Stabdžių skystis

Pradėjo chrustik, Vasaris 19, 2011, 11:57:36 AM

« ankstesnis - sekantis »

chrustik

Sveiki,

Gal galit pagelbėti ir pasakyti kokį stabdžių skystį aš turiu į savo Avensį 2005m 2.2L D4D pilti?

Ir dar noriu pasitikslinti ar stabdžių skysčio bakelis tas kuris arčiausiai vairo yra?

Mars

I 2006 metu Toyotas pylėsi dar DOT4. Pats nesenai keiciau. Jei nori pasitikslinti masinoje ant stabdžių skysčio bakelio dangtelio yra užrašyta markė koks eina.
mars

Arturo

Pulkininkas

O koks į naujesnes pilamas? Maniškei jau trys metukai, nieko dar pilti nereikėjo, pagal garantinį aptarnavimą, atrodo keitė. Tačiau jei reikėtu papildyti, nežinočiau koks skystis reikalingas. Tai koks?

Arturo

audrius

sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

fennix

pilt galima bet koki, taciau reiketu ne mazesni nei nurodyta gamintojo. Esminis skirtumas tarp skysciu- ju uzvirimo temperatura. Principas toks kad jei uzkaitus stabdziams, ty stipriai stabdant(dazniausiai vasara) jei stabdziu skystis pasieks virimo temperatura- jis taps dujomis, o dujos- spudus dalykas ir minkydami pedala jau nieko nepakeisit, nestabdys praktiskai is viso. Pagal specifikacija virimo temperaturos:
DOT 3   205 °C (401 °F)
DOT 4   230 °C (446 °F)
DOT 5   260 °C (500 °F)
DOT 5.1   270 °C (518 °F)

pas mane 16 metu senumo masinoj rekomenduojamas dot3,  taciau supiltas dot 5.1. Kas supranta apie ka kalba ir agresyviau vaziuoja. Nepagailes papildomu 10 litu ir susipils Dot5.1 :), nesvarbu kad rekomenduojamas 4.
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

audrius

fennix ka tu skaitai agresyviu vaziavimu, man agresyvus vaziavimas yra ziede, ralis ir t.t (tikrai ne su 80kw) o tau...., per mano praktika dot-4 nera uzvires o per tavo...... dot-5 arba dot-5.1 naudojamas sporte arba britvose., tai nafig konjaku plauti rankas. Daug didesne nauda kas 2-3m keisti stabdziu skysti, nes jis sugeria dregme, kas ir keicia virimo temperatura tiek dot3,dot4. dot5.......bet vistiek as uz tavo entuziazma superrrrrrrrrrrrrr;)

fennix

Audriau, man yra  teke vaziuot taip kad ant ratlankiu krentantis sniegas snypsdamas virsta garais. Ir tik 85 kw. Kai kaladeles sudrozi per diena, tai patikek uz stabdziu skysti negaila ir daugiau sumoket... Bet as niekam nepersu savo protdukto.  Visi renkasi tai kas jiems priimtiniausia. As tik pateikiu info kurios gal but kam nors truksta :)   Beje, kas gali leist sau plaut rankas brendziu, manau nenubiednes ir konjaku nusiprauses :D
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

NNZ

plius nepaminėta, kad dot 5 nemaišomas su jokiais kitais dot...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Memelis

Pagal manuala tai stabdziu ir sankabos skystis yra keiciamas kas 30 tuks km, taciau cia jau skonio reikalas. Aisku, laikas nuo laiko ji reiktu keist, dapilinet galima, taciau ar verta. Kiek man yra teke dapilinet, tai visada budavo beda, kad kazkur tas skystis dingdavo. Siaip tai jei viskas tvarkoj, nelabai ir turetu jo trukt.  Ten ir telpa jo visai nedaug ir tas keitimas nera toks brangus...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

audrius

Kai kaladeles sudrozi per diena, tai patikek uz stabdziu skysti negaila ir daugiau sumoket... , stai ir tiesa..........:D

Jonas

Trumpai ir aiškiai apie stabdžių skystčius:
- DOT 3,4 ir 5.1 visi yra tik glikolio pagrindu ir visi maišosi tarpusavyje
- DOT 3 užverda prie 205 C
- DOT 4 užverda prie 230 C
- DOT 5.1 užverda prie 270 C
- Šių skysčių problema yra ta, kad jie sugeria drėgmę todėl su laiku jų vrimo temperatūra krenta. Todėl juos rekomenduojama keisti kas 2-3 metus arba 40 - 50tūkst. km.
- DOT 5 taip pat yra glikolio pagrindu tačiau su silikonu, todėl jis nesimaišo su kitais DOT skysčiais.
- DOT 5 dėl silikono nesugeria drėgmės
- DOT 5 užverda prie 260 C
- DOT 5 teoriškai nekeičiamas.

Jei norima pereiti iš DOT3,4,5.1 prie DOT5 reikia sistemą prapumpuoti specialiais tarpiniais skysčiais, kad pilnai išvaryti iš sistemos drėgmę sugeriantį skystį.
Jonas

Dariusno

Citataaudrius parašė:
Kai kaladeles sudrozi per diena, tai patikek uz stabdziu skysti negaila ir daugiau sumoket... , stai ir tiesa..........:D

Joo... cia ekstremaliau uz F1 :D

Bondas_007

Automobilių remonto darbai!

http://www.automobiliuremontas.lt
8 678 59083
Ieškokit mūsų Feisbook'e