ilgai negesta tepalo lempute

Pradėjo redkon, Gruodis 12, 2008, 22:23:53 PM

« ankstesnis - sekantis »

ketvirtasis

"tavo vietoj jaudintis vertėtų" tepalo spaudimas krenta - nelaiko. varyk pas motoristus

Edvatronas

Citataketvirtasis parašė:
"tavo vietoj jaudintis vertėtų" tepalo spaudimas krenta - nelaiko. varyk pas motoristus
Na nesupratau komentaro... i koki kl?

NNZ

Citatazydrunasv parašė:
sita problema issprenziau su geru tepalo filtru:)

nu va kaip gerai :) ir nereikėjo gilia lįst ir galų ieškot.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Henris

Atejo pavasaris ir pradejo ilgiau sviesti tepalo lempute vel. Po nakties normaliai uzgesta, jei vedi po trumpo stovejimo irgi uzgesta iskart, o jei palikai valandai ar ilgiau pastovet, kol variklis visiaksia neatauso, tai uzvedus tenka palaukt apie 5s kol uzgesta. Idomus dalykas, kaip nespetu spaudimo sukelt, bet siaip pabandziau eksperimenta, uzvedziau, dega lempecka, siek tiek pagazavau, jokios reakcijos, uzgeso lempecka kai jei reikejo :) Nors realiai su gazo paspaudimu turetu tuo momentu sukelt spaudima tepalo ir turetu uzgest lempecka. Ir kazkaip mistsikai ji ilgiau sviecia pasikeitus oro salygom, speju, kad dacikas gal biski bludina kol atsibunda. Tepalo norma, tepalai ir orginalus filtras keistas pries 4000km. Bet kiek pastebejau, kaip uzeina oras dregnesnis ir saltesnis, tokiu bajeriu nera, tik va turim +20 ir pagasdina ji mane :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Modka

Henri siulau nusiimti karteri ir paziureti sieteli tepalo, gali buti kad pas tave dyzeli leidzia i tepala, ir jis uzsikises. Cia galima sakyti liga toyotu.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

AVENSIS D4D CHIP

po purkstukais tarpines pakeisk ir nuemes padona tepalo paemejo sieteli isplauk,o originalus filtras cia tipo is solorinos?

dtinas

per kur kuras gali patekti i tepala, per abratkes? Tokiu atveju tepalo kiekis variklyje  turetu dideti, ar nebutinai? siaip ar taip skystas tepaliukas turetu buti.
O negali buti priezastis viso to, kad henris pila 5w30 klampos tepala, kuris perskystas motorui, kuris jau vistiek padiles. Ir del to slegis nesusikelia taip greit. 5w40 musu padilusiems varikliams, manau geriau, ypac vasara.

AVENSIS D4D CHIP

Citatadtinas parašė:
per kur kuras gali patekti i tepala, per abratkes? Tokiu atveju tepalo kiekis variklyje  turetu dideti, ar nebutinai? siaip ar taip skystas tepaliukas turetu buti.
O negali buti priezastis viso to, kad henris pila 5w30 klampos tepala, kuris perskystas motorui, kuris jau vistiek padiles. Ir del to slegis nesusikelia taip greit. 5w40 musu padilusiems varikliams, manau geriau, ypac vasara.
ne kuras o suodžiai is po purkstuku patenka i tepala ir uzkemsa paemeja,tai su 5w30 puse lietuwos wazineja

dtinas

tai as ta suprantu, tik modka parase, kad kuras patenka i tepala. Tai mano postas labiau skirtas jam.

o henriui tepalo lempa ilgai dega, kai jis veda karsta varikli pastovejusi apie valanda. Po nakties pas lyg norma, tai manau, kad purkstuku tarpines atpuola.

AVENSIS D4D CHIP

Citatadtinas parašė:
tai as ta suprantu, tik modka parase, kad kuras patenka i tepala. Tai mano postas labiau skirtas jam.

o henriui tepalo lempa ilgai dega, kai jis veda karsta varikli pastovejusi apie valanda. Po nakties pas lyg norma, tai manau, kad purkstuku tarpines atpuola.
o kokia pats alyva naudoji?

dtinas

as naudojau 5w30. Lemputes degdavo ilgiau, bet norma buvo. Dabar 5w40 dega trumpiau. Aisku, is to ka parasiau statistinio patikimumo nulis, bet faktas kad, 5w40 tepalas geriau tinka pries vasaros temperaturu, tai yra islaiko geresne klampa.

