avensis 2008' 2,0 D4 modelis 1AZFSE

Pradėjo dainilandija, Rugsėjis 16, 2011, 13:41:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

dainilandija

Sveiki,

Noriu suzinoti apie varikli 1AZFSE 2 litru benzinas D4, kokios bedos, patikimumas, kuro sanaudos, pliusai minusai lyginant su 1,8 benzininiu.
Aciu

MAIKIS

1.8 nivalit ir kuro daugiau valgo negu 2.0 :p
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

dainilandija

rusu kalba perskaiciau kad labai genda ir kuro iki 16 ltr ima, cia kalba apie 2,0 l D4 varikli. ir kad labai genda, kiek tiesos? padesit išsiaiškinti? ačiū

MAIKIS

Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

dainilandija

CitataMAIKIS parašė:
nesamone

Tai patikimas variklis 2,0 l D4 benzinas?

MAIKIS

taip jei laiku keisi tepalus nes megsta prasukti indeklus bet su salyga jei nekeisi tepalu arba pylsi ssss
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

dainilandija

tai jei zmogelis nekeite tepalu naujai masinai ir pravaziavo 40 tuks km, tai jau sakes varikliui? ar jei dabar geras veliau bus sakes ?

MAIKIS

nu visu pirma zmogus nusipirke nauja auto ja priziuri atstovybeje taip kad manau 40000km tai nera beda :D
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

Gincius

Aš esu skaitęa, kad 2.0 benzininis variklis yra labai patikimas. Tik reikia nepamiršti, kad D4 1AZ-FSE variklyje kurą tiesiai į degimo kamerą įpurškia gan sudėtingos forsunkės. Gali pasiskaityti.
http://www.autodata.ru/item.osg?idt=48&idn=1247
Jei benzinas blogos kokybės, ar sieringas, pirmiausia forsunkės ir kenčia. Rusijoje kuro kokybė yra itin opi problema. Ypač kenčia leksusai, nes ten beveik visuose stovi tiesioginis įpurškimas.
Beje, visos tojotos lepios kuro kokybei. Čia nieko naujo. Taigi
rusiško ar baltarusiško benzino iš kanistrų pilti negalvok.
2.0 D4 108KW benzino sąnaudos. Labai priklauso nuo vairavimo stiliaus.
Užmiestis:
 jei važiuoju ramiai, apie 100km/val - telpu į 6.0 l/100 km.
 jei važiuoju agresyviai, apie 120-130, reikia 8.0l/100 km.
 šaltu varikliu trumpais atstumais žiemą - geria iki 18l/100km.
 vasarą 11-12l/100km.
Atskirai noriu pakalbėti apie važiavimą Vilniuje. Per paskutinius 3 mėnesius buvau 3 kartus ir labai stebėjausi.
1.Įvažiavau su vidurkiu 6.8l/100km išvažiavau su 6.9. Viso nuvažiavau 55km. Dar patekau į popietinius penktadienio kamščius.
2. Įvažiavau su 6.9 su tiek pat ir išvažiavau. Nuvažiavau 40 km.
3. Įvažiavau su 8.2 išvažiavau su 7.9 Čia visur kompo parodymai, kurie skiriasi nuo realiai supilto kiekio 0.1-0.4l/100km.
Momentinės sąnaudos būna labai aukštos tik didinant greitį. Važiuojant 4 pavara apie 60km/val ,o 3 apie 40 km/val pastoviu greičiu benzo sąnaudos sukasi apie 5 l/100 km. Gal tai ir išlygina tuos sustojimus. Jei tektų pastoviai stovėti kamščiuose, tai aišku būtų kitaip. Labai trūksta 6 pavaros. Važiuojant 120 km/val apsukos kažkur apie 2900.
Tai tik mano pastebėjimai. Kiekvienai mašinai gali skirtis.:)
[mail][/mail]

