Posūkių svirtelės problema*

Pradėjo holis, Balandis 27, 2011, 23:04:43 PM

« ankstesnis - sekantis »

holis

Sveiki,
gal kas susidūrėte kaip remontuoti... žodžiu, atsitiko bėda, kad beveik visada norint įjungti kairyjį posūkio signalą, jis neįsijungia, nors svirtelė užsifiksuoja, pradeda tik greitai "takšėti", bet pats posūkis nemirksi. Šiek tiek pajundinus arba pajunginėjus papildomai įsijungia, bet tai labai nervuoja, nes nemėgstu važinėti nerodydamas posūkių :)
Įtariu kad tas svirtelės jungiklis sugedo... taip pat spėju, kad tokia problema ne man vienam, nors forume nieko neradau apie tai.
Jei kas remontavote, tai gal pasidalinsite įspūdžiais? :)
Toyota Avensis, 1.8 '98m

senjoras

Citataholis parašė:
Sveiki,
gal kas susidūrėte kaip remontuoti... žodžiu, atsitiko bėda, kad beveik visada norint įjungti kairyjį posūkio signalą, jis neįsijungia, nors svirtelė užsifiksuoja, pradeda tik greitai "takšėti", bet pats posūkis nemirksi. Šiek tiek pajundinus arba pajunginėjus papildomai įsijungia, bet tai labai nervuoja, nes nemėgstu važinėti nerodydamas posūkių :)
Įtariu kad tas svirtelės jungiklis sugedo... taip pat spėju, kad tokia problema ne man vienam, nors forume nieko neradau apie tai.
Jei kas remontavote, tai gal pasidalinsite įspūdžiais? :)

Pamėgink pasižiūrėti gal perdegusi kuri nors įšorinė posūkio lemputė  arba blogas kontaktas. Bent jau rusiškose mašinose būdavo kai nedegdavo viena lemputė, tai kitos mirksėdavo labai greitai, o kontrolinė lemputė prietaisų skydelio lemputė nedegdavo, tik girdėdavosi greitas relės takšėjimas. Sėkmės.

tadasd

Pas mane, kai nedega vienas posukis(priekinis ar gale), skydelio lempute t.p. mirksi greitai, todel manau, kad cia vis delto jungiklio problema.

holis

Pas mane dega visos posūkių lemputės. Keista, bet šiandien problema nebeatsikartojo kol važiavau į darbą... žiūrėsim kaip vakare bus...
vakar jau varė į neviltį...
Toyota Avensis, 1.8 '98m

senjoras

Citataholis parašė:
Pas mane dega visos posūkių lemputės. Keista, bet šiandien problema nebeatsikartojo kol važiavau į darbą... žiūrėsim kaip vakare bus...
vakar jau varė į neviltį...

Tai gal nėra gero kontakto jungiklyje arba kurios nors lemputės ? Todėl tai yra problema, tai nėra jos?

holis

Manau, kad problema jungiklyje, tai jungiasi, tai - ne. Reiks matyt ardyti, bet norėtūsi iškart žinoti kas kaip, nes dabar neaišku nei kaip ardyti, nei ką paskui daryti... :)
Toyota Avensis, 1.8 '98m

TCL

Tai gal koks svirteles kontaktas issimales? analogiska problema buvo man su kita masina ir budavo ijungi kairi posuki posukis pradeda greitai takseti pajudini palauzi sureguoja. O viena diena isvis posukis jau net netaksejo gal nuo to palauzimo ismaliau dar labiau. Pasikeiciau rankenele visa ir norma viskas veikia.

