traska sankabos pedalas ???

Pradėjo milkas, Balandis 26, 2011, 09:37:59 AM

« ankstesnis - sekantis »

toyota2008

pas manes irgi ta pati problema buvo wd40 papurskiau ir viskas tvarkoj..kaip bus toliau nzn

Tiutis

neilgam... supursk wurth skystu tepalu metams ramus busi... bet pursk viska kas turi trinty...

Donis7

Citata iš: Tiutis Įrašytas Vasaris 17, 2014, 17:16:57 PM
neilgam... supursk wurth skystu tepalu metams ramus busi... bet pursk viska kas turi trinty...
Gal turi foto to purškalo ar pavadinimą, nes wurth puslapyje velnias gyvas tų tepimo priemonių. Gal kas bandė su silikonu supurkšti, koks poveikis ir ar verta iš vis?

toyota2008

pas manes irgi traskejo skysto tepalo uzpurskiau ir dingo visi traskejimai..

Meilius

Citata iš: arvisza Įrašytas Gruodis 05, 2013, 16:00:42 PM
Kankinaus ir aš su ta problema, t.y. sankabos pedalo traškėjimu. Net nusipirkau visas reikiamas įvores keitimui (beje turiu dar visas užpakuotas jei kam reikia, pirktos Tokviloj su čekiais), bet problemą išsprendžiau pats be didelių pastangų ir sanaudų. Bent jau pas mane nebuvo tos įvorės kaltos. Sprendimo būdas:
1. Atsuki du varžtus ir nuimi apatinę pedalų apsaugą, ji dar ant fiksatoriaus centre;
2. Atsidarai saugiklių dangtelį kairėje panelės pusėje (reikalinga tik pasišvietimui ir žiūrėjimui kai viską darysi).
3. Imi purškiamą aerozolinį silikoną ( aš naudojau "SIL" firmos  lenkišką, Vilniaus Akropolio Ermitaže per akcijas apie 5-6 LT kainuoja). Manau galima naudoti ir kitą sutepimo priemonę, pvz purškiamą tepalą);
4. Dešinę ranką su silikono balionėliu kiši po pedalais, kaire raka žibintuvėliu švieti pro saugiklių langelį ir taikai supurkšt tą vietą kur sankabos stūmoklio štokas sueina į sankabos cilindrą, t.y. visą to stūmoklio galinę dalį ir cilindro skylę. Taip pat galima supurkšti ir kitas sankabos pedalo įvores. Pamaigai pedalą ir dar supurški.
5. Viskas po šios procedūros sankaba lengvai stumdosi ir netraška (problema tame, kad su laiku perdžiūva stūmoklis ir traška sulendant ar išlendant iš cilindro).

P.S. jei po šios procedūros nepadeda reiškia reikia tikrai keisti plastikines įvores. Kaip keisti ir kurias yra su nuotraukomis rusiškame ar baltarusiškame toyotų klubo forume.

Gal kas sita dalyka galetu suorganizuot vilniuje, tie kas darete ir purskete? Menkai kartais sutreška :)

Saulius SSS

Citata iš: Meilius Įrašytas Vasaris 27, 2014, 20:19:08 PM

Gal kas sita dalyka galetu suorganizuot vilniuje, tie kas darete ir purskete? Menkai kartais sutreška :)
jei rankos auga is peciu,tada paimi kryzmini atsuktuva, atsuki du samariezus (apatine pedalu apsauga).po to  paspaudi toki kaip liezuveli ant tos pacios apsaugos (jis per viduri). ir ta apsauga nusiima. su ranka spaudi sankabos pedala ir purski (as naudojau WD40). pora -trejeta tokiu kyst-myzt ir viskas.
tiek prirasiau ir pagalvojau  :think: . taigi viskas  (H-) aprasyta jau 100 kartu.
o jei rasai ''Gal kas sita dalyka galetu suorganizuot'' tada galima suprasti,kad rankos skirtos ne tam... tokiu atveju siulyciau kreiptis i dileri (h)
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Meilius

Saulius SSS

as ilgiau rasiau ,negu buciau tai padares
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Donis7

Šiandien ir aš ėmiausi to traškesio naikinimo. Tikrai, sugaišau maximum 5 min. Naudojau tokį purškiamą tepalą. Kainos ir kur pirktas nepasakysiu, nes tą tepalą radau pas draugą garaže. Įdomu, kiek padės toks girgždėjimo gydymas. :)

vitiok

Citata iš: Donis7 Įrašytas Vasaris 28, 2014, 16:46:55 PM
Šiandien ir aš ėmiausi to traškesio naikinimo. Tikrai, sugaišau maximum 5 min. Naudojau tokį purškiamą tepalą. Kainos ir kur pirktas nepasakysiu, nes tą tepalą radau pas draugą garaže. Įdomu, kiek padės toks girgždėjimo gydymas. :)

her znaet,as jau kokius 3 kart purskiau wd ir silikonu bet jis vis atsiranda,matyt reik ten keist kazka

Donis7

Kuriam laikui tai padeda tavo atveju?

TYRAN

Citata iš: Donis7 Įrašytas Vasaris 28, 2014, 16:46:55 PM

O draugas žino?

Donis7

vitiok

Citata iš: Donis7 Įrašytas Vasaris 28, 2014, 18:47:37 PM
Kuriam laikui tai padeda tavo atveju?
savaitei padeda kol tas purskalas isgaruoja,ivores reik stopudovai keist bet kaip nepaslenku pz....  :D

kalava

Citata iš: vitiok Įrašytas Kovas 01, 2014, 13:24:55 PM
savaitei padeda kol tas purskalas isgaruoja,ivores reik stopudovai keist bet kaip nepaslenku pz....  :D

man uztenka karta i metus.
tepalo, ne WD.
ivores keistos, traska vis tiek, kol nepakeiti.
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas