Keista problema.. generatoriaus gedimas

Pradėjo hostname, Liepa 06, 2011, 15:46:35 PM

« ankstesnis - sekantis »

hostname

Sveiki, nutiko va čia tokia problema su avensiu 2000 d4d (mk1), vakarop gryžau viskas normaliai buvo, ryte važiuot į darba susiruošiau ir pirmam posūkyje sukant užsidegė tepalo lygio ir akumuliatoriaus lemputės, dar po kelesdiašimt metrų pradėjo mirksėt ABS'o lemputė, na vakarop pertikrimau saugiklius, tepalo lygį ir t.t. viskas kaip ir ok, bet kaip degė taip ir dega tos lempučkos... gal kam yra pasitaike toks variantas?

P.S.kilo dabar įdėja, kad gal akumo nekrauna generatorius, tai reiks eit pamatuot įtampą, bet tada prie ko čia tepalo lygis lempačka ir ABS'o?

pauliusdd

टोयोटा इस बल.

MindeJ

hostname

Hmz, na su minuso laidu prie akumo kaip ir ok viskas, na o po keletos kūrimų ir akumas padvėso, matyt nelabai kas jį krauna... ant laisvų apsukų įtampa ant akumo ~12V ir krenta po keliasdešimt mV, pagazavus pašoka įtampa iki 12,5V, bet normaliam akumo krovimui berots 13,5-14V turi būt...

fennix

na tai greiciausia beda su generu ir bus, pats nesenai sroves reguliatoriu pakeiciau. Taip turi but 13.5-14.5 v bet kuriuo metu.
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

mmersass

gali but generatorius, man su opeliu panasiai buvo, darbe pakrove akuma, tai vaziavau be muzikos ir sviesu, kad tik davaziuociau, netoli serviso pradejo mirget lemputes, abs dinginet, prie serviso net negesinau masinos kol buvau nuejes pas juos.
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

ketvirtasis

Gali būti, kad tas vanduo generatoriui pakenkė

RW

Gal galima gauti patarimą? Kaip suprantu savo moteriškom smegenėlėm tai bus kažkas su elektros instaliacija nutikę : vieną dieną dingo trumpos šviesos, už keleto dienų jau nustojo veikti centrinis užraktas - teko šian visas dureles rankiniu būdu užrakinėti, dar ir magnetofonas nebeįsijungia, nuduso, net ekranas nebešviečia. Kur man kokio meistro ieškoti? Patarkit, nesusigaudau aš su tais remontais...

mmersass

CitataRW parašė:
Gal galima gauti patarimą? Kaip suprantu savo moteriškom smegenėlėm tai bus kažkas su elektros instaliacija nutikę : vieną dieną dingo trumpos šviesos, už keleto dienų jau nustojo veikti centrinis užraktas - teko šian visas dureles rankiniu būdu užrakinėti, dar ir magnetofonas nebeįsijungia, nuduso, net ekranas nebešviečia. Kur man kokio meistro ieškoti? Patarkit, nesusigaudau aš su tais remontais...
pradziai reiktu saugiklius patikrint ar neperdege, o jei kas rimciau reiktu pas elektrika, kiekvienam servisiuke jie turetu but :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

Henris

Jei viskas perdega is eiles, ko gero bus rimciau. Gal kokia rele isvis nebelaiko ir itampa per didele. Arba kazkur smarkiai trumpina. Reika varyt kuo greiciau pas elektrika, kol nesusvilo kokia visa pravodke. Man buvo panasiai su sena masina, kai traukinedavau maga nakciai lauk, viena karta 12v laidas issimove is fiskes ir rove per korpusa, tai patikek, visa eile saugikliu nudege, net sukant vaira centrinis pradedavo suveikinet (matyt, nuo itampos suolio, kai suveikia vairo stipras, persiduodavo kitai grandinei), kol nesutvarkiau to mazgo, vaziuojant pataikiaui duobe, tai matyt vel kazkur laidai susiliete, tada pradejo rukt dumai is po paneles, o po to aisku elektrikas knisosi, nes keite daug daug laidu :(
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

RW

O siaube, as visa persigandus, kad neuzsilepsnotu jinai man:o Lekiu siandien, gal ka rasiu kas paknebines ta elektra....Aciu, uz atsakymus;)

audriukas777

keista problema...
kai rakteliu pasuku užvedimo spynele (nebūtinai iki degimo srities), per audio kolonėles pasigirsta traškėjimas. O dabar pasitaiko, kad užgesinus variklį girdisi šnypštimas per kolonėles, nors magas išjungtas. jeigu įjungiu, magas gerai veikia, išjungiu, vėl šnypščia. o kartais viskas gerai :)
tikriausiai patarimas tas pats - kuo greičiau pas elektriką :)

Biciuks

Citatahostname parašė:
Hmz, na su minuso laidu prie akumo kaip ir ok viskas, na o po keletos kūrimų ir akumas padvėso, matyt nelabai kas jį krauna... ant laisvų apsukų įtampa ant akumo ~12V ir krenta po keliasdešimt mV, pagazavus pašoka įtampa iki 12,5V, bet normaliam akumo krovimui berots 13,5-14V turi būt...

Man panasiai buvo, tai teko generatoriaus sepetelius keisti.

hostname

Sutvarkyta... Teko keist generatoriaus diodų tiltą ir lemputės pageso... :)