AVENSIS D4D CHIP

Citatadtinas parašė:
as naudojau 5w30. Lemputes degdavo ilgiau, bet norma buvo. Dabar 5w40 dega trumpiau. Aisku, is to ka parasiau statistinio patikimumo nulis, bet faktas kad, 5w40 tepalas geriau tinka pries vasaros temperaturu, tai yra islaiko geresne klampa.
kokios firmos?

dtinas

Henris

Hmmm. Na karterio nuiminet, nesiryzciau :) O del tepalo, tai anksciau pildavau Castrol 5w40, tai man jo kazkaip daugiau paesdavo, pilu daba Mobil 5w30, tai daba norma. O su ta lempute tepalo, tai praeita vasara panasiai buvo, ziema pakeiciau tepalus, praktiskai uzgesdavo uzsikurus, daba atejo silti orai ir vel ji elgiasi taip :) Logiskai mastant, ziema kai kurdavau masina, starteris ilgiau sukdavo ir gal spedavo uzpumpuot iki uzsikuriant varikliui slegi, o daba ryte, kuriasi beveik is puse abaroto, nors ryte siaip uzgesta greit per sekunde.
Beje kas cia klause koks originalus pas mane filtras: tai taip imu is Solorinos, Denso firmos, tai manau originalas. Bet jei kuras eitu i tepala irgi manau kad jo daugetu ir ko gero ziema irgi butu ilgiau degus lampecka. O ziurekit del sventos ramybes, gal pasimatuot slegi issukus davikli, ar cia daug darbo? Kiek suprantu tepalo spadimo daviklis turetu buti kazkur variklio bloke prie tepalo filtro? Nors cia ne as sia tema sukuriau, bet kiek skaiciau, kad ir kitiem taip pasitaiko, tai nesuka galvos, svarbiausia, kad neuzsidega vaziuojant :) Gal ir man nesukt....
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Modka

CitataHenris parašė:
Hmmm. Na karterio nuiminet, nesiryzciau :) O del tepalo, tai anksciau pildavau Castrol 5w40, tai man jo kazkaip daugiau paesdavo, pilu daba Mobil 5w30, tai daba norma. O su ta lempute tepalo, tai praeita vasara panasiai buvo, ziema pakeiciau tepalus, praktiskai uzgesdavo uzsikurus, daba atejo silti orai ir vel ji elgiasi taip :) Logiskai mastant, ziema kai kurdavau masina, starteris ilgiau sukdavo ir gal spedavo uzpumpuot iki uzsikuriant varikliui slegi, o daba ryte, kuriasi beveik is puse abaroto, nors ryte siaip uzgesta greit per sekunde.
Beje kas cia klause koks originalus pas mane filtras: tai taip imu is Solorinos, Denso firmos, tai manau originalas. Bet jei kuras eitu i tepala irgi manau kad jo daugetu ir ko gero ziema irgi butu ilgiau degus lampecka. O ziurekit del sventos ramybes, gal pasimatuot slegi issukus davikli, ar cia daug darbo? Kiek suprantu tepalo spadimo daviklis turetu buti kazkur variklio bloke prie tepalo filtro? Nors cia ne as sia tema sukuriau, bet kiek skaiciau, kad ir kitiem taip pasitaiko, tai nesuka galvos, svarbiausia, kad neuzsidega vaziuojant :) Gal ir man nesukt....
Ir kodel gi nesiryztum nuimineti karterio ? Nereikia cia nieko logiskai mastyti nuemei paziurejai isvaliai ir uzdejai atgal o cia primastyti visko gali. Jei jau pas tave valgo tepala tai abejoju ar pamatytum kad leidzia dyzeli. Ne litrais gi dyzelis bega ten :) Zinok jau kai uzsidegs tepalo lempute vaziuojant del uzsikisusio tepalo sietelio bus velu...
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)