Toyota Prius II gedimai

Pradėjo Priest, Sausis 11, 2011, 21:26:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

LM

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 04, 2018, 19:52:17 PM
Aš mieste pavaikiau ir kai kompą pasijungiau tokia buvo temp. Trasoje geriau aušinasi ;)
Dabar tokiu oru nuvažiavus 35km, sanakryžoje sustojus kurį laiką variklis išsijungia, tuoj vėl pasileidžia, bet šildo tik save baterijos nekrauna. Vadinasi nuvažiavus 35 km prie (-) 15*C variklis neužšilo?  :think: :smoke:
Kažin kaip reikalai su termostatu?

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 05, 2018, 09:17:34 AM
Dabar tokiu oru nuvažiavus 35km, sanakryžoje sustojus kurį laiką variklis išsijungia, tuoj vėl pasileidžia, bet šildo tik save baterijos nekrauna. Vadinasi nuvažiavus 35 km prie (-) 15*C variklis neužšilo?  :think: :smoke:
Nebūtinai, gal esi S3 cikle ;)

Stingray

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 05, 2018, 09:17:34 AM

Nežinau kaip jums, bet man priusas nepasirodė šiltu automobiliu per šalčius. Jo, sušyla, bet kad labai jau karštą pūstų - nėra.

Pravažiavau gal 8-10 km, specialiai sustojau pažiūrėti - čiupt už šlangos apatinės ir radiatoriaus - o anie šalti. Vadinasi termostatas veikia gerai... Bet tai vėlgi, rusų forumus paskaičiau, kad dauguma kenčia. Nėra šiltos mašinos jei neatvarytos iš kokios Švedijos Suomijos ir pan...

LM

Aš iki šių didžiųjų šalčių laikydavau 18-19*C T. Kai atšalo iki ~ (-)20*C, pradžioje nustatau 22*C nuriedu 15km, pamažinu iki 19*C. Nesakau, kad "dušna" bet tikrai nešalta. :D

balticam

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 05, 2018, 10:59:19 AM
Aš iki šių didžiųjų šalčių laikydavau 18-19*C T. Kai atšalo iki ~ (-)20*C, pradžioje nustatau 22*C nuriedu 15km, pamažinu iki 19*C. Nesakau, kad "dušna" bet tikrai nešalta. :D

Nu jus duodat vyrai....
Pas mane visada +22.5 nustatyta, nors cia kur dabar gyvenu ir vazineju zemiau -2 nebuna . Nesuprantu as to jusu taupumo; Masina turi tarnauti savininkui, o ne atvirksciai.. per visus 30+ variavimo metu nei karto netaupiau masinu ir neskaiciavau ju suvartoto kuro-vazinejau kaip man patinka, aisku taisykliu visada stengiuosi laikytis.

LM

:D gal iš turtuolių kategorijos, kur pinigai tai niekis, popieriukai po kojomis, tik priemonė aukštam tikslui pasiekti  :D
Nemažas jau 30 metų važiuoji, galėtum suprast, kad ne visi vienodi :-) Vienam šilta, kitam šalta. ;)

balticam

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 05, 2018, 11:29:04 AM
:D gal iš turtuolių kategorijos, kur pinigai tai niekis, popieriukai po kojomis, tik priemonė aukštam tikslui pasiekti  :D
Nemažas jau 30 metų važiuoji, galėtum suprast, kad ne visi vienodi :-) Vienam šilta, kitam šalta. ;)

Buciau turtuolis-Toyota nevazineciau :)
Zinau kad nera vienodu zmoniu, bet pasizvalgius forume susidarau nuomone kad kas antras cia perdetai taupo.....o gal tik nori but isskirtinis....Nezinau.
Man tai daug maloniau vaziuoti nusimetus striuke siltam masiniuke, o vasara kondiske isijungti(as jos ir ziema neisjungineju-gerai dregme surinkineja) ir vaziuot komforte.

LM

:think: sunku tau suprast nes dyželiu važiuoji? :D
Prie -20*C šalčio reiktų nemažai pavažiuot kad išsirengti  :D jeigu 100km važiuoji tai gal ir verta.
Aš 35km važiuoju iki darbo tai reiktų 20min šildyti, kad įsėdus į auto būtų galima važiuoti be striukės :think:
Taksistu dirbant gal ir galima važinėti išsirengus :think:, o kitu atveju tai neverta  :think:

slashas

Citata iš: Stingray Įrašytas Kovas 05, 2018, 10:43:24 AM
Nežinau kaip jums, bet man priusas nepasirodė šiltu automobiliu per šalčius. Jo, sušyla, bet kad labai jau karštą pūstų - nėra.

