Keistas svilpimas po kapotu

Pradėjo Grigarasas, Birželis 27, 2011, 09:06:34 AM

« ankstesnis - sekantis »

mega

spalva atskirai dedama, ne šaltnešis spalvotas :)

Vladas55

Automobiliu saldymo sistemos pyldomos 134 freonu nes nauji 600 dujos sprogsta todel nepyldomi automobiliu kompresoriai yra dar naujesnes dujos brangios neprisimenu kaip markiruojamos.

melrunas

Citata iš: mega Įrašytas Gegužė 04, 2014, 09:25:17 AM
spalva atskirai dedama, ne šaltnešis spalvotas :)
Na cia jau maniau bus savaime suprantama,kad ideda dazu... ;)

mega

Citata iš: melrunas Įrašytas Gegužė 04, 2014, 18:32:34 PM
Na cia jau maniau bus savaime suprantama,kad ideda dazu... ;)
visgi yra kam nėra savaime suprantama :D

Kalapiziukaz

Citata iš: Ramunaz Įrašytas Gegužė 03, 2014, 12:23:36 PM
Sveiki,
turiu Avensis 2005m 2,2 110kw.Ir noriu papasakot apie švilpimą,kurio anksčiau nebuvo.Kad istorija būtų aiškesnė pasakosiu viską nuo pradžių.
Neseniai teko išardyti nemažą dalį dešinės pusės,kad prieit prie greičių dėžės alsuoklio,kad jį pravalyt,nes pradėjo sunktis tepalai toj vietoj kur pavarų dėžės štokas jungia pavaras.Taigi pravalius alsuoklį,pakeitus dėžės tepalą,viską surinkus į vietas atsirado keistas švilpimas nuo kokiu 2 tuks apsuku ir i virsu...pirma ir kol kas paskutinė mintis - turbina..
Atsidariau kapota paziuret gal kas su šlangom nesandaru,bet kad viskas lyg ir vietoj...
Tai dabar ir galvoju ar čia sutapimas,kad viską buvau nurinkes nuo turbinos ar čia visai ne tame bėda...
Jokio pasikeitimo traukoj...ir variklis lyg ir normaliai dirba...
žodžiu švilpimas vis didesnis kuo didesnes apsukos,perjungus pavara vel dingsta ir nuo kokiu 2 tukst..vel pradeda svilpt...
kas čia gali būti daugiau nei turbina...gal turit kas minčiu...

P.S>teko vaziuot su 2007 m 93kw avensis,tai ten turbinos shvilpimas ish karto buvo girdimas, o pas mane to garso kaip ir nebuvo...

Manau problema bus ant turbinos blogai uzmauta oro padavimo slangos tarpine. Nusiimk ta oro padavimo slanga, ir paziurek ar tarpine nesulindus i vidu. Man kazkada taip yra buve :)

Myjack

Citata iš: Myjack Įrašytas Gegužė 03, 2014, 14:32:34 PM
Kaltas, kaip ir minejot, A/C skyvas. Buvau kaune trijose potencialaus taisymo vietose, tai truputis refleksijos (tiems, kan=m tai bus aktualu Kaune):
1. "Autosaltis" - pirmas ispudis puse velnio, po pokalbio su "meistru", nepakelusio akiu nuo sukamo varztelio - "zinau, kaina didele - 350 lt., uztruks pusdieni, jeigu noresi saskaitos, tai prie kainos pridek pvm? Dar kas neaisku? Eile apie 1.5 savaites.
2. "Egreka" - nulis supratimo, papasakojus visko nesuprato, o nuvedus prie masinos ir vel viska gyvai isdescius - "nu gal ir sutvarkytumem" :)
3. Domeikavos garazai (tik ivaziavus i Domeikava, pries "Silas" i desine - rekomendavo "Volvistai"). Dirba du vyrai, darbo patiems netruksta, bet iskarto susigaude kame problema, paminejo kad uztruktu apie 3-4 val. (jeigu nieko rimciau nerastu), ir tai kainuotu (su A/C reuzpildymu) apie 200 lt.
Taigi, po ilgu svarstymu pasirinkau Domeikava. Nezinau ar prasausiu, ar ne,  bet gal sutvarkys. Pasirinkimas tikrai ne kaina, bet parodytas supratimas, bendravimo kultura ir subjektyvi pacio nuomone, kad vis del to "nesudmaliauja"... :)

Rezultatas "keisto tarskejimo istorijoje"... Masina tvarkyta Domeikavoje. Nusiemus kompresoriu konstatuota rimtesne problema, nei kad gumeles... Sankabele tvarkoje, gumeles dar puse velnio, bet viduriuose kalnas drozliu. Tarskejimas ir barskejimas buvo nuo to. Sprendimas - keistas kompresorius. Viso malonumo kaina - 450 kompresorius + 140 lt darbas ir uzpildymas. Beliko tik pasikeisti filtriuka, kuris nuo senojo kompresoriaus pilnas privarytas drozliukiu.
Kol kas vazineju vos 3 dienas, bet po kapotu tylu, kondiske veikia puikiai. :)

Vladas55

Matyt tepalo mazai buvo,trynesi detales sausai ir privare drozliu.Kai pyldomas freonau retkarciais reikia dapylinet tepalo kad butu geras sutepimas.mano vienas draugas dirba visa gyvenima su saldytuvais,taip pasakojo.

Myjack

Citata iš: Myjack Įrašytas Gegužė 16, 2014, 08:50:27 AM
Rezultatas "keisto tarskejimo istorijoje"... Masina tvarkyta Domeikavoje. Nusiemus kompresoriu konstatuota rimtesne problema, nei kad gumeles... Sankabele tvarkoje, gumeles dar puse velnio, bet viduriuose kalnas drozliu. Tarskejimas ir barskejimas buvo nuo to. Sprendimas - keistas kompresorius. Viso malonumo kaina - 450 kompresorius + 140 lt darbas ir uzpildymas. Beliko tik pasikeisti filtriuka, kuris nuo senojo kompresoriaus pilnas privarytas drozliukiu.
Kol kas vazineju vos 3 dienas, bet po kapotu tylu, kondiske veikia puikiai. :)
Istorijos tasa, jeigu kas susidurs su panasia problema.
Kaip ir minejau, pakeistas kompresorius, tik reikejo keisti ir filtrus, nes pilni drozliu ir uzkisti nuo senojo kompresoriaus.  Taigi, pakesiti filtrai (buvo reikalu, nes nuo laiko ir prastos eksplotacijos, teko tvarkyti iejimus i radiatoriu, tekintis jaujus ir pan.). Siuo metu masinoje prie "low" padeties pucia +3 laipsnius :)
Vyrai, Domeikavoje, tikrai padirbejo nuo peties ir tvarkingai. Visu darbu samata: 450 lt (kompresorius)+100 lt (filtras) + 300 lt. (darbas+pildymas+patikra). Vyrai viska surado ir viskuo pasirupino, bet kokiu klausimu skambino ir pasakojo, taresi, teike alternatyvas.
Idomumo delei pasiteiravau "Egreka" ir "Autosaltis" (i siuos du buvau nuvykes dar ieskodamas priezasties) kiek kainuotu toks darbas. "Autosaltis" - jeigu be saskaitos fakturos, tai tik DARBAS kainuotu apie 500; "Egreka" - tik DARBAS apie 550 lt. Idomu pasidare ir su filtru. "Egreka" tokio pat filtro kaina 135 lt., o "Autosaltis" - 140 lt.
Veiksmas Kaune.
Tikiuosi kam nors pravers. :)

ToyotaClub

Koki cia filtra keite? resiveri

O siaip tam garaziuke daugiau ka be kompresoriu tvarko?
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Myjack

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Birželis 08, 2014, 23:14:24 PM
Koki cia filtra keite? resiveri

O siaip tam garaziuke daugiau ka be kompresoriu tvarko?
Tiesa pasakius tiksliai pavadinimo ir nezinau... Turiu foto. Kiek zinau, tai jie AC sistemomis uzsiimineja, virina aliumini, tvarko radiatorius, vamzdukus ir pan.. Tryse dirba, bet darbo pakanka. :)

ToyotaClub

O kurioje vietoje tiksliau. Jauciu teks ir man nuvaziuoti.

Myjack

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Birželis 22, 2014, 10:49:12 AM
O kurioje vietoje tiksliau. Jauciu teks ir man nuvaziuoti.
Kontaktai - +370 638 39446, Pienių gatvė 10-8, Kaunas. Važiuojant pro "Mega"  Prienų, Marijampolės kryptimi, nusuki link Domeikavos į Vandžiogalos gatvę. Pavažiavus kelis šimtus metrų po kairę pamatysi parduotuvę "Šilas". Prieš ją suki į dešinią ir pavažiavus keliš šimtus metrų pamatysi ir reklamą ir nusukimą link garažų pasyvo su šlokbaumu. Prie šlokbaumo pasuk nurodytu telefonu, tau jį pakels ir įvažiuosi...

ToyotaClub

Nes pas mane ir kazkas tarska nuo tos puses, parsivarius labai nezymus buvo, o dabar garsiau. Plius AC tuscias tai itarimas laukia.

Myjack

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Birželis 22, 2014, 11:57:24 AM
Nes pas mane ir kazkas tarska nuo tos puses, parsivarius labai nezymus buvo, o dabar garsiau. Plius AC tuscias tai itarimas laukia.
Tiketina, kad tarskejimas skleidziamas AC kompresoriaus, bet cia tik spejimas. Nuvaziuok, pasisnekek, pasiziures - gal pakaks tik kokais gumas pakeisti ar pati kompresoriu restauruoti. Beja, jie ir tai daro, tik mano atveju to nebeapsimokejo daryti.
Tai patys surado man deveta kompresoriu, pertikrino, kas kele itarima, ta pakeite ir viskas. Tik tiek, kad mano Avensiui T25 kompresoriu gauti Kaune ne taip buvo lengva. Kiek pats apskambinejau ir kiek jie apsiskambinejo, vos 3 vietose tebuvo. Jie patys nuvaziavo i visas, pasiziurejo, tai geri buvo tik 2, vienas nuo tokio pat 85 kw dyzelio - kaina 600 lt  (-) , o kitas nuo to pacio modelio benzino, kaina - 400 lt  :think: . Tai jie patys patare imti pastaraja, ne tik del sumos, bet ir del stovio. Vienintelis skirtumas tarp mano senojo ir naujojo  kompresoriaus - pastarojo skyvo spindulys kiek didesnis, tai teko keisti isorini dirzeli (deti didesni). Tai tiek...

ToyotaClub

Gali buti. Reiks ziuret jei kantrybe netruks su ja.