Dujos i AVENSI VVTi-1.8. Reikia info.*

Pradėjo Virgelis, Kovas 04, 2011, 10:34:35 AM

« ankstesnis - sekantis »

Virgelis

Sveiki,
Atrodo, atėjo laikas dėti dujas į savo 'Avensis'. Variklis VVTi- 1.8 95kW. Turbūt ne pats geriausias variantas dujoms, bet kad benzino kainos darosi nepakeliamos. Tiesiog noriu rekomendacijų atsiliepimų, kas turite analogiškam varikliui įdėję dujas. Mane labiausiai domina:
- Kur dėjote įrangą, ir manote, kad kokybiškai viską padarė. Man tinkamiausi miestai- Vilnius, Kaunas, aplink Vilnių netoliese?
- Ar tikrai būtina ta papildoma tepalinė su brangiu tepalu?
Jei su savo klausimu kartojuosi, prašau duokite nuorodą, nes  šiame forume jau buvo diskutuota ši tema (ant greitųjų tos temos neradau).
Ačiū.
Virgelis

horn

Dėl tepalinės galiu pasakyti, kad vienareikšmiškos nuomonės nėra. Klausinėjau visokių žmonių, vieni lazdavoja, kad tai durnių melžimo priemonė, o autotojos variklistai sakė "tegul būna".

JTM

Diskutuota buvo сia: http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=52&thread_id=144&rowstart=20
As irgi pamastau apie dujos, bet kazkaip kelia itarima visokios tepalines/laselines. Idomu butu suzinoti kaip forumieciui sekesi per ziema vazinetis. Man keliones buna daznai , bet trumpais atstumais. Turiu itarima, kad nespetu iranga susilti ir persijungti. :)
Avensis'00, 1.8 vvt-i, awtamatas

tadusia

as irgi dabar sprendziu dilema,dujas det i toyota vvti 1.8 ar i mersa e280,prabanga dabar ant kiemo dvi benzinines laikyt :) toyotike pas mus dazniau naudojama,tad dujos greit atsipirktu, o mersui nereik tos "laselines" statyt,o variklis speju geresnis geriau pernestu dujas.
Virgeli, pamegink pasiskaitinet automobiliuremontas.lt,ten daug info apie duju irangas,o ir remontininkai atrodo neblogi,nors neteko naudotis ji paslaugom. o Vilniuj man vienas rekomendavo dujininka Slava, sake geresnio tam kraste nerasi,jei reikia galiu duot nr

JTM

Skaiciau, kad ne visiems vvt-i varikliams reikia laselines. Vaziuosiu pas dujininka, kad paziuretu po kapotu ir pasakyto ko ir po kiek ten reikia. :)
Avensis'00, 1.8 vvt-i, awtamatas

s-igi-s

Na aš į 1.6 VVTi įsidėjęs dujas su papildomu tepimu. Įranga atsipirko per 24000 km. Viskas veikia gerai, per 32000 km nuo įdėjimo neturėjau jokių problemų. Dujų sąnaudos matosi apačioje. Kaip man sakė dujininkas, papildomas tepimas šitiems varikliams būtinas, kaip ir daugumai kitų japonų.
Toyota Corolla 1.6 VVT-i LPG '02
Renault Espace 2.2 DT '98
-----------------------
[small]Ex:
Citroen: 4x XM V6, 1x XM 2.1TD, 1x ZX 1.9D, 1x C2 1.4HDI
Lancia: 1x Zeta 2.0T[/small]

Virgelis

Susiradau žmogų su tokiu pačiu Avensis modeliu, kaip ir mano, kuris jau trys metai važinėja su tiesioginio įpurškimo BRC dujomis. Papildoma tepalinė įdėta. Dujos dėtos Šiauliuose, kas buvo beveik 500 lt pigiau nei Vilniuje.  
Šiaip to pažįstamo atsiliepimai apie Avensio draugystę su dujomis geri. Trauka gera, nesiskiria nuo benzino, dujų sąnaudos 8,5-12 l/100km, su benzinu būdavo 7-11  l/100km. Iš minusų tik tai, kad pas jį gan greitai įsidėjus dujas sudegė katalizatorius ir duslintuvas (o gal čia tiks sutapimas, nes automobiliui, kai dėjo dujas jau buvo 7metai).  Þiemą važinėjant  trumpais atstumais (namai- 1,5km vaikų darželis- 7km-darbas- vaikų darželis- 1,5km namai), nemažai susinaudoja ir benzino.  Optimaliausia su dujomis- tolimesnės kelionės. Kas dėl  variklio tepalo naudojimo, tai jo variklis kaip valgė apie 2l tepalo per 10000 km su benzinu, taip pat jį valgo ir su dujomis.
Kol kas dar dvejoju dėl dujų dėjimo.  Be to, greitu metu turėčiau gauti tarnybinį automobilį, tai bent jau  darbo dienomis su savo Avensiu  važinėsiu labai mažai. Turbūt gausis kokių 600- 800 km per  mėn.
Virgelis

Henris

Jei gausi tarnybini auto ir su savo vaziuosi mazai, tai kam tau tas dujas deti, jos nespes net atsipirkti kai jau reikes parduoti si auto...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Dar746

80 tukst su dujom pravaziavau - kol kas labai patenkintas
Toyota Avensis '01 m. 1.8 VVT-i +LPG
Toyota Corolla Verso '06 m. 2.0 D4D

horn

100 tūkst su dujom pravažiavau. Viskas tvarkoje. Kas dėl katalizatoriaus ir dujų-Virgelis rašė, kad automobilis naudojo 2L tepalo, tai manau, kad tepalas ir užteršė katalizatorių, o dujos ne prie ko. 4 metus jau su dujom, o duslintuvui jokių bėdų, nors mašinai 15 metų ir duslintuvas iš išvaizdo niekada nekeistas.