ilgai negesta tepalo lempute

Pradėjo redkon, Gruodis 12, 2008, 22:23:53 PM

« ankstesnis - sekantis »

Ichtiandrs

O tepalas nelasa? Arba ta dalis arciau generatoriaus netepaluota? As jau balandzio pirma savaite lupu viska zemyn. Nes su tepalo lasejimo atsiradimu atsirado ir lempieckos negesimas laiku. Viskas kaip ir nesa i tepalo siurbli ir jo hermetiskuma. Nu bent manajam busui... Kas zino gal dar ka rasim. Reiks pamegint ir slegi pamatuot, jei gausim su kuo.
Jei cia rasau, vadinasi, kazkas svarbu

AVENSIS D4D CHIP

tarpines po purkstukais keistos?

previs

na tepalas nelasa, jo nemazeja - nedaugeja. tai pafotkink ardimo eiga :) ir gal kas zino kur tie apsauginiai voztuvai tepalo sistemoje randasi? Vienas gal prie pompos turetu buti ar ne?
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai

Ichtiandrs

Nu tarpiniu dar nieks neliete. Nebuvo reikalo. As dar iki siol nelabai ikirtau ju keitimo esme ir reikalinguma.
Kiek manuale (toki, koki turiu) matosi, tai tepalo siurblys turi kazkoki
"relief valve" korpuso kraste. Ka jis daro...velniai zino.
Dar yra kazkoks "oil jet presure valve" jo lokacijos ir ka daro, taipogi neradau.
Tepalo filtras turi tureti taip vadinama apejimo voztuva, kaip ir buvo kalbeta. Bet as jo nerandu. Mat pas mane manualas kazkoks senesnio gal 1CD-FTV variklio. Ir cia rodo, kad tepalo filtras nugarinej daly, o manajam jau priekyje (EGR irgi dar vakuminis, o manajam jau elektrinis). Nors daugiau kaip ir viskas atitinka.

Beje, siandien lempecka uzgeso ryte vos tik variklis pradejo suktis pats.Realiai per 1 sekunde....
Jei cia rasau, vadinasi, kazkas svarbu

previs

pagal ideja turi buti du vožtuvai, tai tas vienas pačioje kur tepalo pompa ir kažkur viršui dar turi būti. Tepalo filtre irgi yra vienos pusės vožtuvas (praleist tepala turi tik vienon pusėn)

Aš tai bijau kur ir bevažiuoti su mašina, o tai buvau užvakar išlėkes biški, tai galvojau reikės mašina ant tralo kelti, bet prasukus tepalo filtra ir užkūrus varikli užgeso. Pas meistrus nenoriu kolkas varyti, nes čia anglijoj kainos nesveikos, o ir kai buvau nuvares kita mašina tvarkyti, tai atsiemiau su defektais: kažkokiu būdu abi ilgos lemputės perdegė ir apsukos pradėjo plaukioti. Tvarkė sankaba man. O iki tol viskas tvarkoj buvo. Meistrai buvo net keliu žmonių rekomenduoti kaip labai geri.

P.S. Ichtiandrs o tas relief valve randasi variklio apačioje ar kur iš šono?

previs

tai va šiandien susiemiau ir nusukau karteri,su kai kuriais varžtais teko pavargti kol atsukau, labai jau nera vietos.Nelabai supratau kas ten karterio vidui per daiktas,po alkūniniu apačioje,nuo alkūninio per dantrati sukasi.gal tepalo pompa? Esmė ta, kad kad buvo biški užsikimšęs tepalo paėmėjo sietelis. visokio šlamšto ten pilna, hermetiko, kietu daleliu, (gal sukepes tepalas) na pravaliau, dar išsukau viena apsauginį vožtuvą, kur karterį randasi, tą pravaliau. Surinkau viską į savo vietas. vakare atėjau, užpyliau tepalo. Lepute užgeso per kokias 4sekundes. Rytoj reiks prasukti koki 50km pažiūrėti kas bus.

Bemsas

Nuo alkuninio per dantrati tepalo siurblys sukasi. Kaip ir sakiau, kad siuksliu bus uzkimsta :)

previs

na reik prasukti kokius 500-700km tada jau bus galima švesti.  Nes po pakeitimo visą laiką buna pradžioj gerai :)
Beje kaip ieškojau siurblio, tai paveiksliuke man išmete visai kitokį, diržu varoma

Renis

Isvis kiek yra normalu, per kiek laiko turi uzgesti ta lempute?
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

previs

manau jai stovi turbian tai slegis tepalo sistemoje turetu susidaryti iki variklis pradeda dirbti arba tuo paciu momentu. Kitaip turbina dirba be tepalo..nors ka as zinau :)

previs

ti va po pravalimo lepute uzgesta, bet sunkiai. bet ir tiek laimingas :)

aspirinhead

turi uzgesti is karto tik starteris baigia savo darba castrol5-40w tepalas,tech.taisyklė tokia su km tepalo slėgis mazėja nes dyla indėklai,stresuoti neverta,karta variau nissana su kroviniu i riga visa kelia degė tepalo lemputė grižtant tušciomis nebedegė,5metai praėjo ir šendien auto dar gyvas,audinei irgi sviecia ilgai praėjusi 800t.,burzgia ir vargo nemato
b

pauliusul

juokaut neina jai dega kaskas negerai ar su elektra arba gedimas pompos arba kaip sake usikimse bet ten turejo buti ziaurei uzsikimse :) bet manau visdelto kad jau tam auto reikia pilti tirstesni tepala nei dabar yra nes jau padiles tepalo siublys bus na cia mano nuomone , o del lempos tai jai kam dega ir nekeipia demesio tai gali geitai pasibaigri kelione vietoj kelesdesimt litu gali tekti gerai pakresti pinigine

previs

buvo 5w40 dabar 5w30, elektra tvarkoj. Gal tada sakau pompa? jai rasiu kur pasitikrinsiu tepalo spaudima kiek yra.

pauliusul

tepalo spaudimas nuo 1-4 norma o jai netraukia 1 tada beda, bet dar gali buti ir kitos bedos ne tik pompa. dar buna toks kaip slegio reguliatorius, gali buti kad kaskur kaskas atsilaisvine tepalas skverbias ir slegio nesudaro o del spaudimo tai deagnozuot eikia vaziuoti kompas viska bet perspeju reikia vadovautis taisykle 9 kart pamatuok 10 pjauk