Keistas svilpimas po kapotu

Pradėjo Grigarasas, Birželis 27, 2011, 09:06:34 AM

« ankstesnis - sekantis »

Grigarasas

Gal kas turite minciu kas gali buti, kad yra toks keistas tarsi paveluotu svilpimo garsas, kuomet pergazuoji. Apsukos lyg ir jau nukrinta bet dar girdisi kai paveluotai kazkas svilpia. Jei gazuoji isleto, tas garsas labai neisiskiria is bendro variklio triuksmo.  Dar toks keistas svilpimas buna uzgesinus auto. Trunka gal 2 sekundes.
Tiesiog mesitriukai keite pagrindini dirza, sako kas ten pas tave taip svilpia, tai as anksciau nekreipdvau demesio, bet dabar sunerimau. gal neturetu buti to "svilpimo". Kas turite kokiu minciu.

fennix

gal... turba pro sona kazkur pucia.... atsidaryk kapota ir ieskok, nes cia is lempos burimas gaunasi...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

NNZ

Na tas švilpimas ir pas mane yra bet mašina senesnė ir tai turbo švilpia, bent jau pasmane pakėlę kapotą nustatė. Ar pati turbina ar kur pro šalį pučia, daug vargo aiškintis. 2 metai pokolkas važiuoja. tai ką būčiau išleidęs ant taksi ir problemos paieškai. Jau ir turbina galėsiu nusipirkt :D
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Grigarasas

Taigi detektyvas kaip ir rastas. Tas svilpimas po kapotu tikrai ne turba, jei su turba viskas ok, tai jokio svilpimo neturi girdetis. Meistrai nustate kad pas mane parejas generatoriaus skyvas, jis pasirodo yra specifinis. kai variklis uzgesinamas ir nebesisuka, tas skyvas dar leidzia generatoriaus rotoriui suktis. Cia taip sukonstruota tam kad itampa automobilyje nesokinetu taip drastiskai numetant apsukas. Na gal sio garsos apibudinimas buvo ne visai vykes, bet esme tame kad uzgesinus auto ypac jei pries tai buvo pergazuota, 2 sekundes buvo girdeti toks uzesys, kaip reaktyvinio lektuvo variklio turbinu, ko pasekoje as ji pavadinau svilpimu. dabar tik neaisku kaip bus su remontais ir detalemis.

dzonas

CitataCia taip sukonstruota tam kad itampa automobilyje nesokinetu taip drastiskai numetant apsukas.
Cia tai visiska nesamone.
15 metu su dyzeliu

Henris

Gera turbina sviplia irgi, kad nesvilptu ne kiek, nenoriu tiket. O jei tai tiesa, tai ko gero mes visi vazinejam su pasibaigusiom turbom :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Mariu_xas

generatoriaus skyvas su sankaba kuri nuejus. kiek suprantu.. skyvas apie 150lt cargo firmos + pakeitimas laabaii nepatogus. asmeniskai as generatoriu isiminejau praeitam avensiui

Grigarasas

Radau ta skyva, kaina 180 Lt kazkosk italiskas. Orginalas autotojoj 488 Lt, o Lirosta sake uz 260 Lt orginala gautu. Kazkaip suabejojau as tuom orginalu. Ta pasiemiau ta uz 180 Lt  Vilniuje.

Robertas

CitataHenris parašė:
Gera turbina sviplia irgi, kad nesvilptu ne kiek, nenoriu tiket. O jei tai tiesa, tai ko gero mes visi vazinejam su pasibaigusiom turbom :)

jo jo, as kazkada trasoj vaziavau su numauta slanga nuo turbos oro padavimo ir prie 140km/h 5 pavara pas mane virs 3k rpm, tai svilpia taip, kad keturiais langais atidarytais iki galo (suprantat koks uzimas buna prie 140km/h) girdisi puikiausiai kaip ji svilpia :DD
Toyota Carina E T190 2l D-Turbo (1997)
Toyota Corolla E11 2l Diesel (1998)
-
Nissan Sunny 2l Diesel (1991) SOLD

ryckak

Jei turbina nesvilpia, tai jau jai kaputt! O Robertai tavo atveju girdisi kaip turbos suspaustas oras iseina, nepavadinciau to svilpimu..

Grigarasas

Detektyvas tesiasi, pakeiciau generatoriaus skyva, garsas tas pat :@
Speju kad teks keisti visa generatoriu, kazkokia mistika, meistrai patys galva krapsto, sako pzd, dar tokiu bajeriu nebuvo.
 Na o del turbinos svilpimo, tai jei suu turba ir su vamzdynu viskas ok, salone turbinos svilpimo tikrai neturi girdetis. O lauke minimaliai.

Mariu_xas

Grigarasas

Detektyvas baigtas galutinai. Pakeistas generatoriaus skyvas i nenauja is sroto, Garsas dingo. Uz 180 Lt nupirkau visa generatoriu. Taciau mesitrai perrinko mano senaji, pakeite sepetelius uzmove skyva ir idejo. Darbai kainavo 100 Lt. Jei kam reiks generatoriaus galiu parduoti uz nebragiai, tarkim 80 Lt. Tik skyva reiktu savo tureti :)
B)

Henris

Kazka esu girdejes, tik nezinau ant kurio skyvo, stovi, kazkokia tipo ar guma ar plastmase, kuriai susidevejus pradeda kaukt, gal ta skyva nauja perkant, nebuvo tos dalies?? Kad su naudotu skyvu viskas ok. Bet negaliu garantuot, kad tas menkniekis ant generatoriaus skyvo, gal ant kazkurio kito, gal ant alkuninio skriemulio stovi..... Nes keistai, naujas skyvas kauke,o naudotas is sroto ne :) Arba naujas buvo taivanio gamybos:)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

anukas

Grigarasas, ar pas tave buvo panasus garsai kaip pas mane?

http://www.youtube.com/watch?v=JyJx9NVYCZg&feature=youtu.be
Pašalinis garsas (skambejimas) girdisi nuo 30s iki 38s, o dar vienas pašalinis garsas (šniokštimas) puikiai girdisi 48s.

Visa mano detektyva rasite sioje temoje :
http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=110&thread_id=3277&pid=61935#post_61935
Daugiau extreme