Geras servisas

Pradėjo Yaris2007, Balandis 21, 2011, 22:36:42 PM

« ankstesnis - sekantis »

fennix

Citataumunas parašė:
tačiau yra trys pagrindinės bėdos pagal sudėtingumą:
a. turėti visus įrankius (lengviausiai sutvarkoma)
b. reikia turėti kur tai daryti
c. rankos turi būti ne iš išangės išaugę (arba išaugę arba ne. nieko nepakeisi)

Jei turi automobilį bent 3 metus ir neturi net rakto ratui pakeist, tai apskritai ką galime kalbėti. Taigi įrankiai laikui bėgant sukeliauja į automobilį jei tikrai ruošiesi prie jo praleist keletą malonių vakarų. Taigi punktas a ne toks ir aktualus. Tiek pagrindinį diržą variklio tiek vandens pompą keičiau daugiabučio kieme. Dar linksmiau atrodo kaip vaikinukas ant 4 kažkur rastų padonų kieme pasikėlęs mašiniuką stabdžių vamzdelius keičia. Nu nenori kieme- pavažiuok prie miškelio stabdžių disko pasikeist...  fantazijos reikalas....
Kas del ranku tai taip, bet kiek iš mūsų tikrai neturi rankų kurios pasistengus šį tą nuveiktų? Taigi noro ir kantrybės dažniausiai užtenka, kad kažką pradėt, aišku nebūtina užsigriebt iš karto visko kaip kad teko man...

O aš tai apskritai ne mechanikas.... aš net nežinau kuriuo atsuktuvo galu kalti varžtus...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

GALLANT

Manau svarbu noras butu, o salygas visada galima rasti.
Beto jei pats remontuojiesi masina, tai ir kelyje maziau buna bedu su ja, nes visada turi sanca pats kazka pasidaryti, kad davaziuotum iki namu, o ne bandytum kazka sustabdyti, kad padetu.

InfernalH

Tai jau tikrai, net jei garažiniai, dirbantys ne vienus metus, pridaro nesamonių, štai jau pats pirmą kartą lysdamas stebuklingai tikrai nieko nepridirbsi :D nejuokinkit žmonių. Tegul dirba kiekvienas tą darbą, kurį geriausiai išmano

umunas

Citatafennix parašė:Jei turi automobilį bent 3 metus ir neturi net rakto ratui pakeist, tai apskritai ką galime kalbėti. Taigi įrankiai laikui bėgant sukeliauja į automobilį jei tikrai ruošiesi prie jo praleist keletą malonių vakarų. Taigi punktas a ne toks ir aktualus. Tiek pagrindinį diržą variklio tiek vandens pompą keičiau daugiabučio kieme. Dar linksmiau atrodo kaip vaikinukas ant 4 kažkur rastų padonų kieme pasikėlęs mašiniuką stabdžių vamzdelius keičia. Nu nenori kieme- pavažiuok prie miškelio stabdžių disko pasikeist...  fantazijos reikalas....
Kas del ranku tai taip, bet kiek iš mūsų tikrai neturi rankų kurios pasistengus šį tą nuveiktų? Taigi noro ir kantrybės dažniausiai užtenka, kad kažką pradėt, aišku nebūtina užsigriebt iš karto visko kaip kad teko man...

O aš tai apskritai ne mechanikas.... aš net nežinau kuriuo atsuktuvo galu kalti varžtus...
na, raktas ratui pasikeisti yra viena, o štai galvutės žvakėms išsukti ar koks kitas sudėtingesnis daiktas (dabar net sunku sugalvoti) ne pas dažną mėtosi. o dažnai netgi tokio dalyko kaip elementari bulgarkė prireikia * . dažnas daugiabučio gyventojas ją turi? net ir aš turėdamas ir asmeninių įrankių krūvą ir dar skolinimosi galimybes beveik neribotas kartais susiduriu, kad vat neturiu kažko. aišku paskui nusiperku, tačiau tą akimirką įrankio tiesiog nebūna. ir šiaip, daugeliu atveju remontuojant geriau stogą virš galvos turėt. net vasarą. o ką jau kalbėt apie žiemą. žiemą nieko pats beveik nesiremontuoju. nebent tepalą pasikeičiu. sveikata svarbiau už kelis sutaupytus centus.
o dėl tų rankų neturėjimo... na, mano brangiosios brolis, pvz. kai pamatau kokį nors įrankį jo rankose, tai mane apima panika. jau geriau savo paties labui jis savo mašinos (kai turės) pats nesiremontuotų. esu tikras, kad vinimis viską sukaltų, o ne varžtais susuktų... tiesiog vat yra tokių žmonių ir nieko čia nepakeisi.

* kol nepradėjot piktintis, kad mašinos remontui naudoju bulgarkę, tai norėčiau paklausti keliems iš jūsų pasisekė atsukti stabilizatoriaus traukutės varžtą ir neprireikė bulgarkės jam nupjaut?

fennix

Citataumunas parašė:
na, raktas ratui pasikeisti yra viena, o štai galvutės žvakėms išsukti ar koks kitas sudėtingesnis daiktas (dabar net sunku sugalvoti) ne pas dažną mėtosi. o dažnai netgi tokio dalyko kaip elementari bulgarkė prireikia * . dažnas daugiabučio gyventojas ją turi? net ir aš turėdamas ir asmeninių įrankių krūvą ir dar skolinimosi galimybes beveik neribotas kartais susiduriu, kad vat neturiu kažko. aišku paskui nusiperku, tačiau tą akimirką įrankio tiesiog nebūna. ir šiaip, daugeliu atveju remontuojant geriau stogą virš galvos turėt. net vasarą. o ką jau kalbėt apie žiemą. žiemą nieko pats beveik nesiremontuoju. nebent tepalą pasikeičiu. sveikata svarbiau už kelis sutaupytus centus.
o dėl tų rankų neturėjimo... na, mano brangiosios brolis, pvz. kai pamatau kokį nors įrankį jo rankose, tai mane apima panika. jau geriau savo paties labui jis savo mašinos (kai turės) pats nesiremontuotų. esu tikras, kad vinimis viską sukaltų, o ne varžtais susuktų... tiesiog vat yra tokių žmonių ir nieko čia nepakeisi.

* kol nepradėjot piktintis, kad mašinos remontui naudoju bulgarkę, tai norėčiau paklausti keliems iš jūsų pasisekė atsukti stabilizatoriaus traukutės varžtą ir neprireikė bulgarkės jam nupjaut?

Tu visiskai teisus. :) Bet zmogus toks padaras kuris pasistenges gali is bet kokios padeties issisukt. Prie -28 salcio keiciau amortikus.... kai lauke tamsu buvo surinkinejau jau :D.... Pasigirsiu- 4 kartus nuemiau stabilizatoriu be bulgarkes. 2 is ju buvo kusackiu spynoms karpyt pagalba :D. Taigi dar kart pasakysiu, geriausas servisas automobiliui- savininko ranku darbas. Jei tas darbas daromas is sirdies :)
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

tadusia

mano svogeris toks pat,i automobilio remonta gatavas sirdi visa idet :) megino autoservize dirbt,tai pabande ir mete, ten niekam nereikia kad dirbtum ir sirdies, ten reikia kad dirbtum greitai :)

Aurimas

Kadangi ir man paciam patinka krapstytis prie masinos ar siaip prie technikos bet kokios, tai viska ka galiu stengiuosi padaryti pats, juolab kai turiu garaza, nors buna kad ir uztenka kaime ant dirvono. Dabar va artimiausiu metu keisiu guoli priekio ir vidine vairo trauke, na deja keisiuosi ne pats o servise, be guoliui neturiu preso, o su kuvalda nenoriu zaist, trauke lengvai pasikeisciau, bet keis guoli pakeis ir trauke tuo paciu ir suvedima padaris.Dar reikes ir filtrus kuro, alyvos pasikeisti, be jau kuro ziuriu daugiau ryja, cia jau aisku pats keisiuos, be nieko nera turbut lengviau.
Na del stabilizatoriu uzrudijimo tai mano tevui karta teko su bulgarke pjaut, aisku butu apsejas, bet kantrybe truko :D. Na o savo masinoj tai nemanau kad labai jau kas uzrudis, be visa pakabai tepaluota, todel kazka atsukti neturiu problemu.

