Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

vitiok

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
Citatavitiok parašė:
kol minusas neatejo tai tilpdavau iki 8
As ir i darba 5 km pirmyn ir atgal varau,masinos nesildau kol gramdau langus,tai telpu daba i 8 L per salcius.
kaip d-cat tai visai nieko sanaudos:)
Su Neste tiek eme siltu sezonu,daba Statoil plus pilu tai stebiuos kad sanaudos kaip vasara,vairuoju ramei,kaip minejau nesildau rytais nes ant mazu apsuku bevaziuojant sildau,daug tas pasildymas atima kuro kuris praktiskai nereikalingas.
Nestes kuras visai man netiko ir nepatiko :)

looking4snow

Kas supranta, gal galite pasakyti, kaip yra masinai sveikiau (ne ekonomiskiau, o sveikiau!) - pasildyti pries vaziuojant iki darbines temperaturos, ar vaziuoti su salta?
Jeigu vaziuoti su salta, o pas mane uz 500 metru prasideda kelias, kur galima spausti nors ir 100 km/val, tai man tuo keliu vistiek vaziuoti ne kiek galima, o tik zemomis apsukomis, kol susils iki darbines temperaturos? Ar kaip daryti?

nmeras

sveikiau aisku pasildzius, nebutinai iki darbines, bet bent jau kol siltoka pust pradeda manau ;)

Gmc

atėjus minusinei temperatūrai pamatavau savasias kuro sanaudas:važiuojant tik mieste 6km i darba ir atgal gavosi 10ltr/100km ,sakyciau nera taip blogai;)
Tikrai normaliai. Pas mane maziau AG ir iseina ~9l

vitiok

Citatanmeras parašė:
sveikiau aisku pasildzius, nebutinai iki darbines, bet bent jau kol siltoka pust pradeda manau ;)
Ant laisvu apsuku tepimas mazesnis,be to vaziuojant mazom apsukom greiciau isila :) visas tas reikalas i bendras sanaudas atsistoja :)
Tikrai nereikia sildyt ilgiau nei kokia mnute kaip kad kiti galvoja,juk ne zigulius ar moskvichius vairuojam :)
Bet cia kiekvieno reikalas

nmeras

bet duotuoju atveju kai is kart kelias ir juo lekt 100km/h tai gal per ziauru :) aisku greiciau syla vaziuojant nes apsukos didesnes nei laisvom :)

AVENSIS D4D CHIP

Citatavitiok parašė:
Citatavitiok parašė:
As ir i darba 5 km pirmyn ir atgal varau,masinos nesildau kol gramdau langus,tai telpu daba i 8 L per salcius.
Su Neste tiek eme siltu sezonu,daba Statoil plus pilu tai stebiuos kad sanaudos kaip vasara,vairuoju ramei,kaip minejau nesildau rytais nes ant mazu apsuku bevaziuojant sildau,daug tas pasildymas atima kuro kuris praktiskai nereikalingas.
na 10 ltr sanaudos su  neste dyzelinu gavosi,anksciau visa laika pyliau tik statoil tai lygtais mazesnes sanaudos buvo,na reiks dabar pamatuoti kaip tik is statoilo uzsipyles:)

vitiok

Citatavitiok parašė:
Citatavitiok parašė:
na 10 ltr sanaudos su  neste dyzelinu gavosi,anksciau visa laika pyliau tik statoil tai lygtais mazesnes sanaudos buvo,na reiks dabar pamatuoti kaip tik is statoilo uzsipyles:)
Man da su orlen verva neblogos sanaudos buvo kai tik masina nusipirkau,tai daba galvoju pabandymui uzsipilsiu is orlen ir palyginsiu su statoilu :)
Atrasysiu veliau uz kokio menesio kaip kas :)

vitiok

Citatanmeras parašė:
bet duotuoju atveju kai is kart kelias ir juo lekt 100km/h tai gal per ziauru :) aisku greiciau syla vaziuojant nes apsukos didesnes nei laisvom :)
Manau kad gali salutine juosta vaziuot 3 begiu 40 km/h,kam reikes tas aplenks,o apsukas 3 begiu ant 40  ne didesnes nei stovint sildant :)
tai geriau is po lengvo vaziuot :)

looking4snow

Apsuku ir 5 begiu gali buti ne daugiau 2k, bet greitis jau daug didesnis nei 3 begiu. :) Kodel butent tuo 3 begiu "sildytis"?

Tai ideja tokia: uzkuriu masina, palaikau kokia minute ir vaziuoju stengdamasis nevirsyti 2k apsuku, kol susyla iki darbines temperaturos? Ar taip logiskiausia?

"Preheater'iu" nesinaudoti? Jeigu naudotis, tai kaip geriausia?

progys

Citatalooking4snow parašė:
Apsuku ir 5 begiu gali buti ne daugiau 2k, bet greitis jau daug didesnis nei 3 begiu. :) Kodel butent tuo 3 begiu "sildytis"?

Tai ideja tokia: uzkuriu masina, palaikau kokia minute ir vaziuoju stengdamasis nevirsyti 2k apsuku, kol susyla iki darbines temperaturos? Ar taip logiskiausia?

"Preheater'iu" nesinaudoti? Jeigu naudotis, tai kaip geriausia?

Mašina labiau nei vaiku rūpinatės. Aš tai naudojuosi tokia logika - stengtis neviršyti 2000 apsukų, nesvarbu kokia pavara, kol mašina nesušilus, nes gandai sklando kad kenkia turbinai. Tačiau ir tai ne visada pavyksta.

Taip pat pastebėjau, kad užkūrus ir kokias 3 minutes palaikius mašiną ant laisvų, kol nusikasi sniegą - variklis važiuojant užšyla dvigubai greičiau.

nmeras

Citatavitiok parašė:
Citatanmeras parašė:
Manau kad gali salutine juosta vaziuot 3 begiu 40 km/h,kam reikes tas aplenks,o apsukas 3 begiu ant 40  ne didesnes nei stovint sildant :)
tai geriau is po lengvo vaziuot :)
na treciu ant 40 vaziuojant sakyk kaip nori apsukos tikrai zymiai didesnes nei laisvaja eiga :P

nmeras

pritariu progys kad salta pjaut negalima :) net manualuose raso kad turbinai nesveika saltai daug sukt ir po greito vaziavimo is kart uzgesint ;)

MND

vienareiksmiskai, vien atsizvelgus i nepasilusio vriklio darba.

vitiok

CitataTaip pat pastebėjau, kad užkūrus ir kokias 3 minutes palaikius mašiną ant laisvų, kol nusikasi sniegą - variklis važiuojant užšyla dvigubai greičiau.
Gal ir taip bet sanaudos bendros tada zymei didesnes o variklio nusidevejimo ir pan. tas pasildymas kol valot langus visiskai neitakoja tik sanaudos dideja kuriu manau galima isvengti nesildant :)