Nusipirkau Avensį. Ką būtina keisti?

Pradėjo Toyminde, Rugpjūtis 31, 2011, 09:27:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

Toyminde

Sveiki, esu čia naujokas (gerbkit ir mylėkit ;)). Nusipirkau Toyota Avensis 2002 D4D parvežtą iš Belgijos. Serviso knygelės nėra, tad pradėjau domėtis ką iškart privalau pakeisti. Skambinau į Autotoja - paskirstymo dirželio keitimas apie 1200Lt + 600Lt (prieš šitą auto, saviškį pardaviau už panašia sumą) visų filtrų, žvakių ir kt. detalių profilaktinis keitimas, atsižvelgiant į ridą. Gal Vilniuje yra pigesnių, bet ne blogesnių variantų? Gal kas gali patarti.

InfernalH

Pirkęs mašiną visada keičiu tepalus, visus filtrus ir paskirstymo diržą. Visa kita pagal situaciją, o ne aklai. Niekaip nesuprantu žmonių kurie originalias veikiančias žvakes keičia "profilaktiškai" ;)

Man kažkur už ~1000 Lt neseniai "Acura" servise (Þirmūnuose) pakeitė diržą kartu su pompa, guoliais ir papildomais susijusiais darbais. Kol kas ten remontuoju, kaina vidutinė, bet dar nenusivyliau.

MAIKIS

Gali atlekti pas mane pakeisiu UAB"Deacar" Paneriu 34;)

pagrintinio dirzo keitimas su japanskom dalim gaunasi ~900Lt
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

Toyminde

Esu matęs visokių meistrų, pats šiek-tiek remontuoti sugebu, bet nėra tam sąlygų, tai ir varau į servisus ar gerus specus "garažinius". Profilaktiškai keisiu tik kas būtina, kad dar didesnių nuostolių neprisidaryt. O pas Anesius diržas stovi kairėje, šone ir atviras - gal galime įvertinti diržo būklę, jei geras - nekeisti?:o

Saulius SSS

jeigu turi 1000 lt pasikeisk ir vaziuok 3 metus (apie) be galvos skausmo. profilaktiskai keiciami  visi dirzai ir itempimo guoliai.vienas guolis stovi vandens pompoj..vandens pompa irgi galima pasikeisti profilaktiskai,bet cia savininko pinigines reikalas(kazkada kainuodavo apie 200lt,db nzn).jei ji ateityje prades leisti skysti tai uzteks ja tik pakeisti.bet jei uzsikirs-tada turesi bedu.tepalai,filtrai keiciami kas tam tikra kilometraza arba laiko tarpa (jei masina labai mazai vaz).o daugiau nieko nekeisk be reikalo,nes gali tiek prisikeisti,kad paskui pats spjaudysies.vaziuosi ir vargo nematysi.nebent plaukiojanti sankaba kiaule pakistu.as pats vazinejau 4,5metu be jokio galvos skausmo.ir pardaviau kaimynui su ramia sazine.(zmogus patenkintas).tai va tiek.  ENJOY TOYOTA.sekmes;)
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Toyminde

CitataSaulius SSS parašė:
jeigu turi 1000 lt pasikeisk ir vaziuok 3 metus (apie) be galvos skausmo. profilaktiskai keiciami  visi dirzai ir itempimo guoliai.vienas guolis stovi vandens pompoj..vandens pompa irgi galima pasikeisti profilaktiskai,bet cia savininko pinigines reikalas(kazkada kainuodavo apie 200lt,db nzn).jei ji ateityje prades leisti skysti tai uzteks ja tik pakeisti.bet jei uzsikirs-tada turesi bedu.tepalai,filtrai keiciami kas tam tikra kilometraza arba laiko tarpa (jei masina labai mazai vaz).o daugiau nieko nekeisk be reikalo,nes gali tiek prisikeisti,kad paskui pats spjaudysies.vaziuosi ir vargo nematysi.nebent plaukiojanti sankaba kiaule pakistu.as pats vazinejau 4,5metu be jokio galvos skausmo.ir pardaviau kaimynui su ramia sazine.(zmogus patenkintas).tai va tiek.  ENJOY TOYOTA.sekmes;)
Turėjau mašinai, rasiu ir dar 1000Lt, bet norėčiau, kad ir man būtų, kaip vienam kolegai forumiečiui, - patikrino pirkęs mašiną - naujas dirželis buvo uždėtas. Pas mane mašina su dar metus galiojančiu belgišku TA B)

MAIKIS

dirza patikrinti tai tas pats kas ji pakeisti ;) keiciasi dirzas itempejas du parazitiniai guoliai ir vandens pompa :)
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

bladas

Belgiškas TA neturi nieko bendro su paskirstymo diržu; neįsivaizduoju, kaip jį galima vizualiai patikrinti, - ar jis keistinas, ar dar tinkamas.
Ką reiškia šita tavo frazė: O pas Anesius diržas stovi kairėje, šone ir atviras ??? Ar nemaišai su generatoriaus diržu?

Toyminde

Citatabladas parašė:
Belgiškas TA neturi nieko bendro su paskirstymo diržu; neįsivaizduoju, kaip jį galima vizualiai patikrinti, - ar jis keistinas, ar dar tinkamas.
Ką reiškia šita tavo frazė: O pas Anesius diržas stovi kairėje, šone ir atviras ??? Ar nemaišai su generatoriaus diržu?
Þinau, kad TA su paskirstymo diržu nieko benro neturi, čia dėl stovio užsiminiau. O dėl pačio diržo, tai nesunkiai įmanoma vizualiai įvertinti ar jis naujas, ar jau gerokai padirbęs, paskirstymo diržą reikia keisti šiam modeliui kas 70'000km (rekomenduojama). O ten, kairėje nz koks diržas, tai ir klausiu... tai ten generatoriaus?

MAIKIS

vizualiai dirzo nepatikrinsi nes ji reikia nuimti ir ziureti is vidines puses :p
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

Toyminde

CitataMAIKIS parašė:
vizualiai dirzo nepatikrinsi nes ji reikia nuimti ir ziureti is vidines puses :p
Ne šiaip kalbu apie diržo vizualų įvertinimą, pats buvau atsakingas už metalo/medžio apdirbimo įrangos remonto darbų organizavimą, prisižiūrėjęs visokių nesąmonių. Tekdavo vertinti kai kurių dalių tech. stovį... Deja, automobiliams mano žinios nelabai tinka :|

MAIKIS

Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

pauliusdd

Aš keisdamas diržą nekeičiau vandens pompos ir dar niekas nevarva. Nuvažiavau jau 35000 km.
टोयोटा इस बल.

AVENSIS D4D CHIP

Citatapauliusdd parašė:
Aš keisdamas diržą nekeičiau vandens pompos ir dar niekas nevarva. Nuvažiavau jau 35000 km.
cia kaip loterija,na ir kolkas laimi;)

MAIKIS

nesuprantu tokiu sprendimu pompa kainuoja ~150Lt ar verta rizikuoti ;) o jei uzsilenks vel uz darba mokesi :p
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt