ilgai negesta tepalo lempute

Pradėjo redkon, Gruodis 12, 2008, 22:23:53 PM

« ankstesnis - sekantis »

tomazty

Dar klausimas kolegos. Neatsimenu kai keite man tepalus koki tepala sakiau, kad piltu. Sintetini ar pusiau sintetini. Todel nedapilinesiu tepalo, o iskart keisiu, tuo labiau, kad jau pravaziaves 9000k su keistais tepalais. Pirma karta pyliaus 5w30 ir jokiu bedu nebuvo, o dabar 5w40 emperol ir kazkodel juos valgo, tikiuos neisteka kazkur, abu kartus kroon oil buvo pilti. Paskaiciau is komentarui, kad ziemai geriau pilti 5w30. Tai pilat sintetini ar pusiau? Ir gal zinot Vilniuje kokiu akciju kur keicia tepalus? Buvau kovo menesi rades nebloga akcija dagryje.. 120lt isejo su tepalu ir filrtu, bei darbu. Ne ka apsimoka paciam daryti viska.

Animal

Idomu kiek d4d 81 2001m. savininkai supilat tepalu keiciant tepalus?

Henris

Citatatomazty parašė:
Dar klausimas kolegos. Neatsimenu kai keite man tepalus koki tepala sakiau, kad piltu. Sintetini ar pusiau sintetini. Todel nedapilinesiu tepalo, o iskart keisiu, tuo labiau, kad jau pravaziaves 9000k su keistais tepalais. Pirma karta pyliaus 5w30 ir jokiu bedu nebuvo, o dabar 5w40 emperol ir kazkodel juos valgo, tikiuos neisteka kazkur, abu kartus kroon oil buvo pilti. Paskaiciau is komentarui, kad ziemai geriau pilti 5w30. Tai pilat sintetini ar pusiau? Ir gal zinot Vilniuje kokiu akciju kur keicia tepalus? Buvau kovo menesi rades nebloga akcija dagryje.. 120lt isejo su tepalu ir filrtu, bei darbu. Ne ka apsimoka paciam daryti viska.
Tai jei 5w30 nevalgo tai pilk, arba geriausia pilt ka rekomenduoja gamintojas. Nors jei benzas ir be turbo (o pas tave taip yra) tai pilciau pusiau sintetika 10w40 ir nematyciau problemu. Jei redline'ais nevarineji, tai tas varikliukas tikrai apkrovu dideliu negauna. Cia nera turbos, nera ka saugot. Variklis tepsis ir tiek, o ziema zuvesti benzina vistiek paprasciau nei dyzeli. Na bet jei negaila pinigu, tai pilk pilna sintetika pagal gamintojo nurodymus. I benzina to tepalo ten tik kokie 4l.
Anskciau vazinejau su benzinu pildavau 5w40 sintetika arba 10w40 pusiau sintetika, nieko nesiskyre nei ziema uzsivedimas, nei trauka keitesi, nei kas ten saibom isejo... O buvau megejas ir palakstyt :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Markelo

Paskutini karta kai keiciau, tai 6l suejo.

CitataAnimal parašė:
Toyota Avensis 2001 D4D | 81 kW | Mėlyna

egariukas1

CitataAnimal parašė:
pagal instrukcijas priklauso 6,4 litro,bet cia su org filtru,paprastai supilu 6,ko gero filtrus mazesnius gamina

Modka

CitataBagamotas parašė:
CitataAnimal parašė:
pagal instrukcijas priklauso 6,4 litro,bet cia su org filtru,paprastai supilu 6,ko gero filtrus mazesnius gamina
Gal ne iki maks pili? :) Siaip ant toyotu yra durnai padaryta tepalo matuokle todel jei variklis nevalgo tepalu geriausia per viduriuka palikti tarp min ir maks.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Bogey

ar tiesa kad toyotoj "norma" yra virsutine matuoklio(ščiupo) riba, o ne viduriukas?

dainius74

Pas mane anksciau irgi tepalo lempute degdavo 3-4 sekundes po uzkurimo.
Tepalo lygis buvo zemiau min. ribos, dapylus iki maks. beveik, dabar dar tik pradedant kurti tepalo lempute jau uzgesta.

