Patarkit del kondicionieriaus saldiklio radiatoriaus ausinimo.

Pradėjo spyglys, Balandis 26, 2011, 22:04:52 PM

« ankstesnis - sekantis »

spyglys

Corolla Verso 2.2 100kw

Sveiki, bedu neturiu, taciau norejau pasiklausti, kaip pas kitus veikia sistema. Esme tokia, kad man rodos, per daznai isijungia ausinimo ventiliatorius ausinti kondicionieriaus radiatoriu (tas buna naudojant AC, isjungus neisijungia). Na tiesiog stovi kamsti kokiam ir gan daznai junginejasi, galvoju, gal saldiklio trukumas, bet siaip saldo tikrai gerai, skustis negaliu.

Pirmasis 2.2, todel nezinau kaip turi elgtis, senajame 2.0, lyg kiek prisimenu, tik per didziuosius karscius tas ventiliatorius taip jau pastoviau veikdavo, o cia tik pavasaris prasidejo, o jis jau dirba pasitempes.

Gal kas vadeliojat kazka panasau ir galit parasyt, kaip pas jus siomis dienomis jis veikia.

Dekui

vytska

Na ir pas mane avensyje, beveik kas minute junginejasi ventiliatorius.Isijungia, padirba 10-15s ir issijungia, ir vel po minutes jungiasi. Tik nezinau ir as ar taip turi buti, bet lygtai saldo normaliai. Neijungus kondiskes, ventiliatorius nesijungia.
vytska

spyglys

Vo, pas mane panasiai, tai jei dar kas aprasytu, kaip veikia, tai galima butu ir isvadas padaryt.

dtinas

Henris

Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Pulkininkas

Citataspyglys parašė:
Corolla Verso 2.2 100kw

Sveiki, bedu neturiu, taciau norejau pasiklausti, kaip pas kitus veikia sistema. Esme tokia, kad man rodos, per daznai isijungia ausinimo ventiliatorius ausinti kondicionieriaus radiatoriu (tas buna naudojant AC, isjungus neisijungia). Na tiesiog stovi kamsti kokiam ir gan daznai junginejasi, galvoju, gal saldiklio trukumas, bet siaip saldo tikrai gerai, skustis negaliu.
O aš tai ir nelabai supratau, kai jūs tą ventiliatoriaus įsijungimą ir išsijungimą pajuntate? Ar įjungtas AC ar išjungtas, visada girdžiu tik oro padavimo sistemos ventiliatoriaus dūzgimą.  Jeigu padidinu ar sumažinu jo apsukas rankiniu būdu, tai jis pastoviai taip ir veikia, kaip nustatau. Jeigu įjungiu automatinę klimato kontrolę, tai jo apsukos reguliuojasi automatiškai, priklausomai nuo temperatūros salone. Kai pasiekia nustatytą (pageidaujamą) temperatūrą, ventiliatoriaus apsisukimai automatiškai sumažėja.
O kad junginėtųsi dar kažkoks AC radiatoriaus ventiliatorius, tai iš viso nesu pastebėjęs.  O gal aš ko nors nesupratau?

spyglys

Na mes kalbam apie variklio priekyje esanti kondicionieriaus radiatoriu ir jo ausinima, kai saldiklis nepakankamai atvesta savaime keliaudamas per radiatoriu, tai isijungia ventiliatorius, kuris prapucia ta radiatoriu. Kaip pasijunta? Na man asmeniskai girdisi, asq, kai muzika pasigarsini, tai negirdi, bet siaip girdisi. Dar buna apsukos siek tiek sukyla tuo momentu.

vytska

Jo, pas mane irgi siek tiek girdisi ventiliatoriaus veikimas bei pakyla apsukos nuo kazkur 800 rpm iki 1000 rpm. Tai gal taip ir turi būti, nesitiki, kad pas visus blogai veiktų klimato kontrolė ar truktų šaldiklio.
vytska

Pulkininkas

Citataspyglys parašė:
Na mes kalbam apie variklio priekyje esanti kondicionieriaus radiatoriu ir jo ausinima, kai saldiklis nepakankamai atvesta savaime keliaudamas per radiatoriu, tai isijungia ventiliatorius, kuris prapucia ta radiatoriu. Kaip pasijunta? Na man asmeniskai girdisi, asq, kai muzika pasigarsini, tai negirdi, bet siaip girdisi. Dar buna apsukos siek tiek sukyla tuo momentu.
Reikės atidžiai pasiklausyti, niekada nieko negirdžiu, net kai radijas išjungtas :)
Per karščius kartais girdžiu kaip įsijungia tas ventiliatorius, kuris aušina pagrindinį aušinimo sistemos radiatorių.

Saulius SSS

viskas tvarkoj.ijungus kondiske kondicionieriaus radijatorius pradeda silti.ventiliatorius ji ausina.taip ir turi buti.kartais ,jeigu pradeda perdaug kaisti variklis ir nesijungia radijatoriaus ausinimas ,galima ijungti kondicionieriu,kuris priverstinai ijungia ventiliatoriu ir atausina varikli (cia tipo rankiniu budu ausinamas variklis).tokie ''burtai'' padeda kamsciuose ar kalnuose.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Gmc

dzonas

Gal galetumete patarti, kaip nustatyti primityviuoju budu, ar kondicionieriaus saldymo efektyvumas atitinka norma.

Pas mane corolla verso 2005, vesus vejelis pucia ir tiek, kartais atrodo kad jis nelabai saltas; o gal ir  turi buti toks slabnas saldymas ?
15 metu su dyzeliu

Modka

Nustacius salciausia temperatura ir didziausia putimo greiti turi buti ispuciama oro temperatura mazesne uz +6 laipsnius prie pat isputimo angos.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

dzonas

CitataNustacius salciausia temperatura ir didziausia putimo greiti turi buti ispuciama oro temperatura mazesne uz +6 laipsnius prie pat isputimo angos.
Dekui
15 metu su dyzeliu

upas

Pas mane irgi garsiai jis dirba ir daznai junginejasi,bent kai su Corolla vazinejau nieko negirdedavau.