traska sankabos pedalas ???

Pradėjo milkas, Balandis 26, 2011, 09:37:59 AM

« ankstesnis - sekantis »

Mykoloo

Pas mane patraskejo kokia 1 savaite, paskui praejo. bet po 1 menesio jau traska gana ilgai kokius 2-3 men. Reikes pabandyti patepti, gal kaip nors susirangysiu po vairu :)

Ginciukasr

Sveiki. Pridedu foto. Ar šitas įvores reikia pakeisti? Nes jau nervina mane. Ne tai kad cype bet ir stringa, atrodo kad nulus pedalas ....

arytis

Ir dar tikriausiai virsutine, 31301P No.1

arvisza

Kankinaus ir aš su ta problema, t.y. sankabos pedalo traškėjimu. Net nusipirkau visas reikiamas įvores keitimui (beje turiu dar visas užpakuotas jei kam reikia, pirktos Tokviloj su čekiais), bet problemą išsprendžiau pats be didelių pastangų ir sanaudų. Bent jau pas mane nebuvo tos įvorės kaltos. Sprendimo būdas:
1. Atsuki du varžtus ir nuimi apatinę pedalų apsaugą, ji dar ant fiksatoriaus centre;
2. Atsidarai saugiklių dangtelį kairėje panelės pusėje (reikalinga tik pasišvietimui ir žiūrėjimui kai viską darysi).
3. Imi purškiamą aerozolinį silikoną ( aš naudojau "SIL" firmos  lenkišką, Vilniaus Akropolio Ermitaže per akcijas apie 5-6 LT kainuoja). Manau galima naudoti ir kitą sutepimo priemonę, pvz purškiamą tepalą);
4. Dešinę ranką su silikono balionėliu kiši po pedalais, kaire raka žibintuvėliu švieti pro saugiklių langelį ir taikai supurkšt tą vietą kur sankabos stūmoklio štokas sueina į sankabos cilindrą, t.y. visą to stūmoklio galinę dalį ir cilindro skylę. Taip pat galima supurkšti ir kitas sankabos pedalo įvores. Pamaigai pedalą ir dar supurški.
5. Viskas po šios procedūros sankaba lengvai stumdosi ir netraška (problema tame, kad su laiku perdžiūva stūmoklis ir traška sulendant ar išlendant iš cilindro).

P.S. jei po šios procedūros nepadeda reiškia reikia tikrai keisti plastikines įvores. Kaip keisti ir kurias yra su nuotraukomis rusiškame ar baltarusiškame toyotų klubo forume.

muncis

Citata iš: arvisza Įrašytas Gruodis 05, 2013, 16:00:42 PM
Kankinaus ir aš su ta problema, t.y. sankabos pedalo traškėjimu. Net nusipirkau visas reikiamas įvores keitimui (beje turiu dar visas užpakuotas jei kam reikia, pirktos Tokviloj su čekiais), bet problemą išsprendžiau pats be didelių pastangų ir sanaudų. Bent jau pas mane nebuvo tos įvorės kaltos. Sprendimo būdas:
1. Atsuki du varžtus ir nuimi apatinę pedalų apsaugą, ji dar ant fiksatoriaus centre;
2. Atsidarai saugiklių dangtelį kairėje panelės pusėje (reikalinga tik pasišvietimui ir žiūrėjimui kai viską darysi).
3. Imi purškiamą aerozolinį silikoną ( aš naudojau "SIL" firmos  lenkišką, Vilniaus Akropolio Ermitaže per akcijas apie 5-6 LT kainuoja). Manau galima naudoti ir kitą sutepimo priemonę, pvz purškiamą tepalą);
4. Dešinę ranką su silikono balionėliu kiši po pedalais, kaire raka žibintuvėliu švieti pro saugiklių langelį ir taikai supurkšt tą vietą kur sankabos stūmoklio štokas sueina į sankabos cilindrą, t.y. visą to stūmoklio galinę dalį ir cilindro skylę. Taip pat galima supurkšti ir kitas sankabos pedalo įvores. Pamaigai pedalą ir dar supurški.
5. Viskas po šios procedūros sankaba lengvai stumdosi ir netraška (problema tame, kad su laiku perdžiūva stūmoklis ir traška sulendant ar išlendant iš cilindro).

P.S. jei po šios procedūros nepadeda reiškia reikia tikrai keisti plastikines įvores. Kaip keisti ir kurias yra su nuotraukomis rusiškame ar baltarusiškame toyotų klubo forume.
Lygiai tokią pat procedūrą ir aš padariau, traškėjimas pradingo, tik neaišku ar ilgam :)
D-4D 2200 cm³ (2ADFTV) | 136 AG | 2006m.

raimund500

Man irgi užteko užpurkšti wd40 ant strypo einančio į cilindriuką ir garsas pradingo. Tik sunkoka ten prilysti, jis kairėje sankabos pedalo pusėje (reikia prožektoriaus ir ant wd40 purkštuko uždėti plastmasinį vamzdelį)

Raiforas

Wd40 man padejo tik 2 savaitem, reiks pirkti purskiama tepala.

guners

Citata iš: arvisza Įrašytas Gruodis 05, 2013, 16:00:42 PM

Viskas analogiškai padaryta, problema dingo...
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

MaXas

Reiks ir man pabandyti sutept, nes cypimas labai ikyrus

vitiok

buvo ir man pradeja lyg senos duris trasket,sutepiau kaip parasyta virsui,kol kas dingo garsai is apacios :)

MaXas

sutepiau iš vidaus, kažkiek garsas pradyko, tačiau tik tam kartui. bet pagrinde girdisi po mašinos apačia toks užknisantis cypiantis garsas

GALLANT

Niekaip nesuprantu, kodel niekas nesalina cypimo priezasties, o tik tepa isdilusias ivores. Nejaugi sunku nuimti pedala, pakeisti ivores, viska sutepti normaliai ir vazineti laimingai ?
Kai ivores nebeleis pedalui atsokti iki galo suvarysit isminama guoli, va tada galesit skaiciuoti kiek pritaupet tepdami. Kalbu is asmenines praktikos  :-/

kalava

Citata iš: GALLANT Įrašytas Gruodis 31, 2013, 12:32:53 PM
Niekaip nesuprantu, kodel niekas nesalina cypimo priezasties, o tik tepa isdilusias ivores. Nejaugi sunku nuimti pedala, pakeisti ivores, viska sutepti normaliai ir vazineti laimingai ?
Kai ivores nebeleis pedalui atsokti iki galo suvarysit isminama guoli, va tada galesit skaiciuoti kiek pritaupet tepdami. Kalbu is asmenines praktikos  :-/

Ka zinau, ivores man buvo pakeistos( tik nezinau ar visos - ne pats keiciau), taciau traskejimas atsinaujino po keliu menesiu. Tad teko uzsiimt auksciau aprasytu shtoko supurskimu.
Girgdejimas dingsta mazdaug metams.
Vat ir dabar ka tik grizau po sutepimo proceduros, nes kelios dienos kaip vel girgzdejo. Pries tai buvau sutepes praeita gruodi.

Tai, ir nezinau - ivores kaip ir pakeistos, bet girgzdejimas atsinaujina. Gal po metu, kai vel prades girgzdet, nuvarysiu i servisa kapitaliam mechanizmo perrinkimui, kad issiaiskint, kame reples...
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

guners

Tai kad ne visiems ivores kaltos, juk be ju dar yra cilindriuko stumokliukas su tarpine, kuri irgi daznai megsta leisti cypimo garsus, bet jau pas mane taip buvo.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

vitiok

Problemos sprendžiu pagal jų atėjimą o ne atvirkščiai :)