spidometro paklaida

Pradėjo waldosius, Balandis 09, 2011, 09:52:43 AM

« ankstesnis - sekantis »

waldosius

sveiki,jau ne pirmoje Toyotoje atkreipiu dėmesi i spidometro paklaida. tarkim vaziuojant 120km/h realus greitis apie 8-9 km mazesnis. testavau skaiciuodamas kuoliukus autostradoje kurie kas 1 km, gps, bei svieslentemis rodanciomis greiti, o ir policija niekad nestabdo nors virsiju greiti 20 km :)  . tikrinau su avensis ir land cruiser. padangu ismatavimai pagal gamintoja.  ar cia tik man taip " pasiseke" ar cia visoms toyotoms tokia paklaida? pries tai turetiems auto paklaida buvo apie pora km, ne daugiau.

Kesteliss

Previjoj tas pats, paklaida yra :) tikrinau pagal navigacija. Spidometras rodo didesni greiti negu vaziuoji is tikruju. Padangos pagal gamintojo reikalavima, bet rodo maziau. Taciau vienas dalykas man nepatinka, kad ir spidometras man atrodo rodo klaidingai, o tai reiskia kad kompas su kuro sanaudom tada is vis nugrybauja. Nu bet jei tik tiek problemu tebutu tai butu pasaka :)))))
tel.868737941

horn

Pas mane tas pats, su vasarinėm 7km, su žieminėm 9, tikrinau ne viename automobilyje, audi beveik be paklaidos iki 100, greičiau nevažiavau. Beveik visi automobiliai 2-6 km meluoja iki 100. Draugelis su subaru sakė, kad pas jį pagal švieslentes greitis atitinka, bet gps parodė minus 4.

gisas

Citatahorn parašė:
Pas mane tas pats, su vasarinėm 7km, su žieminėm 9, tikrinau ne viename automobilyje, audi beveik be paklaidos iki 100, greičiau nevažiavau. Beveik visi automobiliai 2-6 km meluoja iki 100. Draugelis su subaru sakė, kad pas jį pagal švieslentes greitis atitinka, bet gps parodė minus 4.
tos švieslentės manau irgi nesamone rodo, nes važiuojant pro skirtingas švieslentes tuo pačiu greičiu, rodo skirtingai
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

dtinas

Citatawaldosius parašė:
sveiki,jau ne pirmoje Toyotoje atkreipiu dėmesi i spidometro paklaida. tarkim vaziuojant 120km/h realus greitis apie 8-9 km mazesnis. ...

manajam avensiui lygiai tas pats. Matyt jau taip padaryta. Girdejau specialiai kai kurie gamintojai taip daro, kad zmones santykinai leciau vaziuotu ir avarijos metu ne taip baisiai butu. Zmonos merse greitis tip top kaip ir navigacijoje. Kitu bandytu auto realus greitis mazdaug minus 2-3 km/h jei vaziuoji ant 100 km/h.

codilx

As tai vidurki tiesiog pasidarau ir viskas :) kiek rodo and spidomtero ir kiek rodo gps. :D

Aivis

Pas mane irgi greitis navigacijos ir spidometro neatitinka,spidometras rodo mažiau negu navigacija at 5 km tai tirai,kai važiuoji apie 100km greičiu.
Gazas dugnas .......

bosis

Citatawaldosius parašė:
... vaziuojant 120km/h realus greitis apie 8-9 km mazesnis....

lygiai tiek ir maniškė meluoja. Ypač pikta, kai baigėsi 100 000 km garantija, praktiškai nukniso 7-8 t.km.
Kiti auto, kuriais važinėju ar važinėjau praktiškai nemeluoja.
facelift ;)

Henris

pas mane meluoja 5-7km/h minus.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Pulkininkas

Niekas čia nemeluoja, paprasčiausiai, tokia taisyklė, visi gamintojai taip daro ir visi tai žino.  Visų automobilių spidometrai rodo 5-10 % didesnį greitį negu yra iš tikrųjų ir tai daroma specialiai dėl šių priežasčių:
1. Nei vienas gamintojas negalės būti apkaltintas, o klientas bylinėtis, kad dėl gamintojo kaltės klientas turėjo nuostolių dėl padaryto greičio viršijimo. Tai pagrindinė priežastis.
2. Paklaida į didesnę pusę - visiems smagiau.  Automobilis "greitesnis", . "didesnis" maksimalus galimas važiavimo greitis, "dinamiškesnis", vadinasi "geresnis", labiau atitinka nurodytas charakteristikas.
Na o dėl odometro parodymo, tai leiskite suabejoti. Nuvažiuotą atstumą rodo teisingai, nebent ratlankiai, padangos ne pagal gamintoją. Tad, kad garantija "sutrumpėjo" dėl gamintojo kaltės - netikiu.

umunas

Pulkininkas viską kaip ir pasakė :)
pats su saviške esu netyčia patikrinęs, kai pro matuoklį turbūt +15 praskridau. matuoklis kai dar stovėjo tikrai buvo veikiantis.
ir su GPS kitose mašinose esam su bendradarbiais žaidę. kiek pastebėjom, tai rodo maždaug 5-9 kmh daugiau, nei realiai yra.

p.s. neįsijauskit tik dabar beviršydami ;)