Padėkit išsirinkti

Pradėjo hobbit, Gegužė 30, 2011, 16:02:10 PM

« ankstesnis - sekantis »

MindaugasB

O Hyundai arba KIA netiktu seimos masinai?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ToyotaClub

Si auto is prancuzu, bent man taip sake paskambinus diena.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Bemsas

Corolla universalai ir 2 dures labai sunkiai parduodami. Einamiausi ir brangiausi sedanai ir chetcbekai 4 duru.

Mrs.

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Rugpjūtis 04, 2014, 20:01:50 PM
O Hyundai arba KIA netiktu seimos masinai?
Nusistačiusi prieš jas nesu, bet norėtųsi apie jas plačiau pagooglint, o tam jau, ir laiko, ir noro nebeturiu  :facepalm: Šeimai užtenka Imprezos. Su šia norėčiau pasimokyti vairuoti daugiau savarankiškai, todėl aktualiau, kad būtų dar mažesnė ar bent nedidesnė už turimą, nes parkavimasis man vis dar kelia siaubą... Todėl ir neturiu reikalavimų, kad ji būtų prikimšta visokių pribumbasų. ABS yra, vairo stiprintuvas yra, dar bent priekiniai el.reguliuojami langai ir daug maž užtenka... Ypatingo vairavimo komforto nesiekiu; jam pagrindinis dėmesys galės būti skiriamas ieškant savo/šeimos antrąjį auto, tikėtina, gerokai didesnio. Kai vairuoja ir dar to mokosi moteris, tikėtina, kad ji bus braižyta ir t.t., todėl ledinės nereikia. Moteriškas kaprizas - naujesnis modelis arba iš vis jokios nereikia  :-] nes būtinybės tikrai nėra - darbovietė toli nuo namų, bet abiejų ten pat. Kartais tenka man pasinaudoti ir viešojo transporto paslaugomis, taigi dėl šios priežasties ir kartu pribrendus norui būti mobiliai nepriklausomai ir paieškoma auto  :) Dar moteriškas kaprizas - jei jau ieškau (ir dar taip įsijaučiau  :facepalm: gaila laiko...  :D ), tai noriu turėti čia ir dabar. Nors protas sako - galima ir palaukti; tuo labiau, kad galima rasti jūsų kolegų per mūsų kolegas - gal kažkada, neskubiai, pasitaikytų važiuojantis ne frankenšteinas...

ToyotaClub, dėl baltosios skambinai? Ką dar pačiulbėjo?

Saulius SSS, tuo laiku ir pati ten buvau įlindusi - tikrinau kainas nuo iki. Vidutinė rinkos kaina ~ 15 000. Pilna elektronikos komplektacija, kuri nėra mano prioritetų sąraše ~ 2 000 - 3 000 (įsidėmėjau skaitydama). Net lietnykai nėra kriterijus...  :D Suvokiu, nėra ypatingai realu ir lengva išsirinkti, bet kai du variantai yra (tiksliau buvo), šiek tiek optimizmo suteikia...  :-)

Bemsai, tik ne 2 durelės - pas dėdę kažkada senais laikais buvo, kai aš dar gale važinėdavau vaiko teisėmis, tik ne tai...; universalai per dideli ir dar, greičiausiai, negražūs  :D Man net Corolla nėra kažkas tokio ypatingai gražaus; tiesiog važiuojamas ir dar Toyotos ženklu (vienas iš man labiausiai patinkančių  :D ). Pasėdėjus prie vairo, ir kompaktiškumas viduje patiko; jaukiau jaučiausi nei sėdėdama Imprezoje.

Beje, Mindaugai, ačiū už ridą - nebuvau pastebėjusi iš pradžių tavo poste. Vyras sakė, kad minėjo 140 000 km, pati negirdėjau.

ToyotaClub

Pirkit golf:) sutaupysit ir negaila bus. Kurioje ji vietoje stovi ta balta turguje.

Mrs.

Golf Plius tiktų, bet ne šiam kartui  :D Dėkui  (+)

Didžiojoj aikštėj už Regitros. Pagrindiniu taku einant tolyn (Regitra lieka už nugaros) kažkur ties viduriu...

kalava

Nezinau, pagal biudzeta ir norus as irgi siulyciau benzina, o ne dyzeli - uz 10-11tukst nusipirkus dyzelini lavona remontui gali sieiti antra tiek, o ir vaziuot nebus kada.

Kiek,Mrs, minejot ruosiates per metus pravaziuot? Iki 10000 km?
Pagrinde mieste?
Tik benzina siulyciau. Neskaitant dar dar galimu dyzelinio variklio komponentu taisymo kainu.

Pavyzdys: Mano tevas sugalvojo atsinaujint automobili. Pravaziuoja i metus 5-6 tukst.
Norejo tik dyzelio, ikalbinejau benzina.
Biudzetas buvo iki 10tukst lt. Skirtumas tik, kad norejo golf arba audi.
Taigi, pirko siauliuose jau kruva metu vazineta Lietuvoj audi b4 2000 metu, technikinis baigiasi tik kitu pabaigoj.
Nuvare dirzu keistis, tepalu - paliko kazkur 1.7 tukst litu.
Purtesi - pakeiciau vidines granatas, pusasi, isorine granata - dar tukstatis.
Dar purtesi - paaiskejo purkstukai, teko leist visus devetais, dar 2,5 tukst litu (pumpe duse paaiskejo).
Dar ten visokiu...
Taigi, benzininiam tepalu ir dirzu keotimas butu max 800 lt, purkstuku nebutu reikeje tvarkyt.
Tai uz beveik 3.5 tukst litu skirtuma, kiek butu buve galima benzinu nuvaziuot?!

