D4D. Sunkiai vedasi prie didesniu salciu

Pradėjo Algirdasss, Vasaris 23, 2011, 10:45:30 AM

« ankstesnis - sekantis »

Algirdasss

Sveiki,

nu va, ziema pradejo siautet ir islindo bedos su masina. Pas mane Avensis II, 2.0 D4D variklis. Prie didesniu salciu (-18 ~ -22) ganetinai sunkiai vedasi. Starteri reikia sukti kokias 8s ... Jei paleidi rakteli iki to laiko, gesta. Po tu ~8s pagauna degima ir normaliai pradeda dirbti. Darbo metu variklis dirba kaip ir tvarkingai. Pasiles vedasi irgi be didesniu bedu.
Gal kas galit uzvest ant kelio kame bedos. Ka as pats sugalvojau:

1. Pakaitinimo zvakes blogos. Po masinos pirkimo pries metus nekeiciau ju. O kas iki to laiko buvo tai neaisku. Bet sakau jei neveiktu kelios zvakes, tai gal variklis purtytus, keli cilindrai neveiktu. O dabar toks jaumas kad nei vienas cilindras nepagauna degimo, o kai pagauna, tai jau be bedu.

2. Akumuliatorius buvo prie pabaigos. Pasikeiciau. Bet tai kurimo nepalengvino.

3. Bedos su Common Rail. Skaitinejau forume apie situos variklius. Kazkas rase, kad elektronika laukia, kol sukils slegis magistraleje ir tik tada kura paduoda per purkstukus. Gal slegio daviklis prie salcio durniuoja ir nepadavineja kuro, o gal slegis del tam tikru priezasciu nesusikelia.

4. Gal dar kas?

Modka

Pradek nuo kaitinimo zvakiu 95% kad del ju tau nesiveda. Dumina kai vedi ?
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

lioska

Pritariu modka. Pas mene veike tik viena zvake, tai prie -15 - -17 ilgai drozdavau kol uzkurdavau. Dabar ir prie -25 kuriasi gerai.
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

mmersass

Zvakes bus kaltos, pirma karta galedavau laikyt ir 20s jokios naudos o antra karta iskart pagriebdavo, ir paskuj is galo pareidavo smarve : pakeite 2 zvakes ir baigesi problemos :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

vytska

Jo bandyk pradzioj tikrint zvakes, pas mane irgi kai prasidejo salciai gruodzio men. tai irgi sukt reikedavo vos ne 10 s, servise surado viena neveikiancia zvake, pakeite ir dabar liuks vedasi prie -20.
vytska

Henris

Tai ka man daryt, pas mane pries metus visos keturios zvakes pakeistos, nes servise sake, kad viena nedirbo, o uzvedimas prie salciu toks pat shudinas. Kai suka starteris masina bezdalioja dumais, tai ka per metus vel zvakes nuejo??? Nors siaip po darbo dienos kuriasi puikiai is poros apsisukimu, na bet po nakties turiu sukti starteri apie 10-15s, ir teis kiekvienu starterio apsisukimu, atorodo kad nori griebt, bet neuzgriebia. Balti dumai vedant tacka dar manyciau, kad kuro nepaduoda normaliai, jei nesudegus saliarka, tai kiek suprantu eitu juodi...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Silkinas

Balti dūmai ir rodo, kad mišinys mažai kuro turi.

Henris

tai va, taip ir maniau, kad nesugeba kuro uzpumpuot normaliai, tik po kiek laiko.... Kartais uzpumuoju su pompike, biski padeda.. Bet kartais tingiu prie tokiu salciu atidarinet kapota :)

Memelis

Man buvo analogiški skundai kaip ir tau. Problema buvo tik 1 pakaitinimo žvakė. Užteko ją pakeist ir baigėsi visos bėdos. Net pačiam keista, kad viena gali taip įtakoti.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

cu

pas mane 1 avensis  d4d. prie -15 LABAI  sunkiai užsiveda (dvi žvakės neveikia). prie šiltesnės temperatūros vedasi puikiai. ot kvaila vežiotis dvi naujas žvakes bardačioke ir kiekvieną rytą prie didelio minuso kankintis:)

gisas

gal degimas neteisigas(labai vėlyvas)? arba kuras nusėsta per naktį?
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Dariusno

Citatagisas parašė:

pritariu ir priduriu, gal kuras prastos kokybes

horn

CitataHenris parašė:
tai va, taip ir maniau, kad nesugeba kuro uzpumpuot normaliai, tik po kiek laiko.... Kartais uzpumuoju su pompike, biski padeda.. Bet kartais tingiu prie tokiu salciu atidarinet kapota :)

pradedu prisimint "Þigulių" laikus, kai kaimynai prieš darbą kraptydavosi po kapotu :D

JGaris

Pas mane irgi ta pati problema iki -10 dar dar,bet jei salciau lauke tai jau kokias 5-10 min akumuliatoriu reikia kankint,gal kas pasakytu kokios firmos pakaitinimo zvakes pirkt ar dar jos ten kuom skiriasi nes su jomis dar nesu susidures

Henris

CitataDariusno parašė:
Citatagisas parašė:

pritariu ir priduriu, gal kuras prastos kokybes
Jei degimas butu velyvas, ir siaip kurtusi ilgiau, nemanau, kad tai priklausytu nuo temperaturos, gal kuras nusesta, ziema jis vis tiek nera toks takus ir pasalusiam akumui sunkiau greitai sukelt reikiama slegi sistemoj. Pakaitinimo zvakes visos 4 pakeistos Bosch firmos praeita ziema. Kuras pilamas vien is Statoil. Aisku svarbiausia, kad uzsikuria, kad ir po 10-15s, tik starteriui nesveika, na tikiuos ta ziema baigsis po savaites... Arba jau kokie pukrstukai sunkiau dirba, reikia ipilt valiklio, bet iki jo pylimo reikia ir kuro filtra pasikeist, bo paskui uzkisiu viska miortvai...