Bildejimas vairo koloneleje*

Pradėjo Kabutto, Vasaris 24, 2011, 16:14:57 PM

« ankstesnis - sekantis »

Kabutto

sveiki,

turiu problemele tokia, kad bilda vairo kolonele. vaziuoji per menkus nelygumus ir girdisi aiskus bildesys. tepalai rodos dar nebega, kazkokiu strigimu irgi nejauciu.

Perziurejau senesnius topikus, bet konkretaus sprendimo neradau.

Kur man deretu kreiptis? Ir i kokia kaina orientuotis? Ko gero cia apie restauravima klausiu, o tai virs pusantro tukstancio uz nauja labai labai nenoriu moket

help
:(

Silkinas

Jei nenori mokėti, tai ir nemokėk. Pas mane taip pat kažkiek bilda, bet servise minėjo, kad neužsimušiu. Tai vienas iš dažniau pasitaikančių gedimukų.

umunas

esu beveik tikras, kad bilda ne kolonėlė, o vairo traukė ("obuolys" )

jei jau esi tikras, kad kolonėlėje bėda, tai gali kreiptis į tuos, kurie jas restauruoja. kokie 700 LTL ir sutvarkys. bent man kažkur tiek kainavo. didžioji kainos dalis - išėmimas/įdėjimas. nebent pats tai padarysi, kuo šiek tiek abejoju.

beje, kur tu čia naują vairo kolonėlę už 1,5k LTL radai? aš irgi už tiek norėčiau :D

Kabutto

Kaina is pirsto lauziau :)
Isimt idet su kolegos pagalba sugebeciau (su salyga, kad nieko presuojamo nereik ardyt), tik nebutu kur masinos palikt remontuojamam laiko tarpui.

To "obuolio" gedimas palengvina situacija? Ar vistiek reiketu visa kolonele traukt ir remontuot ?

umunas

CitataKabutto parašė:To "obuolio" gedimas palengvina situacija? Ar vistiek reiketu visa kolonele traukt ir remontuot ?
jei jau tau išimt kolonėlę nesunku (atkabinti šakes ir atrodo net vieną variklio pagalvę, atjungti traukes, visą hidrauliką ir t.t.), tai traukę pakeisti bus kaip 2 pirštus ap...ti. mašinos net pasikelti nereikia. apsunkinimas tik tas, kas suvedimą būtina darytis paskui, nes abejoju ar pagausi.

http://www.toyodiy.com/parts/diag_1riA8gi.png

keisti reikės kažkurią iš detalių 45503. aišku nensutebk jei reiks ir naujų gumų 45535/45536 (nesuprantu, kodėl atskiri numeriai)

umunas

p.s. jei reiks keisti ir tas gumas, tai jau iškart pirk autotojoje "originalias". ne tiek brangiau išeis, bet tų universalų mėšlo gabalai iš visokių Lirostų venk kaip velnias kryžiaus.

Pretendent

1.5 metų važinėju su bildančia kolonele. Kadangi prastais keliais neperdaugiausiai važiuoju, tai lb neerzina, o ir bildėjimas nestiprėja. Bet problema vis gi pati neissispres, anksčiau ar veliau reiks imtis priemonių, reikia klubiečiams šitą problemą lb rimtai aptarti ir rasti tinkamiausią sprendimą (kur geriausia ir pigiausia remontuoti). Gal priėjus tam tikrų išvadų netgi reiktų koopertuotis? Nes manau problema aktuali tikrai ne vienam!
Tai va, nieko gudraus nepasakiau, tik patvirtinu, kad tai ne vairo trukės antgalių (obuolių) išdilimas. Bėda pačioje kolonėlėje. Dar yra variantas dėl vairo veleno kryžmės, bet pas save tikrinausi, tai laisvumo nesijaučia, nors pati kryžmė gerokai paveikta korozijos.

Gal kas jau esate šią problemą sėkmingai išsprendę? Butų įdomu sužinoti detalesnę informaciją.

umunas

duodu vos 2%, kad bilda kolonėlė. o jei bilda, tai kokie dar klausimai? varai tvarkyt. nebent kam nors švęstas vanduo padėjo :D

tomazty

Pas manes bildejimas yra kai vairo padetis yra pakeista. t.y nuleidziu vaira zemyn tada ir pradeda bildet.. o va kai vairas pakeltas tai viskas tvarkoje.. taciau labai nepatogu vaziuot kai vairas pakeltas.. beda pas manes ir su tuo vadinamu ''obuoliu"?

Pretendent

Vairą nusileidus kryžmė dirba mažesniu kampu, todėl čia gali būti ir jos bėda.
Pas mane Avensi pasikėlus ir klibinant ratą, jokio laisvumo traukės antgaliuose nesijaučia, todėl ir manau, kad čia pagr, problema kolonelėj.

umunas

CitataPretendent parašė:
Vairą nusileidus kryžmė dirba mažesniu kampu, todėl čia gali būti ir jos bėda.
Pas mane Avensi pasikėlus ir klibinant ratą, jokio laisvumo traukės antgaliuose nesijaučia, todėl ir manau, kad čia pagr, problema kolonelėj.
taigi ne atgaliai kliba. nebent antgalį mes skirtingai suprantam.
dažniausiai tas bildėjimas būna iš traukės šarnyro, kuris uždengtas apsaugine guma. kartais ten atrodo klibėjimo jokio nesijaučia, o vat bilda. nuėmus traukę jaučiasi toks lyg minimalus to obuolio laisvumas ir tiek. net sunku kartais patikėti, kad dėl to taip bilda.
taigi, mano patarimas prieš lupant lauk kolonėlę ir bereikalo kišant pinigus į remontus gerai patikrinti traukės šarnyrą a.k.a. "obuolį".