Dingsta aušinimo skystis

Pradėjo malininas33, Kovas 31, 2011, 08:26:56 AM

« ankstesnis - sekantis »

malininas33

Sveiki
Problema su Corolla Verso 2,2 D-4-D 100kW aušinimu
Nežinau tai problema didelė ar maža, bet nespėju pilti aušinimo skysčio.Supylus 1l ir nuvažiavus kokius 200 km prasiplėtimo bakas vėl tuščias. Šiandien ištraukiau tepalo matuokle ir pastebėjau, kad lyg ir tepalo kiekis padidėjas, bent stovėjo virš normos.
Spėju, kad problema gali buti su tarpine po galvute. Jei mano teze apsitvirtins http://www.toyotaclub.lt/images/smiley/shock.gif tai kur butu geriausia ir aišku pigiausia tokį gedima pašalinti.
Iš anksto dėkoju už pagelba :)

Henris

Jei niekur nebega, tai tikrai pro tarpine varo, nes tokiu nutekejimu nepastebet, manau butu neimanoma. Jei po 1l ant 200km varo, tai geriau ir nevazineciau, nes tepalas nebekoks jau ko gero bus. Jei tepalo tikrai daugeja reiskia per kitur ir neiseina. Kitu atveju butum apsisikes baltais dumais riebiais arba pastoviai butu bala po masina, jei slegis ispumpuotu lauk per nuleidimo slangele, nors idomumo delei pasiziurek ar nera plasmasines apdailos slapios, atsidarius kapota is virsaus turetu matytsi issdziuvusio antifrizo demes arba pelkes... Bet kadangi tai DCAT, tai greiciausiai bus tarpine...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

aviko

Galimi gedimai:
1. Galvutes tarpine
2. Išsiplėtimo bakelio dangtelis
3. EGR vožtuvo aušintuvas
Pašlinimo būdai:
1. Remontuoti galvutę
2. Pakeisti kamštelį
3. Atjungti nuo EGR vožtuvo aušinimo skysčio žarneles ir sujungti tiesiogiai.
Kainos
1. Gali kainuoti apie 2000 su visomis detalėmis.
2. 25-50Lt
3. Gabaliukas vamzdelio, du užspaudimai ir 1h darbo.
Man 1 ir 3 punkta atliko UAB "Padžera". Jie turi aušinimo skysčio analizatorių, kuriuo gali patikrinti, ar yra aušinimo skystyje išmetamųjų dujų. Diagnostikos kaina apie 50Lt.
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

Henris

Citataaviko parašė:
Galimi gedimai:
1. Galvutes tarpine
2. Išsiplėtimo bakelio dangtelis
3. EGR vožtuvo aušintuvas
Pašlinimo būdai:
1. Remontuoti galvutę
2. Pakeisti kamštelį
3. Atjungti nuo EGR vožtuvo aušinimo skysčio žarneles ir sujungti tiesiogiai.
Kainos
1. Gali kainuoti apie 2000 su visomis detalėmis.
2. 25-50Lt
3. Gabaliukas vamzdelio, du užspaudimai ir 1h darbo.
Man 1 ir 3 punkta atliko UAB "Padžera". Jie turi aušinimo skysčio analizatorių, kuriuo gali patikrinti, ar yra aušinimo skystyje išmetamųjų dujų. Diagnostikos kaina apie 50Lt.
jei leidzia EGR voztuvo ausintuvas, tai kur dingsta antifrizas, pro pati EGR, ar per glusaka? Jei varo per dangteli manau butu pastebejes
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

aviko

Per glusaka ir per peciuko sujungimus.
Pas mane buvo sis variantas, tai irgi 200km pildavau po litra, o kartais ir daugiau

malininas33

tai kas buvo nutike ir kokios pasekmes , ka remontavo

aviko

Citatatai kas buvo nutike ir kokios pasekmes , ka remontavo
Vazinejau as ilgai dapilinedamas skysti, nes nezinojau, kad galima patikrinti ar yra ausinimo skystyje ismetamuju duju, todel pradejau ieskoti kur dingsta tas skystis.
1. Nuiminejo priekini skydeli ir keite peciuko sujungimo tarpines. (stipriai rasodavo langai ir buvo saldus kvapas salone) - 400Lt (nepadejo)
PS Cia kitame servise, ne "Padžera"
2. Keite issipletimo bakelio kamsti - 50Lt (nepadejo) ne "Padžera"
3. Galvutes remontas 1400Lt (nepadejo)
4. Po galvutes remonto buvo likes variantas - variklio blokas(brangoka), todel pats paprasiau, kad ipiltu profesionalaus hermetiko.
Palikau auto servise 2 dienom, o kai atvaziavau, meistras pasake, kad kol kas hermetiko nepyle, nes vienas is meistru prisimine, kad kazkada pas juos buvo Peugeot su tokia pat problema ir atjungus EGR voztuvo ausinima tosolas nebedinginejo, todel ir man ta pati atliko jau nemokamai tik su salyga, kad atvaziuosiu po kurio laiko ir pasakysiu ar viskas tvarkoje.
Beje, UAB "Padžera" užsiima varikliu remontais. Galvutes remontui siuncia į Alytu. Esu labai patenkintas atliktais darbais, nes praeita ziema automobilis vesdavosi sunkokai, o po galvutes remonto sia ziema  kuo puikiausiai

malininas33

Sveiki paklausiau jusiu pasiulimo ir nulekiau tirinti . Pakeliui patekiau i Tokvila, patikrno ir na ten turbut patvirtino mano spejimus, ausinimo skystije yra ismetamu duju. Is karto siulerenontuoti net tai jau yra blogai bet kad kaina labai jau didele pasakw apie 3000 pinigu, Na man siek tiek daugoka :) . tadu prisimenaiu anksciau mineta Padzera nuvariau ir is karto prieme tai va jau savaite kai auto remento, paskambinus pasake kad galva is Alytaus parvazevo ir jokiu didaliu ebu joje nera :)
Taigi laukiu akda pasakys kas padaryuti ir kiek kainuos :(.
tai tiek kol kas naujienu

Kestutis777

AVENSIS D4D CHIP

kubilas

Kadangi mašina remonte, tai galima ir atsipalaiduoti. na ir kas ,kad koki litra kitą :) , svarbu, kad galva jau pakeliui i servisa. džiaugiasi žmogus, vel lėks kaip su nauja :)

Saulius SSS

CitataKestutis777 parašė:
Tu blaivas rasei? :D
nesijuokit. gal zmogui LT kalba nera pagrindine.as angliskai dar ''geriau'' parasyciau.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Kestutis777

CitataSaulius SSS parašė:
CitataKestutis777 parašė:
Tu blaivas rasei? :D
nesijuokit. gal zmogui LT kalba nera pagrindine.as angliskai dar ''geriau'' parasyciau.

Nesijuokiu :) Man labai smalsu, kaip toliau vystosi tas remonto reikalas, nes mano D-CATui tarpines keitimas atsejo virs 4000 litu...

siigiis

man ir panasi kaina gavos bet dar tuo paciu teko pakeist ir tris kuro pukstukus po 400 uz vnt.
o tu Kestutis777 kur tvarkei???

Kestutis777

As savo masiniuka Tokviloje tvarkaus B) Jie nera is pigiuju, bet kokybes ir organizuotumo atvzvilgiu, jie labai kokybiski ir presciziski :) Visada likau patenkintas ju aptarnavimu :) Turiu Tokvilos draugu kortele, su kuria gaunu nuolaidas :)