dainilandija

CitataGincius parašė:
Aš esu skaitęa, kad 2.0 benzininis variklis yra labai patikimas. Tik reikia nepamiršti, kad D4 1AZ-FSE variklyje kurą tiesiai į degimo kamerą įpurškia gan sudėtingos forsunkės. Gali pasiskaityti.
http://www.autodata.ru/item.osg?idt=48&idn=1247
Jei benzinas blogos kokybės, ar sieringas, pirmiausia forsunkės ir kenčia. Rusijoje kuro kokybė yra itin opi problema. Ypač kenčia leksusai, nes ten beveik visuose stovi tiesioginis įpurškimas.
Beje, visos tojotos lepios kuro kokybei. Čia nieko naujo. Taigi
rusiško ar baltarusiško benzino iš kanistrų pilti negalvok.
2.0 D4 108KW benzino sąnaudos. Labai priklauso nuo vairavimo stiliaus.
Užmiestis:
 jei važiuoju ramiai, apie 100km/val - telpu į 6.0 l/100 km.
 jei važiuoju agresyviai, apie 120-130, reikia 8.0l/100 km.
 šaltu varikliu trumpais atstumais žiemą - geria iki 18l/100km.
 vasarą 11-12l/100km.
Atskirai noriu pakalbėti apie važiavimą Vilniuje. Per paskutinius 3 mėnesius buvau 3 kartus ir labai stebėjausi.
1.Įvažiavau su vidurkiu 6.8l/100km išvažiavau su 6.9. Viso nuvažiavau 55km. Dar patekau į popietinius penktadienio kamščius.
2. Įvažiavau su 6.9 su tiek pat ir išvažiavau. Nuvažiavau 40 km.
3. Įvažiavau su 8.2 išvažiavau su 7.9 Čia visur kompo parodymai, kurie skiriasi nuo realiai supilto kiekio 0.1-0.4l/100km.
Momentinės sąnaudos būna labai aukštos tik didinant greitį. Važiuojant 4 pavara apie 60km/val ,o 3 apie 40 km/val pastoviu greičiu benzo sąnaudos sukasi apie 5 l/100 km. Gal tai ir išlygina tuos sustojimus. Jei tektų pastoviai stovėti kamščiuose, tai aišku būtų kitaip. Labai trūksta 6 pavaros. Važiuojant 120 km/val apsukos kažkur apie 2900.
Tai tik mano pastebėjimai. Kiekvienai mašinai gali skirtis.:)
O daug pravaziaves tavo evensis? ar  yra kokiu nors problemu prie didesnes ridos?

Gincius

Šiai dienai tikra rida 48400 km. Važinėju metai laiko. Kol kas absoliučiai jokių problemų nebuvo. Girdėjau, kad prie didelės ridos gali gesti purkštukai, o jie genda nuo blogo benzino. Apie jokias kitas šių variklių problemas nesu girdėjęs.
Draugas turi Lexus su 2.5L tiesioginio įpurškimo varikliu. Jau prabėgęs 360 000 ir jokių problemų su varikliu. Benzinas tik iš rimtų kolonėlių. Ir važinėja kaip lenktynininkas.
[mail][/mail]

dainilandija

CitataGincius parašė:
Šiai dienai tikra rida 48400 km. Važinėju metai laiko. Kol kas absoliučiai jokių problemų nebuvo. Girdėjau, kad prie didelės ridos gali gesti purkštukai, o jie genda nuo blogo benzino. Apie jokias kitas šių variklių problemas nesu girdėjęs.
Draugas turi Lexus su 2.5L tiesioginio įpurškimo varikliu. Jau prabėgęs 360 000 ir jokių problemų su varikliu. Benzinas tik iš rimtų kolonėlių. Ir važinėja kaip lenktynininkas.
minejai del mieto kuro sanaudu iki 18 cia rimtai? gal spaudi?

Gincius

Atkreipk dėmesį - "šaltu varikliu žiemą trumpais atstumais". Spaudžiu? Kur? Užvedu garaže, išsivarau į kiemą. Uždarau ir užrakinu garažą, atsidarau kiemo vartus. Išvarau į gatvę, išlipęs užsidarau vartus. 2 pavara važiuoju apie 0,5 km.(siaura gatvė). Iki darbo 3 šviesoforai ir 8 perėjos. 7.45-8.00 beveik prie visų reikia sustoti. Per 15 min. nuvažiuoju 2 km. Pėsčias einu tiek pat + nupjaunu 0,5 km kampą.
Gyvenu ne Vilniuje. Atstumai trumpi. Pasiguodžiau bendradarbiui. Jis mane irgi "paguodė". Jo VW Touran 2.0 103 KW TDI kompas žiemą rodo 17l/100 km dyzelio. Jam iki darbo ryte 3 km kamščių.
Nebūtų kompų - nematytum kiek srebia šalta mieste 1-2 max 3 pavara.
[mail][/mail]

dainilandija

CitataGincius parašė:
Atkreipk dėmesį - "šaltu varikliu žiemą trumpais atstumais". Spaudžiu? Kur? Užvedu garaže, išsivarau į kiemą. Uždarau ir užrakinu garažą, atsidarau kiemo vartus. Išvarau į gatvę, išlipęs užsidarau vartus. 2 pavara važiuoju apie 0,5 km.(siaura gatvė). Iki darbo 3 šviesoforai ir 8 perėjos. 7.45-8.00 beveik prie visų reikia sustoti. Per 15 min. nuvažiuoju 2 km. Pėsčias einu tiek pat + nupjaunu 0,5 km kampą.
Gyvenu ne Vilniuje. Atstumai trumpi. Pasiguodžiau bendradarbiui. Jis mane irgi "paguodė". Jo VW Touran 2.0 103 KW TDI kompas žiemą rodo 17l/100 km dyzelio. Jam iki darbo ryte 3 km kamščių.
Nebūtų kompų - nematytum kiek srebia šalta mieste 1-2 max 3 pavara.

O šiltuoju metu mieste? i 12 ltr sutelpi?

Gincius

Sutelpu laisvai. Vilniuje manau sutilpčiau į 8-9 l. Na jeigu daugiau stovėčiau, negu važiuočiau,  reiktų daugiau.
Momentinės didelės kai greitėji. Nedideliam pastoviam greičiaui palaikyti kuro reikia nedaug.
[mail][/mail]