kai apsukos ~2500 su šaltu varikliu - trumpam dingsta trauka ir vėl atsiranda

Pradėjo LG, Liepa 19, 2011, 23:37:44 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mariu_xas

Prisidedu ir as su savo avensiu prie sitos bedos paiesku. ryte isvaziavau ir ties 2 tukstanciais durniuot pradejo. tai lyg nori vaziuot tai nenori kokias dvi sekundes pasidrigino ir viskas norm... pasilo kazkiek be problemu jokiu vaziuoja. atsalo vel tas pats... erzinantis dalykas.

LG

erzinantis... pas mane jau virš 2000 pasitrukčioja labai trumpai. ir nebėra vien 2500 kaip anksčiau būdavo. ir tik ant šalto motoro. tik va, visi filtrai keisti prieš max 1500km
Toyota Avensis
2010 m. 2.0L D4D 93 kW

Ralfas

dar klausimukas kaip pas jus su duminimu??? Ar yra bent kazkiek juodo dumo kai iki kokiu 2500-3000rpm uzmetat ar visiskai nieko? Ir kiek yra normalu,kad to dumo buna?

Henris

normalu. Krtais iki 3000rpm net nereikia minti, jei ilgiau vazineji ramiai, o paskui staigiai nuspaudi gaza, tai tikrai nusiperdzia negausiu juodu dumeliu. Ispucia susikaupusius suodzius is glusako ir aisku kazkiek nespeja kuro sudegt...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Ralfas

man vat idomu kokie pozymiai buna jeigu su keliais ar bent vienu purkstuku kas nors negerai?

Henris

sunkiai kuriasi, netolygiai dirba variklis. Galimas kalenimo garsas po kapotu. Padidejusios kuro sanaudos.

Ralfas

ok tuomet paklausiu tarkim uzsipylus pilna baka ir kol rodykle daeina iki puses bako atzymos, miesto rezimu kiek tarkim tu nuvaziuoji su savo avensiuku??

LG

pas mane mieste rodo vidutines apie 8,2l/100km - stengiuos per smarkiai nepjaut, nors ir pasitaiko visko :)
Toyota Avensis
2010 m. 2.0L D4D 93 kW

Ralfas

vidutines tai vidutines,maza ka tas kompas rodo,bet man is esmes idomu kiek kas pravaziuojate miesto salygom su 85kW varikliu tol kol rodykle nuo pilno bako daeina iki puses bako atzymos?

vincass

CitataRalfas parašė:
vidutines tai vidutines,maza ka tas kompas rodo,bet man is esmes idomu kiek kas pravaziuojate miesto salygom su 85kW varikliu tol kol rodykle nuo pilno bako daeina iki puses bako atzymos?
Na aš, su savo 85kw, mišriu režimu, užpylus sklidiną baką ir kol nukrenta kuro lygio rodyklė lygiai iki pusės, ramiai važiuojant, pravažiuoju 550 km..
Iki visiškai tuščio bako išvažinėti neteko. Bet antroje bako pusėje kuro rodyklė gana sparčiai krenta ir ar dar nuvažiuočiau 550 km - didelis klausimas? :)

Ralfas

vat man kazkaip atrodo,kad mano per daug kuro ryja... Na as nevazineju pensininko rezimu, vazinejimas tik mieste. Nuo pilno bako bent jau rodykle taip rode,kad jis pilnas iki tol kol nukrito iki puses bako pravaziavau tik 350km :( idomu kiek litru yra ta puse bako,nes man vidutines rodo 6,0-6,1 litro...

Henris

Kiek litru isnaudota kai avensio II rodykle rodo puse bako, pagal mano matavimus buna isnaudota apie 32-33l. Bet as pilu visada statoile iki pirmo pistoleto atsokimo. Daugiau neprievartauju. Kai pildavau nestej irgi maziau nuvaziuodavau, tai speju, kad kazkaip nedasipildavau, normaliai ir beje nuo pilno bako pripylimo rodykle pradedavo kristi pravaziavus mazdaug 60km, kai pilu is statiol, rodykle pradeda kristi tik pravaziavus 90-120km, priklausomai uo vaziavimo stiliaus.
Jei pili panasiai kaip as tai tada is tiesu valgo daugokai beveik 10l/100km - vasara taip neturetu buti. Bet geriau issiaskinti taip, pili pilna baka, pravaziuoji, kol uzsidega kuro lempte, vel vaziuoji i ta pacia degaline, geriausiai net  prie to pacio pistoleto, isipili vel pilna baka, paziuri kiek litru sulindo ir pasiziuri kiek praviaves esi km. Pasidalini ir tiksliai zinai.
Beje, kai as persedau nuo benzino i dyzeli, tai pirmas menuo irgi sanaudos buvo 9.5l. Paskui ismokau vaziuot :)
Pridursiu: nezinau kaip pas kitus, bet pas mane borto kompas dabar rodo 6.3l, tai realiai bus apie 7.6l cia maliausi prakitskai mieste. Tai jei pas tave borto kompas dirba kaip ir pas mane, tai i ji labai demesio nekreipciau :)

Ralfas

as kazkodel vistik itariu kad pas mane su purkstukais negerai,nes per daug ryja... Bet is esmes jeigu purkstukai grybauja ir per daug purskia ar visas kuras sudegtu? Ar nebutu tada duminimo didesnio? Nes man keista,kad mieste su puse bako pravaziavau tik 350km cia labai mazai kazkaip sakyciau

Renis

cia normaliai, bent jau su 2.2 varikliu. ant 2.0 turetu ekonomiskaiu gal but. Ir velgi, tas puse bako (jei cia pagal rodykle ziuri, tai puse bako kai rodo tai maximum trecdalis buna). Kazkaip pastebejau kad avensiuose jos grybauja.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Henris

Taip avensiuose su rodykle yra durnizmas. Bet mazdaug tokia situacija, gamintojas raso, kad  bakas 60l, bet maximum esu sugrudes 52l. Tai Realiai, jei rodykle stovi ant puses - bake nebera 32l, kai uzsidega lampecka, turi sutillpt apie 49-50l. Jei ilgiau pavazinbesi su degancia lempecka, tai jau sugrusi ir kokius 52-53l.