O esme buvo - benzinu vaziuot brangu...
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Bemsas

Benzininej Corolla grandine stovi. Tad reikia tik tepalus keisti (y)  Bet tik nereikia imti 1.4. Kuro ima daugiau nei 1.6 ir nevazioja.

Venza

Ne uz ilgo turesiu pardavimui Toyota Yaris (sedano kebulu,tai nesakykit,kad maza  :)   ) 2008 metu,1.5 benzinas,tikras automatas,rida apie 80 t.km. Kaina apie 17000 lt,garantija metams kaip visada  ;) .
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Mrs.

Kaip ši?
http://auto.plius.lt/skelbimai/toyota-corolla-1-4-l-hecbekas-2005-dyzelinas-3619059.html

Neplika komplektacija - tenkintų daugiau nei mano minimalūs poreikiai ir gal būtų važinėjama net ilgiau nei norėta iš pradžių, jei nekeltų didelių problemų. Aišku, robotas. 4 m. kaip Lietuvoje. Nuosavas automobilis, parduodamas nes nupirktas didesnis. Prasivarytas iš Prancūzijos (jei gerai pamenu), parsivarė pats. Kaina nekelianti abejonių kaip pilnai komplektacijai? 1.4 dyzelio variklis man tinka (nors neprisirišusi nė prie vieno, išskyrus 1.4 vvti, šis man net gal labiausiai patiktų, net turint galvoje riziką dėl dyzelinių variklių taisymo brangumo), susitvarkyčiau ir su robotu (pavarų dėžė irgi ne kriterijus). Techniškai tvarkinga, yra pabraižymų (tai ne rodiklis; nes neatmestina, kad parsivežė jau daužtą ir pats susitvarkė, taigi, tie pabraižymai -  smulkmena).

MindaugasB

Su sita tai iskart sankaba reikes pasikeisti, kadangi jeigu rida tikrai pagal skelbima (217 k), tai garantuotai vel keitimas nusimato.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Mrs.

Bet gal ne iš karto. Rūta su Auris dar važinėjo nors sankaba jau buvo defektuota. Kadangi neteko susidurti su automatais ar robotais, gal patarsit kaip bandant automobilį pastebėti jos defektą? Šiaip 1000 Lt nebūtų didelė problema ateity ją pasitvarkyti. Kaip jūs minit labiausiai gąsdina dyzelinių versijų smagračiai, purkštukai, variklio galvos tarpinės, DPF. Beje, kas tas DPF?

ToyotaClub

Na bet paziurekit i gera puse turint santaupu susitvarkot ta galva, sankaba, vaziuosit sau ramiai ilgai ir nuobodziai:) purkstukai 1,4 d4d restauruojami, jei neklsytu. Va cia gal pliusas 1,4 varikliui manau del ju. Plius dar ir pacipinti eina. Bet perkant su tokia rida vistiek rizika, kad anskciau ar veliau tas bus tas anas, o gal viskas ir kartu. Bet paminesiu kaip DE yariuka su 300 tuks rida buvo kuriam dar nei sankaba, nei tarpine niekas nekeista, servisai laiku daryti vienas seimininkas. Ir ka jus pasakysit. Laike. Tai cia nesuprasi vieni su tokia rida laiko ir nieko, kiti su mazesne jau keicia.

katana7

Citata iš: Mrs. Įrašytas Rugpjūtis 05, 2014, 14:17:59 PM
Bet gal ne iš karto. Rūta su Auris dar važinėjo nors sankaba jau buvo defektuota. Kadangi neteko susidurti su automatais ar robotais, gal patarsit kaip bandant automobilį pastebėti jos defektą? Šiaip 1000 Lt nebūtų didelė problema ateity ją pasitvarkyti. Kaip jūs minit labiausiai gąsdina dyzelinių versijų smagračiai, purkštukai, variklio galvos tarpinės, DPF. Beje, kas tas DPF?
DPF - kietųjų dalelių filtras, labai brangus malonumas.

Bemsas

Citata iš: Mrs. Įrašytas Rugpjūtis 05, 2014, 14:04:11 PM
Kaip ši?
http://auto.plius.lt/skelbimai/toyota-corolla-1-4-l-hecbekas-2005-dyzelinas-3619059.html

Neplika komplektacija - tenkintų daugiau nei mano minimalūs poreikiai ir gal būtų važinėjama net ilgiau nei norėta iš pradžių, jei nekeltų didelių problemų. Aišku, robotas. 4 m. kaip Lietuvoje. Nuosavas automobilis, parduodamas nes nupirktas didesnis. Prasivarytas iš Prancūzijos (jei gerai pamenu), parsivarė pats. Kaina nekelianti abejonių kaip pilnai komplektacijai? 1.4 dyzelio variklis man tinka (nors neprisirišusi nė prie vieno, išskyrus 1.4 vvti, šis man net gal labiausiai patiktų, net turint galvoje riziką dėl dyzelinių variklių taisymo brangumo), susitvarkyčiau ir su robotu (pavarų dėžė irgi ne kriterijus). Techniškai tvarkinga, yra pabraižymų (tai ne rodiklis; nes neatmestina, kad parsivežė jau daužtą ir pats susitvarkė, taigi, tie pabraižymai -  smulkmena).

Lietuvoje pravaziota 100kkm :)