Pravažiavau gal 8-10 km, specialiai sustojau pažiūrėti - čiupt už šlangos apatinės ir radiatoriaus - o anie šalti. Vadinasi termostatas veikia gerai... Bet tai vėlgi, rusų forumus paskaičiau, kad dauguma kenčia. Nėra šiltos mašinos jei neatvarytos iš kokios Švedijos Suomijos ir pan...
Taip, priusas šaltas auto, todėl reikia laikyti garaže ar požeminėje aikštelėje. Priuso radiatorius yra įdomus, jis padalintas į dvi dalis, viena dalis yra varikliui, kita inverteriui, tad neaišku kokią šlangą pačiupai :) va todėl Toyota rekomenduoja varikliui antifreeza be silikatų ir t.t., nes jei netyčia viduje tos sekcijos prakiurtų ir pradėtų antifreezai maišytis inverteriui nelabai silakatai ir borai patiktų :)

Stingray

Tai pirma Tokvila tegul pakeičia invertoriaus pompą su antifryzu, tada to paties antifryzo nusipirksiu pas juos ir tada galėsiu važiuoti į Latransą keisti vandens pompą, nes sakė, kad šiek tiek rasoja :)

LM

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 05, 2018, 12:17:57 PM
Taip, priusas šaltas auto, todėl reikia laikyti garaže ar požeminėje aikštelėje. Priuso radiatorius yra įdomus, jis padalintas į dvi dalis, viena dalis yra varikliui, kita inverteriui, tad neaišku kokią šlangą pačiupai :) va todėl Toyota rekomenduoja varikliui antifreeza be silikatų ir t.t., nes jei netyčia viduje tos sekcijos prakiurtų ir pradėtų antifreezai maišytis inverteriui nelabai silakatai ir borai patiktų :)
Arba renovacijos (pašiltinimo) priuseliui. :D

Venza

Citata iš: bioparo Įrašytas Kovas 04, 2018, 14:23:02 PM
86160-ac280  toks kodas eina garsiakalbio
Turiu tokiu rusiu garsiakalbius :
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

bioparo

Ka raso ant to pirmo? Pirmas kaip mano tik kad nesidabrinis bet juodas popierius. Idomu kaip su vatai ir galas ar priekis, priekis f raide pries skaitmenis, tu pnvz? Jei turesi laiko privaziuosiu ir paziuresim, ai dar kaina kokia pirmo jei tiks :D 16 cm  eina pas mane

Stingray

Nežinau, buvot kas susidūrę ar ne, bet čia vakar bevažiuojant miestu užsidegė CheckEngine lemputė. Atvežus į Latransą, nuskaičius klaidas, parodė: P0031 ir P2238, kas rodo pirmojo (skaičiuojant nuo variklio) lambda zondo gedimą. Ištrynus klaidą, užvedus mašiną vėl užsidegė. Latransoje labai nustebo, nes sako su II-uoju lambda zondu būdavo bėdų, bet su pirmuoju - ne.

Pakėlė mašiną, pajudino (meistrui pasirodė, kad "fiškė" atšokusi ir "kažkaip keista jam pasirodė") ir viskas. Checkas poto nei vakar vakare, nei šiandien visą dieną neužsidegė. Tikiuosi ir nebeužsidegs :)

Pradėjau naršyti internetą - informacijos beveik nėra, tik radau rusų forume, kad kažkas keitė tą sunkiai prieinamą zondą ir kad kosmosą kainavo, kitame UK forume siūlė tikrinti kontaktus, nes šie zondai - amžini.

Kelt paniką ir pirkti atsargai tą zondą (visgi 99e, Denso DOX-0262) ar tikėtis, kad tai tik iškrito fiškė? :D

slashas

Palauk kol vėl iššoks, kontakto gedimas nieko nekainuoja, o zondas galį ir stalčiuje pragulėti.
P.s. Visi zondai miršta, nėra jų amžinu.