Henris

Pas mane buvo bajeris ai greit caksejo ijungus posuki tada, kai gale posukio lempute nekontaktavo, patvarke kontaktus galineje faroje ir poto tokie dalykai nesikartojo. Tas greitas mirksejimas skydelije ijungus posuki buna kai neveikia posukiu lempute, gal kur ten suo pakastas?? O ne rankeneleje?
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

despou

Nežinau ar tas pats, ar ne, bet pas mane "caksi" pati posukių svirtis, kai būna įjungta (į kairę/dešinę) ir sukamas vairas, o ne relė. Lyg ir bando atšokt, neva tiesinamas vairas, nors vairas dar sukamas į posūkį. Kaip tvarkyt negaliu patart, nes dar pats neprisiruošiau :) Ir dar klausimas ar caksi pas tave relė ar pati rankenelė, nes jei lemputė posūkio nekontaktuos, nors ji ir gera, caksės dažniau, neva perdegus.

holis

CitataTCL parašė:
Tai gal koks svirteles kontaktas issimales? analogiska problema buvo man su kita masina ir budavo ijungi kairi posuki posukis pradeda greitai takseti pajudini palauzi sureguoja. O viena diena isvis posukis jau net netaksejo gal nuo to palauzimo ismaliau dar labiau. Pasikeiciau rankenele visa ir norma viskas veikia.
Pas mane būtent taip, kad vieną kart jungi - įsijungia, kitą kart jungi - neįsijungia, pradeda "caksėti" greitai, tai jungiu iš naujo arba pajudinu svirtelę ir įsijungia.
Toyota Avensis, 1.8 '98m

holis

Citatadespou parašė:
Nežinau ar tas pats, ar ne, bet pas mane "caksi" pati posukių svirtis, kai būna įjungta (į kairę/dešinę) ir sukamas vairas, o ne relė. Lyg ir bando atšokt, neva tiesinamas vairas, nors vairas dar sukamas į posūkį. Kaip tvarkyt negaliu patart, nes dar pats neprisiruošiau :) Ir dar klausimas ar caksi pas tave relė ar pati rankenelė, nes jei lemputė posūkio nekontaktuos, nors ji ir gera, caksės dažniau, neva perdegus.
Pas mane "caksi" rėlė, ne rankenėlė.

Labai nesinori man ardyti tos rankenėlės, plius dar prisiruošti reikia :D svarbiausia, neaišku, kokią dalį pirkti... kažkaip nelabai tikiu, kad problema posūkių lempučių kontaktuose, bet pabandysiu išimti lemputes, pavalyti kontaktus...
Toyota Avensis, 1.8 '98m

olo

Svieki !
Turėjau ir as sia bėdą - "caksėjima". Vakar išsiardžiau rankenėlę, pravaliau kontaktus ir šian bėdos kaip nebūta, kolkas. Užtrukau apie valandą. Kas netingit, siūlau pasikrapštyti patiems. Viskas tvarkingai išsiardo.

holis

Dėkui olo, labai pradžiuginai ;) Tikiuosi man irgi tai padės, bandysiu ardyti nes dabar aišku, ką reikia daryti. :)
Toyota Avensis, 1.8 '98m

egijus

Sena tema, bet panasu, kad si problema aktuali seniesiams Avensiams. Istiko beda ir su manosios posukiu svirtele. Noriu paklausti kaip kiti isprende sia problema. Lemputes visos dega, ijungus avarini viskas veikia, bet rodant posuki i kaire, atsiranda ceksejimas ir lemputes nedega. Dar truputi palenkus rankenele, dinksta ceksejimas, bet lemputes visvien nedega. Palenkus rankenele biski atgal, posukiai atsigauna. Tai uzknisa. Numanau, kad kazkur nera kontakto, bet nekali rasti kus. Buvai issiemes visa rankenele, isardziau, bet nieko itartino neradau: nei kas nuluze, nei nudile, nei siaip kitaip pazeista. Beje prie kontaktu radau gausiai istepta tirstu tepalu. Ar taip turi but. Gal kas susitvarket, patarkit. Itariu, kad keisti i kita rankenele gali kainuoti ne viena simta.
egijus

Saulius SSS

o tu nebandei paskaityti dviem postais auksciau ? OLO kaip ir aprase problemos sprendimo buda.
ir dar: kai rasai kazka pagalvok,kad gali ir kiti tai skaityti.tai buk malonus perskaityk ka parasei ir istaisyk bent kazkiek klaidu,kad galetu suprasti kiti. PVZ:   bet nekali rasti kus. Buvai issiemes visa rankenele, isardziau
tepalo prie kontaktu ir turi buti.berods tepalas baltas. Pabandyk truputi palenkti kontaktus vienas kito pusen,tik atsargiai -nenulauzk.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai