d-cat motoro patikimumas

Pradėjo arte, Gruodis 23, 2008, 00:46:26 AM

« ankstesnis - sekantis »

Saulius SSS

kai mazai tepalo -uzsidega geltona lempute ;).nera ten ko ziureti :D
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Henris

geriau jau geltona, nei raudona (tepalo spaudimo) :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Spakains

Pas mane 2005 avensius su d-cat varikliu. Dar nelabai daug pravažiavau (apie 10kkm), pirkau naudotą su 110 rida. Kol kas viskas liuks, traukia gerai, bet ir kuro valgo taip nemenkai palyginus. Þiemą Vilniuj gaudavosi vidurkis iki 10, daba žiūriu iki 8-9 nukrito (žiemą dažnai šildydavau), trasoj taip iki 100 važiuojant- apie 6 (rekordas 5,2), jei apie 120-7, jei 150, tai ir iki 7,5-8 pakyla. 6 pavara važiuojant ant 120- apsukos 2000. Daugiau 160 berods dar neteko spaust, bet komfortas normalus, variklio kaip ir nesigirdi, t.y. girdisi padangos ir vėjas labiau. Šiaip tikrai labai liuks traukia ir vairuojasi, nė kiek nesigailiu, ir tų kelių litrų/100km viršaus negaila, kai gali normaliai paspaust ;] Aišku pensininko režimu važinėjant gal ir gautūsi ekonomija kažkokia, bet kad nesigauna, kai traukia tai ir paspaudi ;]
Dėl patikimumo nieko per daug nežinau, kol kas viskas veikia, variklyje ne diržas, o grandinė, jos resursas, kaip man aiškino, taip kokie 200-250 kkm, tai gali būt kad man jos keist ir neprireiks. Kol kas keičiau tik tepalus, filtrus ir padangas. Tiesa, buvo atsiradęs toks keistokas garsas, lyg ir vibracija prie tam tikrų apsukų prie variklio, tai tokviloj iškart pasakė, kad čia tokia kaip ir liga, kas ~80kkm atsilaisvina oro filtro plastmasė, ir liečiasi kažkur į metalą, bet nesunkiai išsisprendžia- padėjo tarpinę  ir viskas.
Kiek skaitinėjausi, tai gana brangiai (kelis klt) kainuoja būtent pats d-cat filtras, na bet aš su tuo susitaikiau, reiks ir pakeisiu, užtat bent kažkiek prie ekologijos prisidedu ;] Buvo ant mašinos stiklo net lipdukas toks, tipo į Berlyno centrą gali įvažiuot, nes mašina atseit ekologiška. Čia pardavėjas aiškino taip, kiek teisybės, nežinau ;]

NNZ

o paie kokį či d-cat filtrą šneki, kur tiek kainuoja ?
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Memelis

As tai pries 2 dienas saviskei paemiau nauja Corolla Verso su D - CAT varikliu. Tai pirmas ispudis, kad labai tylus variklis. Mano jau maniau tyliai veikia, o sis tai isvis. Praktiskai nera jokios vibracijos, jokio dyzeliui budingo garso. Traukimas tai irgi nepalyginamai geresnis nei maniskes. Tas filtras tai matomai kur ismetimo vamzdyje statosi. Cia yra D-CAT sistemos pagrindas. Yra filtras, kur kaupiasi suodziai. Kai daviklis pastebi, kad jisai pilnas, ipurskia kuro i ji ir suodziai sudega, ko pasekoje minimalus kietuju daleliu kiekis ismetime. Ta vaizdziai gali paziureti http://www.toyota.lt/innovation/clean-power-diesel.aspx
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Henris

As tai po pusmecio truptui gailejausi, kad emiau 2.0 D4D, po to tik pagalvojau, kad reikejo jamt 2.2l. Nes sanauods skiriasi tik ant 0.5l, o galingumas jau 180 arkliu. Na bet ka jau darysi, tenka dziaugtis ir 2.0l :) AIsku pacio auto kaina zenkliai mazesne buvo ;)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

vagaze

As su toyota 2004 dcat varikliu turejau bedu,- uzsikiso smulkiu daleliu fitras,  tai nieko negalejau padaryt, teko filtra keisti, kuris kainavo 4200 lt . Bet  gamintojai neprasprende su ta ismetimo sistema,- girdejau, kad ne vienam teko keist ta smulkiu daleliu filtra . Del to tas varikis ir vadinasi d cat ,  kad netersia gamtos ir yra ekologiskas :) Bet pravaziavau 800 km su nauju filtru vel kazko tai netraukia masina kai apsukas pasiekia vis 300 , masina dusta ... reikes i toyota centra vel lekti . Gal kas zinot kas gali buti? :)

Memelis

Keistas tas ju remontas, kad pravaziavai 800 lt ir vel ta pati beda. Dar ziurek, kad ne filtre beda ir jo keitimas visai ne prie ko... O kokia rida tavo, kad jau filtra reikia keisti ir kur tu ji keitei?
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

OSU_FC

ar tikrai 2004 m. jau ejo  d-cat'ai ?

Edvis

atrode kad avensiai su d-cat prasidejo nuo 2005, bent jau kai mes ieskojom avensio tik tokiu metu tebuvo
Celica 1994m. 1.8
Prius 1 2001m.  
Rav4 2006m. D-CAT executive
Yaris 2003 1.4 D4D 90ag

vagaze

pas mane 2004 metu d cat pradejo eiti nuo 2003 ik 2004 buvo ruosta tik vokietijos rinkai o nuo 2005 metu pats fieltras smulkiu dalekiu buvo patobulintas ir pradejo visiem modeliam deti :) Pas mane prabegus 130000 km su serviso knigele pats parsivariau is vokietijos .Tas varijantas 2004 metu d cat buvo dedami tik i prabangesne komplektacija .Kas supranat vokiskai tein aprasyta apie d cat sistema 2004 metu avensis :)   www.autobild.de/mmg/mm_bildergalerie_29097.html?bild=20

vagaze

Jai kam reikia galiu imesti nuoroda vusu toyotu snulkias detalizacijas  .  Irasiai kebuko numeri ir ismeta panal numeri masina tavo :)

OSU_FC

Ir dar klausi :O. Zinoma kad duok sen ta nuoroda

guners

Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

vagaze

Citataguners parašė:
imesk man i privata:)
www.toyodiy.com/