kai apsukos ~2500 su šaltu varikliu - trumpam dingsta trauka ir vėl atsiranda

Pradėjo LG, Liepa 19, 2011, 23:37:44 PM

« ankstesnis - sekantis »

LG

neradau panašio temos, tai nutariau sukurti naują.

tokia problema:

kai šaltas variklis, tai 2 ir 3 pavara važiuojant ir pasiekus ~2500 apsukų lyg akimirkai dingtų gazas o po to mašina trukteli ir vėl važiuoja normaliai. Kai pašyla variklis - tos problemos jau nebebūna. tas dingimas+truktelėjimas trunka gal sekundę, bet labai erzina.

gal kas susidūręs su problema? paskutinį kart diagnostika nieko nerodė.

variklis 2.0 d4d. pakeisti tepalai, filtrai, diržas.
Toyota Avensis
2010 m. 2.0L D4D 93 kW

Henris

Pas mane panasiai ant 2000rpm, bt tai buna tik saltam motorui, pora isibegijmu, paskui isibegejant koki trecia karta, nebebuna. Kazkas kaip strigtu atrodo. As turiu dvi versijas, arba EGR valdymas bludyja, arba turbos voztvuvas (nes butent turbos sukimo momente tai buna). Bet kazkaip jau antri metai, susitaikiau. Manau neverta kist pinigu ieskant galu ir neaisku ar rasi. Svarbiausia, kad ne visalaika taip yra o tik vienas ar pora isibegjimu, po nakties...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Ralfas

pas mane lygiai tokia pati beda prie 2000rpm saltam varikliui... EGR ir matuotas ir valytas...

darcaa

ir pas mane saltam motorui taip prie 2000 rpm buna. pasyla ir viskas ok. nereikia salta vaikyt, nesveika ;)
Avensis II 2003

Ralfas

na cia kaip suprantu toyotos irgi jau kazkokia specifine beda :) Siaip man taip net ne kiekviena ryta buna,bet gana daznai,idomu kaip ziema viskas bus,nes dabar tai variklis greit pasyla...

Henris

Beje as kazkaip manau, kad su tuo greicio prislpoimu ant salto ties tam tikrom apsukom susijes dar vienas dalykas. Pas mane ant salto motoro tarkim ijungi 2 pavara ir visiskai atleidi gaza, kad riedetu ant 2 pavaros, tai auto nezymiai trukcioja. Kai siltas motoras taip nesijaucia. Pabandykit  kas is jusu gal irgi panasiai elgiasi. Tas trukciojimas nera toks, kad ziauriai tampytu, bet tikrai jauciasi, kad periodiskai tampo...

arytis

CitataHenris parašė:
Beje as kazkaip manau, kad su tuo greicio prislpoimu ant salto ties tam tikrom apsukom susijes dar vienas dalykas. Pas mane ant salto motoro tarkim ijungi 2 pavara ir visiskai atleidi gaza, kad riedetu ant 2 pavaros, tai auto nezymiai trukcioja. Kai siltas motoras taip nesijaucia. Pabandykit  kas is jusu gal irgi panasiai elgiasi. Tas trukciojimas nera toks, kad ziauriai tampytu, bet tikrai jauciasi, kad periodiskai tampo...
ta tampymasi esu pastebejes, kaip henris sako, ant 2 pavaros, bet tik saltuoju metu laiku. Turiu galvoje ne vasara. Taip pat yra ir tas traukos dinginejimas saltam varikliui, ir nelabai svarbu ar ramiai begejiesi, ar labiau uzsmaugi, tiesiog ties 2k apsuku kazkas trumpam uzspringsta.

Ralfas

pas mane irgi buna tas patrukciojimas atleidus gaza antru begiu,bet ne visada...

Henris

Bet del toks jausmas kad kazkas strigtu. Pas mane egr valytas pires pora metu, tai mechaniskai strigt neturetu, nebent elektronika EGRo pjauna gryba. O del to isibegijimo su saltu varikliu ant 2000rpm, net nezinau, atrodo kad turba neipustu, gal kokia ten sklende uzkerpejus nuo kokiu suodziu. Taip paprastai neilisi ten paziuret. Dar pas mane mintis buvo, gal su sankaba problema, nes ant laisvo kad ir salta gali pagazuot apsukos neuzstringa... Aisku jei kas tvarke si reikala, gal pasidalintu mintimis, kad neisrinkt puse masinos :) Nes jei niekas tiksliai nezino, tai kaip ir minejau anksciau, cia ieskojimas adatos sieno kupetoj...

Ralfas

siaip kas del EGR man kiek minejo jis ant salto neveikia tai del jo kaip ir neturetu trukcioti :)

Henris

Na sito nezinau, kaip tas EGR dirba, nes ji valdo elektronika. Jei sakai, kad ant salto EGR nedirba, tai ko gero bus su oro ar kuro padavimu kazkas..
Hmm dar sove mintis, cia kazkuriam is klubieciu buco nusproges toks dalykas kaip kuro temperaturos daviklis... Gal kartais jis cia bludija, kol saltas motoras, gal misini per riebu biski duoda ir davus tam tikruose diapazonuose, nesudega normaliai jis. Na bet sakau cia galimba tik burti nezinant kodel taip elgiasi. Juolab, kad servise irgi reiktu tikrint po nakties is kart pasijungus kompa ir vaziuojant ziuret, kur parametras blogas, kai gaunasi tas pastrigimas, kitaim nematau sansu issiaiskint...

Ralfas

jis veikia tik tada kai jau eina karstos dujos... oro srauto matuokle pas mane ka tik valyta,bet sita beda nedingo :) Tai belieka arba purkstukai grybauja ant salto arba su turba kazkas negerai,bet jeigu butu cia su turba susije tai atleidus gazo neturetu trukcioti :) bet purkstukus visus man matavo,bet matavimai buvo tik ant laisvu apsuku ir viska rode liuks, vaziuojant nera galimybes matuoti nebent varyti i diesel centra jie turi stenda kur isemus purkstuka sudaro salygas taip lyg vaziuotum :)

Henris

Jauciu tas masinas mes spesim parduot, net neissiaiskine sitos reikalo :)

Modka

Nu tai kad jus speliojimo budu aiskinates. Siaip tai galiu pasakyti kiekvienas variklis isskirtinis bet dazniausiai kalena del purkstuku. Aisku reikia ziureti su kompu purkstukus o ne pagal garsa spresti. Jei kam reikes diagnostikos 860006229
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Henris

Citatamodka parašė:
Nu tai kad jus speliojimo budu aiskinates. Siaip tai galiu pasakyti kiekvienas variklis isskirtinis bet dazniausiai kalena del purkstuku. Aisku reikia ziureti su kompu purkstukus o ne pagal garsa spresti. Jei kam reikes diagnostikos 860006229
Pas mus niekas nekalena :) Paskaityk atidziau :)