Ichtiandrs

A pas mane, jau kokis 4 kartas kai tepalo lempiecka uzgesta po 5 sek. Tai nutinka karta i savaite, o kitom dienom normaliai. Nors matuokle rodo viduriuka. Kaip suoprantu, jei siurblys butu nuvarges, jis kiekviena ryta darytu tas 5 sekundes, bet kitais rytais uzgesta per 1 sek po uzvedimo. Idomiai ane?
Kas del jusu 3-4 sekundziu. Pirmas reikalas yra gerai paklausyti variklio darba. Galit net duris buti prasidare, kad geriau girdet. Tai ypac aktualu, kurie mano mano, kad tai davikliu kalte.
Kai uzvedi masina ir dega lempute - variklis tarska skardziau, kai tik lempute uzgesta - darbas beveik trecdaliu tampa svelnesnis. Taigi, tai visiskai paneigia paciu davikliu durniavima ar pan. Is mechanines puses pasidaro aisku, kad triuksmas didesnis, kol ner "visur" uzkelta tepalo.
Jei cia rasau, vadinasi, kazkas svarbu

previs

Patarkit: pradejo nebgest tepalo lempute, kurk kiek nori kartu vistiek negesta. Taip budavo ir anksciau, bet uzgesdavo po keliu kurimo kartu. Jai lempute uzgesta tai vaziuojant nebeuzsidega. Tai manau pompa gera? Toliau, galvojau kad tas sietelis uzsikises kur tepala paima, taigi palindau po apacia, prasukau biski tepalo filtra ir uzkuriau masina paziuret ar pumpuoja tepala, pasirodo pumpuoja. Bet idomiausia tai kad lepmute is kart uzgeso. Aisku varikli tik porai sekundziu uzkuriau, kad tepalo viso neisvarytu. Paskui prisukus filtra uzsikure ir uzgeso is karto. :) Kita diena kuriant masina vel negesta lempute. Tai as is kart vel prasukau filtra ir  uzkuriau porai sekundziu. Lepmute uzgeso. kodel taip yra? Gal tie slegio voztuvai kalti, gal uzsikirtes koks? uzknisus mane ta tepalo lempute juodai. Ir kai dega lempute grynai tas pats kai ICHTIANDRS rase - "variklis tarska skardziau, kai tik lempute uzgesta - darbas beveik trecdaliu tampa svelnesnis."
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai

Rober

Ko gero verta pabandyti pirmiausia pakeisti tepalo filtrą.

Bemsas

Tepalo lempute uzsidega, tik kai slegis tepimo sistemoje mazas. Tepalo filtre stovi voztuvas, jei filtras uzsikemsa - tepalas jau nefiltruojamas, o per voztuva eina atgal. Tai padaryta tam, kad jei uzsikemsa filtras - variklis neuzkaltu. Todel naturalu, kad degant tepalo lemputej variklis garsiau dirba, nes truksta tepimo. Pavazinejus taip variklis uzkals 100%. Pirmiausia reikia ziureti tepalo siurbli.

previs

Suprantu del ko uzsidega lempute, bet mano atveju dėl ko tai nežinau. Paikeiti tepalus, filtra tai pirmus 500-600km viskas tvarkoj, paskui pradeda grybauti va taip. Kur kas kemšasi neįsivaizduoju :(

Bemsas

Kaip atrodo tepalo uzpilimo dangtelis is vidaus? Svarus grazus, ar yra nuosedu ant jo? Jei yra nuosedu, tada reikia plauti motora. Aisku pries tai geriausia butu nuimti padona ir isvalyti visas siuksles nuo jo.

previs

dangtelis grazus, nieko ant jo nera. Tepalo filtras orginalus, mistika ir tiek.