Vairo stiprintuvo "stiprumas"..?*

Pradėjo Kabutto, Birželis 30, 2011, 00:11:20 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kabutto

Sveiki,

problema neproblema tokia:

Pries kelis metus saviskio 98m avensio 2.0 vaira galedavau sukiot vienu pirstu stovint masinai vietoje. Dabar gi jau tenka isirezt ir padirbet kad susukt ratus i betkuria puse.
Kilo noras kaip nors pasidaryt vel lengva vaira, gal kas turi minciu ? Ar ka pravalyt, pakeist..

mind

Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

horn

Henris

horn, o dyzeliui avensiui kryzmes kaina kartais ne kosmine, kad taip drasiai siulai keist :) kryzmei zopa buna kai vairas pradeda strigt. Siaip pas mane Avensis II, bet vairas ne is lengvuju, pas kita i 2005 buvau isedes dyzeli irgi vairas panasus. Na aisku kryzme galima keist, bet nebent is sroto ieskot, o cia irgi loterija :)
Beje kai pries tai turejau benzina 94m mitsubihi, tai ir sankaba lengva buvo ir vaira galejau su pirstu sukinet :) Persedau i 10 naujesne masina, o abu sie dalykai veikia kaip pas 15m senesne :) Nzn kodel, gal del to kad dyzelis ir visos asys sunkesnes, ratai didesni ir siaip masinos svoris. Bet kiek suprantu tai ne gedimas, taip jau padaryta yra...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

horn

henri, kryžmė turi labai būdingą strigimą, kai vairas pasunkėjas pradžioj ties 3 ir 9 valanda. Galų gale vairas tampa toks sunkus, kad tenka sankryžoje abiem rankom sukti vairą. Kryžmė gali būti kinietiška, nemanau, kad 10 metų ji atlaikys ir kad turėsi mašiną tiek laiko. Tai detalė + formos, kokie 3*3 cm dydžio su rutuliniais guoliukais galuose, tie guoliukai, užsiteršia ir stringa, nes jos pagrindinis darbas sukant vairą, pakeisti sukimosi kampą tarp vairo veleno ir vairo kolonėlės.

Henris

Na ten kur guoliai, gal kitaico geriau neziuret, jau geriau rusiska guoli statyciau nei kitaico ;) Nors aisku ten tie guoliukai nedideli. Beje pas mane vienas rusiskas golis toyotoj stovi :) Tik nepamenu, kurioj vietoj man ji dejo, berods ant vairo stiprintuvo dirzo itempejo, nes originalas uze jau :)
Beje rusu guoliai visai kokybiski, butent pramoniniai, kiek suprantu ju nereiktu bijot. Gerai atlaiko ausktus rpm ir t.t.

mind

Aš tai mąstau tą kryžmę įkišt į kokia apsauginę gumą, panašiai kaip granatos, tik atitinkamai mažesnio dydžio. Gal turit minčių nuo ko galima pritaikyti tokį daiktą?
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

NNZ

Mind tokį daiktą pritaikyti galima keitimo metu, užkiši ant vieno galo veleno , kai ipresuoji tada užmauni per visą kryžmę ir hamūtais užtvritnini.. Bet guma turi būt plati kad sukantis nsitrintų.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Ralfas

stovint vietoje,kai ratai tiesioje padetyje ir sukinejant vaira tai i viena puse tai i kita sukant i desine atsirado kazkoks dungsejimas... Kame saknys gali buti?? vairo kolonele?

Kendis

Greiciausiai bus vairo koloneleje isdilusios tokios plastmasines ivores... kiek girdejau vairo kolonelei yra kampanija (kazkoks garantijos pratesimas) gali nuvaryti i atstovybe ir paga koda pasakys ar priklauso ar ne

Ralfas

kur tau kai masina 2003 metu vargu ar kas priklauso :) idomu ar brangiai jos kainuoja...

Henris

Ralfas neiskok kur isleist pinigu, pas mane dungsi jau 3 metai, nesuku makaules. DUngsi tada, kai sukant i viena puse, staigiai pradedi sukt i kita puse ir tada buna toks dungt?? Ar taip dungsi?? ir tik viena karta pakeitus vairo sukimo krypti? Jei taip, tai manau neiskok slieku, idesi kita kolonele ir bus tas pats, arba po kurio laiko tas pats :) Svarbiausia, kad nedungsi vaziuojant, kai dungses sukant vaira vaziuojant, tada jau nejuokai...

Ralfas

jo jo pas mane tas pats ir cia tik snd pastebejau,kad greitai kai pradedi persukt i kita puse buna toks dungt ir viskas toliau jau sukasi gerai,toks jausmas kaip kazkoks laisvumas butu.

Henris

Tai va pas mane kaip ir minejau jau treti metai yra toks dalykas, juolab ejau TA tai nieko nesikabino, manau jei butu kokia trauke, ar sarnyriukas, tai jau butu pastebeje, o i kolonele vairo ner ko list, kol vairas nepradeda strigt, tada tai jau malonumo nebera ir aisku rizika vairuojant, kad neuzstrigtu atliekant manevra...

Ralfas

na kol kas ir vazinesiu,o kas bus toliau tai jau bus matyt :)