Avensis padangos

Pradėjo 333, Gegužė 01, 2011, 21:58:01 PM

« ankstesnis - sekantis »

Liutukas

Susidejau Yokohama pagal gamintojo reikalavimus :) kaina gerule, bet tikiuos, kad bent jau trims ziemoms uzteks

dtinas

vasariniai buvo 225/40 r18. Ziemai uzsidejau 205/55 r16. Daug minksciau vaziuoja ir kuro rodos maziau vartoja..

Liutukas

Citatadtinas parašė:
vasariniai buvo 225/40 r18. Ziemai uzsidejau 205/55 r16. Daug minksciau vaziuoja ir kuro rodos maziau vartoja..
kuro turetu kur kas maziau vartoti, nes vis gi skirtumas sioks toks yra.

dtinas

taip, jauciasi. Kiek to kuro maziau ims laikas parodys. Dar nedaug km prasukau. Keisdamas ratus dar juos sveriau; tai vasariniai ratai - 22,5 kg/vnt, zieminiai - 18,3 kg/vnt. Manau, sekanciai vasarai teks ieskotis r17, o r18 pardavineti..

Gincius

Pakeičiau vasarines 215/45 R17 į žiemines 205/55 R16. Atrodo tik vienas colis, o iš karto pasijuto skirtumas. Mašina pasidarė  minkštesnė.
Aplamai mano mašina kažkokia labai standi. Amortizatorių rankomis spausdamas kapotą niekaip nepatikrinsi. Nežinau ar buvo forume diskutuota apie spyruoklių rūšis. Įtariu jos yra kelių tipų. Ne visi gi Avensis II yra vežimai, pritaikyti tik greitkeliams?
[mail][/mail]

Liutukas

Man tokia bedele. Pasikeitus ratus, atsirado pasalinis garsas, lyg kazkas kazka siektu. Ar gali taip buti, kad nuo siek tiek didesnio svorio gaunasi didesne apkrova guoliui ir sis pradejo skleisti papildoma garsa?

dainilandija

CitataGincius parašė:
Pakeičiau vasarines 215/45 R17 į žiemines 205/55 R16. Atrodo tik vienas colis, o iš karto pasijuto skirtumas. Mašina pasidarė  minkštesnė.
Aplamai mano mašina kažkokia labai standi. Amortizatorių rankomis spausdamas kapotą niekaip nepatikrinsi. Nežinau ar buvo forume diskutuota apie spyruoklių rūšis. Įtariu jos yra kelių tipų. Ne visi gi Avensis II yra vežimai, pritaikyti tik greitkeliams?

Ar miksciau vaziuoja su 205/55R16, lyginant su 215/45 R17?

Aš dar mastau ar man det žiemai R17, ar visgi R16, ar tikrai verta ir kodel?

Kalapiziukaz

R16 pigiau, man pries tai turetam auto tikrai minksciau su 16 vaziavo nei su 17

Kestutis777

Citatadainilandija parašė:
CitataGincius parašė:

16 zymiai minksciau. Kodel ziema tai aktualu? Nes kai vaziuoji per ledo gabalus, masina nesikrato taip, kaip su 17kos :D
Priprates prie stabilumo, kuri duoda 17kiniai, rudeni uzsidejes 16kos vos neislekiau posukyje is kelio :o bet tai labai gera pamoka buvo, nes isijunge ziemos rezimas ;) kad reikia ramiau vazineti.
Dabr ant mano Corollos Verso 16kos abiems sezonams. Su nostalgija stabilumui mastau apie 17kos vasarai, bet is kitos puses, nera jokio reikalo ju pirkti. Dabr esantys 16kos mane stabdo nuo nereikalingo lakstymo, kas sutaupo man kruva pinigu, nes baudos cia zveriskos :@
Taigi verdiktas. 16kos minkstesnes, nekrato masinos, bet stabilumas esant dideliam greiciui mazesnis...
17kos stabilus auto posukiuose, bet krato lyg su vezimu vaziuotum, + didesne padangu kaina ir kuro sanaudos dideja..

Reniuz

Citatadainilandija parašė:
CitataGincius parašė:

Pirkau naujas padangas ir ratus R16, nes nenorejau su R17kos vazineti vien del keliu dalyku:
1. Kaune, kaip zinia, is po ziemos duobes buna viena salia kitos ir isvengt ju, bei ziureti i eisma aplinkui neimanoma, tad arba nukalsi koki zmogeli ant perejos arba padidinsi duobes skersmeni su savo ratu. Tad TIKIUOSI, kad neprakirsiu padangos jei ji aukstesne.
2. Su siauresnem padangom lengviau isvaziuot is pusnies. Taip daugiabuciu kiemu nieks nevalo(yra isimciu) ir ryte gali buti, kad arba siupeliuosi visa kiema arba isvaziuosi ramiai.
3. Masina stabilesne su siaurom padangom, jei sniegas patizes. Siauresnes padangos geriau isstumia vandeni ir taip gaunamas didesnis sukibimas.
Zodziu kiek zinau is rekomendaciju ir is fizikos siauresnes ziema geriau :)

Kestutis777

http://goodyear.tiremanager.de/eu_en/default.aspx

Cia suvedus duomenis parodo ir dydziu varijantus ir slegi padangose ;)