Toyota Prius II gedimai

Pradėjo Priest, Sausis 11, 2011, 21:26:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

Laimonas1

Blueprint 30e, bet yra dar viena bedele letai stabdant traska ne visada kaladeles ir diskai pakeistos nesenai

slashas

Citata iš: Laimonas1 Įrašytas Kovas 12, 2019, 19:20:15 PM
Blueprint 30e, bet yra dar viena bedele letai stabdant traska ne visada kaladeles ir diskai pakeistos nesenai
Tai matyt senus metaliukus panaudojai kurie kaladėlę laiko:

Laimonas1

Nežinau, servise pakeite ir nesidomejau😄

LM

As keiciau rato guoli priekini nes jau neimanoma buvo vaziuot nuo kaukimo. Meisyriukas apziurejo kad viena kaladele subyrejus tai ta pacia proga pakeite ir kalades 22 eur neatsimenu koks gamintojas TRW ar kazkas tokio... Bet jauciu reiks keisti ir stabdziu diskus nes lyg ir netolygiai stabdo ka stipriai uzspaudi. Apziurint diskus matesi nelabai tolygus dilimas vietomis parudijes , manem gal del pabirusios kaladeles, galvojom gal su naujomis prieidirbs bet nezinau ar pralysim...
Graziai svelniai stbdant ok viskas tvarkoj, bet kai stipriau uxsoaust reikia pvz nuo kokio kalniuko toks nelabai tolugus stabdymas...
Dar yra tokia legenda , kad disko musimas turi itakos rato guoliu, tipo greiciau guolis prades triyksmauti...
Tai kaip ir reiktu keisti diskus nes guoliai nauji vienas pries metus kitas ka tik.
Cia kalbu apie priekinius stabdzius ir guolius.
Dar keiciau pompa nes jau irgi triuksmavo. AISIN bet gaminta Korejoj 28 €.
Zodziu viskas kainavo 200€, dar tepalai su oro tepalo filtrais.

bladas

Keičiant stabdžių diskus, keičiamos ir kaladėlės, jei dar nedaug pravažiavai su naujomis kaladėmis, tai nelauk ir keisk diskus

LM

Ka gi reiks pasikeist ir diskus  :think:

Laimonas1

Gal kam teko keisti variklio grandine?

slashas

Citata iš: Laimonas1 Įrašytas Kovas 14, 2019, 19:23:42 PM
Gal kam teko keisti variklio grandine?
O kas tavajai? Klaidos ar garsas? Priusas keistus garsus leidžia kai su degimu būna kažkas negerai ir tik išryškėja vėlesnėje stadijoje lyginant su paprastu varikliu, nes priuso variklis dirba atkinsono ciklu ir laisva eigos apsukos pas priusą 1200rpm, tai detonacijos nesijaučia, o garsas kaip genio kalimo :)

Laimonas1

Dega variklio lempute, buvau pas diagnostika pasake kad grandines klaida ir dar kazkas neatsimenu, patare vaziuoti kol vaziuoja, o kai sustosiu pasikeisti varikli😥

slashas

Citata iš: Laimonas1 Įrašytas Kovas 14, 2019, 23:17:52 PM
Dega variklio lempute, buvau pas diagnostika pasake kad grandines klaida ir dar kazkas neatsimenu, patare vaziuoti kol vaziuoja, o kai sustosiu pasikeisti varikli????
Tai kokia rida automobilio? Gal žinai tiksli kokia klaida? Matyt fazės pabėga, dėl issitampiusos grandinės. Garsų yra kažkokių?

deficky

tai ant kiek turi issitampyt grandine kad fazes pabegtu :) jau ten voztuvai butu uzkalenti tokiu atveju..

Laimonas1

Man nebarska kartais kai paspaudi girdisi grandine o ta lempute uzsidega tai uzgesta tai nezinau ar cia man tikrai reikia keisti grandine ar uztektu tik itempti, diagnostikas tik per kompa paziurejo tai nezinau

Venza

Nieko ten neitempsi.Grandine itempia automatiskai hidraulinis itempejas.Jeigu tinka grandines ir zvaigzdutes nuo 1.5 Yario variklio,tai galeciau tau uz simboliska kaina parduot.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

slashas

Citata iš: Laimonas1 Įrašytas Kovas 15, 2019, 11:21:47 AM
Man nebarska kartais kai paspaudi girdisi grandine o ta lempute uzsidega tai uzgesta tai nezinau ar cia man tikrai reikia keisti grandine ar uztektu tik itempti, diagnostikas tik per kompa paziurejo tai nezinau
Na tai grandinė jau issitampiusi, tad vieną kartą gerai užgazavus peršoks tikrai ;)