spyglys

O as pasakysiu taip, NIEKAM neleidziu prisiliesti prie mano automobiliu parko man nepriziurint. Viska, ka tik imanona visada tvarkausi pats, jei kazko negaliu-nespeju-neturiu irankiu, atiduodu tik jau stipriai patikrintiems zmonems (turiu tokiu, kur jau 10metu tvarkau karts nuo karto), ir tai, su jais kartais buna trinties, bet, kai rimti yra, visada istaiso darbus pagal mano reikalavimus. Kaip jie patys sako: Mes zinom tave, tu zinai Mus.
Ir siaip, tokia realybe, jei nori, kad butu gerai ir "kaip sau", turi daryti tik pats. Aisku, cia "kaip sau" fraze nuo zmogaus priklauso, cia kaip minejo, kazkas su viniais gali viska sukalt ir jam gerai, o as, kaip idealistas, mano reikalavimai nera mazi.
Zinoma, sis darbas turi patikti, tik tada rezultatas bus geras, nemanau, kad koks kompozitorius krapstysis prie savo auto.

arytis

umunas

Citataarytis parašė:
Norintiems patiems pasikrapštyt, bet neturintiems galimybių http://www.15min.lt/naujiena/gazas/naujoves/vilniuje-atidaromas-savitarnos-autoservisas-219-150433
kaip su kainom įdomu...

arytis

Citataumunas parašė:
Citataarytis parašė:
Norintiems patiems pasikrapštyt, bet neturintiems galimybių http://www.15min.lt/naujiena/gazas/naujoves/vilniuje-atidaromas-savitarnos-autoservisas-219-150433
kaip su kainom įdomu...

Radau ir puslapį jų, bet kainos kosminės. http://www.sauto.lt/kainos
Pavyzdžiui šiandien keitė man rato guolį. Þmogui, kuris žino ką daro užtruko apie 40-50 min. Pagalvojau, kad jei pats keisčiausi, tai be pusantros valandos niekaip neišsisukčiau. O už guolio pakeitimą sumokėjau 60 Lt. ir dar nieko nereikėjo daryti. Bet čia jau kaip kam :)

spyglys

Nu jo, tenka cia jau sutikt, jei darbas kazkoks paprastas ir ne specifinis, tai atiduodi meistrui, ir jis padaro, gaunasi, kad dar ir pinigu sutaupysi.
Sita vieta tinka tik tuo atveju, jei kazkokie specifiniai darbai laukia, ir kaina nera svarbi, bet ar ant to uzdirbsi - sunku pasakyt. Laikas parodys.

GALLANT

Citataarytis parašė:
Citataumunas parašė:
Citataarytis parašė:
kaip su kainom įdomu...

Radau ir puslapį jų, bet kainos kosminės. http://www.sauto.lt/kainos
Pavyzdžiui šiandien keitė man rato guolį. Þmogui, kuris žino ką daro užtruko apie 40-50 min. Pagalvojau, kad jei pats keisčiausi, tai be pusantros valandos niekaip neišsisukčiau. O už guolio pakeitimą sumokėjau 60 Lt. ir dar nieko nereikėjo daryti. Bet čia jau kaip kam :)

Joooo, kainas tai uzlankste konkreciai, tikrai neapsimoka paciam tvarkyt.....250lt uz diena !!! ir dar turi buti narys..... tai taip pagalvojus garazas su duobe menesiui nuoma, bent jau musu kaime 100lt, irankiai na manau 300-400lt, zodziu ka dvi dienas pas juos praleidi, tai nusiperki gerus irankius ir visa menesi ramiai sau garaze darbuojiesi......
Beto nelabai malonu dirbti, kai pastoviai girdi tiksinti laikrodi.....

GALLANT

Man kazkaip labai panasios kainos i zmogaus valandini uzmokesti. Toks jausmas, kad politika tokia: darykis pats, bet sumokesi, lygiai tiek pat, kaip, kad butu tau ju saltkalvis dares. Zodziu jiems pelnas tas pats, o pretenziju jokiu nera, nes klientas viska darosi pats :D

redkon

Sveiki,
Gal kas turėjote reikalų su šiuo sevisu Kaune http://www.varikliodiagnostika.lt/toyota-diagnostika ? Savo tinklapyje jie nepasikuklino :), kažin kokie atsiliepimai apie šį servisą...