Galinio stabilizatoriaus vid. gumos

Pradėjo Ernestas01, Balandis 17, 2011, 01:04:04 AM

« ankstesnis - sekantis »

Memelis

As kai keiciau, tai irgi is Eolto emiau. Tikra pamenu, kad 10 lt galines nekainavo. Pazistami dirba, tai sake buk ramus, laikys. Neverta brangesniu imt...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

oscar666

o pasakykit man,kokie simptomai buna kai yv0riu gumos jau buna nusibaigusios?mat man toks kazkoks jausmas jog gale reiktu pasikeist..labai skaudziai jau duobes sugerineja,o ant ilekus i koki zieda,tai jausmas lyg galas gryzineja i savo vieta tarytum prailgintas miestinis autobusas kai su ta sikna buna,na zodziu taip paplaukioja tarytum.tikiuosi aiskiai isdesciau,tad bukit malonus papasakokit,nes servise jau i kelinta vaziuoju,tai tik tiek,kad pasikelia,padauzo su mantiruote ir tipo "laisvas vaziuok,viskas gerai" jau uzsiknisau,o juk zinau,kad ne viskas gerai.....
lygis

Henris

Man buvo tos gumos parejusios, tai buvo tik tiek, kad vaziuojant per mazesnes duobes, atrode, kad bagazinej, koks damkratas dunksi nepritvirtintas, tai issikrausicau bagaznika ir pralekiau vistiek dungsejo. Meistrai irgi nieko nemate, nes niekas neklibejo. Ten nelabai ka paklibinsi, tieisog tos gumos ar sukieteja ar sutrukineja ir pradeda metelas i metaladauzytis, del to tas garsas yra. Vaziavimui realiai itajkos tos gumo nelabai turi. Pas mane kai tuscia masina ziede, jei pagaunu duobe irgi gala lyg noretu biski mesti, bet ir pakeitus tas ivores yra tas pats, tai nzn nekreipiu demesio... Kai gale kazkas sedi to dalyko nesijaucia...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

horn

oscar666

nu jooo suvedima reiketu jau..bendram skaiciavime senokai jau darytas,bet ka tai duos?siaip ant kelio tiesiai vaziuoja,niekur netraukia i sona,na nebent tam galui kas pasikeis...bet dunksejimas nuo suvedimo nedings,kazkas yra ir vaziuokleje tik niekas neranda...:(priekiui pvz irgi vaziuoji per koki sulinuko dangti,ratas pyst i kaire ar i desine jei kazkoki nelyguma pagavo,tai vairas irgi iskart tarkst per nagus....o taip neturetu buti,su darbine vaziuoju per visokius nelygumus,tai dzin,vairas kaip stovi tiesiai,taip ir stovo ir jokiu musimu....na bet cia jau nebe apie yvores,tai nesiplesiu...
lygis

Henris

Pas mane buvo darytas suvedimas abiejom asim, tas galo elgesys nelabai pakito :)

oscar666

tai sakau,kad suvedimas tam ytakos negali turet..galvoju vistik apie stabilizatoriu,gal dar apie amortizatoriu....
lygis

horn

Pasitikrinti, tada galėsi svarstyti-verta ar neverta. Jei pasakys meistras, kad pabėgęs suvedimas, tai nesidarysi, nes manai, kad "neturi įtakos"? Ar dareisi po to kai užsidėjai vasarinius ratus suvedimą?

Henris

Citatahorn parašė:
Pasitikrinti, tada galėsi svarstyti-verta ar neverta. Jei pasakys meistras, kad pabėgęs suvedimas, tai nesidarysi, nes manai, kad "neturi įtakos"? Ar dareisi po to kai užsidėjai vasarinius ratus suvedimą?
O kam daryt suvedima, jei tarkim pas mane ziemines ir vasarines padangos ant tu paciu disku ir to pacio dydzio?? :)
Aisku galima reguliariai darytas suvedima, bet tikrai ne kas pusmeti. Nebent apturejai geru smugiu, kur jau dantis sukandai kai ji pajutai, tada gali pabegt. Na ir aisku po atitinkamo vaziuokles serviso, traukiu, traukiu antgaliu keitimas, man rodos net nereikia daryt suvedimo jei sarnyra keiti, na nebent del sventos ramybes.

tadynis

Dvi ziemas atlaike gumos, pirktos po 10 litu is TEKSTARA. Ar verta ieskoti geresniu, brangesniu ? Ar sumokejes brangiau, tikrai gausiu geresni produkta ? Klausiu del to, kad guma tik 10 litu kainuoja, o pakeitimas - 40 :(
Nemoki - išmokinsime, nenori - priversime !
www.fb.com/itmeistras

egijus

O man tai keiciant nuluzinejo varstai, teko nuimineti visa balki. Uz darba sumokejau visai nemazai. Kita karta ieskosiu tikrai geresniu, kad greit keist nereiketu. Paskutini kart pakeiciau pries 6 tuks. km., bet jauciu vel baigiasi. Mokejau po 14 Lt. Draugelis irgi vargo su tom gumom. Jam parveze po 45 Lt. tai liko labai patenkintas.
egijus

Aurimas

Originalios laiko laaabai ilgai, nusiperki, pasikeiti ir pamirsti, virs 50 tukst.km jau pravaziavau as, ir dar neaisku kiek tukstanciu pravaziavo belgas iki manes, o gumos kaip naujos (buvau isemes pasiziuret), vos tik skilute i sona padidejus vienos gumos,kai ilgiau vazineta su bloga stabilizatoriaus traukute, o kitoj pusei guma kaip nauja. Tik kai keiciau stabilizatoriaus traukutes ,pasikeiciau ir gumas tuo paciu originalias, tokviloj po 34 lt beroc mokejau uz viena. O ir vazineju visokiais keliais kokiais tik papuola vaziuot.

Beje jei pirksi originalias gumas, paimk ir palygink su senom, pamatysi akivaizdu skirtuma is kart. As is eolto is pradziu uzsakinejau, po 14 lt beroc ar brangesnes, tai kai pamaciau kokios tos gumos, pasakiau aciu nereikia.

O tam, kad varztai neluzinetu, kai issuksit (gerai ir kai neissukti) sutepkit tepalu kokiu nors tirstesniu ar antikorozinem medziagom ir problemu nebus del nuluzusiu varztu. Tas pats galioja ir stabilizatoriaus traukutem, bei visom kitom svirtim pakaboje.

horn

Aurimai, nepamiršk, kad pats atsukinėji carinos varžtus, o tema apie avensius. Varžtai šiuose automobiliuose skiriasi kaip diena ir naktis-jei carinoje viskas atsisuka, tai avensyje-niekas ;)

valdasantonis

Citatatadynis parašė:
Dvi ziemas atlaike gumos, pirktos po 10 litu is TEKSTARA. Ar verta ieskoti geresniu, brangesniu ? Ar sumokejes brangiau, tikrai gausiu geresni produkta ? Klausiu del to, kad guma tik 10 litu kainuoja, o pakeitimas - 40 :(
Tai yra vienintelė silpna vieta ir nelabai laiko brangesnės gumos.

aviko

Kai nusipirkau savo masiniuka, pas mane taip pat buvo ta problema tai nuvariau i servisa ir ten meistrai i tas gumas idejo po gabaliuka variklio dirzo(dantyto). Jau pravaziavau virs 60k visokiais keliais ir jokiu problemu. Kainavo 50Lt. ir nereikejo jokiu papildomu islaidu gumoms.:D
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.