra skirta antriems priusams be SKS (berakte atrakinimo sistema). Sis akumas mazas ir jei pas tave toks - klausimas ar didesni pritvirtinsi be tvirtinimo vietos perdarymo.

Jei pas tave yra SKS tai originalus akumas yra sitas 46Ah: http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/AGM-Start-Stop-akumuliatoriai-automobiliams/YUASA-HJS46B24R-AGM-46Ah-310A-EN-akumuliatorius.html. Pastarasis kaip matai yra didesnis.

Dabar apie kaina. Mano minetas masinos su SKS 46Ah akumas kainuoja 160Eur ir tai normali kaina, nes akumuliatorius yra AGM tipo, t.y. gilaus iskrovimo, t.y. jis nebijo(arba bijo maziau) gilaus iskrovimo ir yra beskystis. Jei esi megejas paklausyti musikos kuomet masine ne ready rezima ir taip rizikuoji iskrauti mazaji akuma - tau reikia tik sito, nes paprasti akumuliatoriais po keliu tokiu iskrovimu prades degraduoti. Ar labai naudingas beskystis akumas? Na jis sedi salone, gavus i gala keleviai gali gauti rugsties i kupra.. Plius beskysciai turi maziau medziagu kurios garuoja, t.y. maziau kenksmingu medziagu salone (yra ventiliacijos slangele ten nuo akumo, bet tarkime ji neveikia).

Yra ir neorginaliu AGM tipo Optima ar Exide akumu, bet su jais nieko nesutaupysi. Sutauputi gali pirkdamas 50-60Eur kainuojancius paprastus rukstinius akumus kaip sis jei pas tave masina su SKS: http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/Akumuliatoriai-automobiliams/YUASA-YBX5057-Silver-48Ah-430A-akumuliatorius.html. As bent jau taip ir dariau. Kodel? Uz AGM kaina tris kartus nusprendziau pakeisti siuos :D Gal tu triju kartu nereiks jei parduosiu ar sudauzysiu masina. Radijos nesiklausau atjunges varikli tad esu saugus del pilno nusodinimo. Montuojant tik reikia gerai pritvirtinti ventiliacijos slangele ir kitoje akumo puseje veltiliacijos anga uzkisti.

Net nesitikejau tokio issamaus atsakymo :D
Tai zodziu galima deti ir paprasta akuma jei muzikos nesiklausau isjungus varikli. Istikruju tai reikia pasiziureti man dar koks tas akumas pas mane. :)  SKS nera.

bioparo

pas mane tai Varta stovi, gal bishki jos prastesnes bet laiko dar.

katana7

Citata iš: bioparo Įrašytas Sausis 29, 2016, 10:47:02 AM
pas mane tai Varta stovi, gal bishki jos prastesnes bet laiko dar.
Pas T27 Avensis VARTA akumuliatorius įdėtas, kaip originalas.