klausimas del stiklo daviklio

Pradėjo Kalapiziukaz, Gegužė 23, 2011, 08:13:24 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kalapiziukaz

Sveiki, norejau pasiklausti kas per daviklis stovi priekiniam stikle uz veidrodelio. Vakar taip netycia ten buvau nusiardes plastmasines apdailas, tai radau nedajungta fiske prie to daviklio, matomai kai kazkada keite stikla nedajunge. Bet kokia to daviklio paskirtis? Instrukcijoj radau piesinuka apie ji, bet instrukcija italu kalba tai nelabai supratau apie ka ten :) Gali buti kad automatiniai valytuvai bet bandziau pilt vandeni ant stiklo tai veikt nepradejo. Kas turit minciu?

arytis

Ten kritulių daviklis. Kiek žinau, ir stiklai būna kitokie nei be daviklio. O jis turi veikti jei valytuvų rankenėlė turi AUTO poziciją.

Kalapiziukaz

O kuom tas kitoks stiklas pasizymi? Pas mane idetas neoriginalus, bet yra specialiai toj vietoj neuzjuodinta aplink ta davikli. AUTO rezimas ant rankeneles taip pat yra uzrasytas, tik nelabai suprantu kaip jis isijungia, nes kai nustatai auto pagal tas gradacijas tada isijungia intervalinis langu valymas, kur su kita rankeneles funkcija gali didint/mazint intervala. Tai lieka neaisku ar pas mane tas auto neveikia del stiklo keitimo ar kitokiu priezasciu, ar del to kad nemoku ijungt :)

arytis

Ant auto įjungus valo ir saulėtą dieną? Tada kažkas pridirbta...

Henris

Patikrint si davikli paprasta. Ijungi degima, pastatai valytuvu rankenele ant auto, islipi is masinos ir su pirstu uzdengi ta davikli arba pabraukai per ji. Jei sudirba valytuvai nuo sio veiksmo, reiskia viskas ok. Viena karta jau pasimokiau as su tuo auto ziema pargrizes pamirsau isjungt, ryte uzsikuriau masina silipau nusivalyt sniego. Ir tik prabraukiau su speciu pro ta davikli, tai su valytuvais gavau per nagus ;)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Kalapiziukaz

O tas auto tai isijungia taip pat kaip tas intervalinis valymas, ar jis turi savo atskira pozicija?

Aivis

Gali nebevargti,jei pas tave yra intervalinis valytuvu rėžimas,vadinas automatinio langu valymo nėra. Nes kur yra krituliu daviklei,tai valytuvuose nėra intervalinio valymo,o stikla gal tau ir su krituliu davikliu idėjo,bet kadangi tau tos funcijos nėra mašinoj,tai ir nejungė tos fiškės,kur radai laisva.
Gazas dugnas .......

Kalapiziukaz

nu bet esme kad visi laidai ateina iki ten fiske tik nedakista buvo :/ O ant rankeneles auto irgi yra parasyta bet ir intervalinis reguliavimas taip pat yra....idomiai kazkaip :/

Aivis

Kiek pas kitus ir pas save,žiurėjau,tai jiokio intervalinio rėžimo nėra,kai yra krituliu daviklis,nes jis ta funcija atlieka automatiškai,kai lyja stiprei,tai ir valytuvai tankiau valo.
Gazas dugnas .......

Kalapiziukaz

Matomai kai keite stikla kazka pagadino ir idejo intervaline ankenele, nu dzin siaip buvo idomu ishsiaiskint kas per daigtas ten stovi :)

arytis

Tai visur yra tas reguliatorius. Jis reguliuoja maždaug ties kokio stiprumo lietumi jungiasi valytuvai.

Aivis

Citataarytis parašė:
Tai visur yra tas reguliatorius. Jis reguliuoja maždaug ties kokio stiprumo lietumi jungiasi valytuvai.
Va dėl to reguliavimo,tai aš turiu klausimu,nes man tai per tankei valo,kai ant automatinio rėžimo pastatai.Kad ir kaip bandžiau reguliuoti,bet vistiek tankei valytuvai valo,nors tu ka daryk:(:p
Gazas dugnas .......

Kalapiziukaz

Pasikrapsciau truputi savaitgali prie to daviklio ir atradau kame ten sliekai buvo pakasti. Siknarankiai keisdami stikla nulenke daviklio fiskes kontakta, ko pasekoje ir neveike automatinis valymas. Istiesinau, pajungiau - viskas veikia :)

Saulius SSS

ar imanona kaip nors reguliuoti lietaus davilio jautruma. nes ijungus lyjant i auto padeti kelis kartus normaliai nuvalo ir po to kaip pradeda svankuoti valytuvai,kad antra padetis veikia leciau. ten ant rankeneles yra kaip suprantu kazkoks intervalu reguliatorius ,bet ji sukinejant nepadeda.turi isjungti ijungti kelis kartus normaliai nuvalo ir vel ,kad pasileidzia taip ir pakilt imanoma tokiu ''plasnojimu''. beveik galvoju,kad butu geriau ,kad butu paprastas intevalu reguliatorius. pries tai gyvenimas buvo privertes naudotis liutuku (peugeot 406),tai ten auto valytuvai veike puikiai
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Renis

Na man dar irgi iki siol keistas tas lietaus daviklis. Nors siaip jau pripratau tai kaip ir normaliai viskas. Bet tas intervalu reguliavimas - mistika.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw