Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

horn

Aš bandžiau 5 pavara netoli 80km/h greičiu važiuot-tikrai taupiau nei ant 90  (+)

Modka

Citata iš: Audrijus Įrašytas Liepa 29, 2013, 08:25:57 AM
Na nažinau, sakau kaip buvo. O užmiesčio keliaai kad gamintojas nurodo 6,6, tai manau čia tikrai per daug, nes daug kartų važinėju Kaunas -Marijampolė atkarpoje, tai užsistačius autopilotą ant 95 km/h panašiai, kompas visada rodo momentines 4,8-6, tad vidurkį užmiestyje padaryti iki 6 visai nesunku.
ka rodo kompas jau senai sneketa.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Gincius

Su savo 108 kW benzinine kelyje Kaunas - Marijampolė ne kartą esu tilpęs ir į 5,8 ir į 5,6. Ypač jei važiuoji furų kolonoje, kuri slenka apie 90 km/val greičiu. Jei vieną koloną aplenksi, kitą pavysi. Geriausia važiuoti su srautu. Bėda ta, kad sąnaudos labai greitai auga vos tik įlendi į miesto kamščius. Mano kompo paklaida 0 - 0,2 l/100 km. Su baku esu nuvažiavęs ir 850 ir 870 km. Anksčiau ir aš niekaip į 6 plente netilpdavau. Kadangi teko pilnai pakrautam važiuoti į Klaipėdą, galines R17 padangas pripučiau iki 2,6 priekines iki 2,4. + pakeičiau oro filtrą. Iš karto pastebėjau, kad geriau ritasi, benzino sąnaudos sumažėju apie 0,5 l/100 km. Manau, kad įtakos turėjo abu faktoriai. Ir dabar baigiu išvažinėti baką, vidurkį rodo 6,8. Mieste nuvažiuota iki 100 km. Aišku iki Audrijaus man toli.
[mail][/mail]

Gmc

Cia buna zmoniu pas kuriuos labai ekonomiskos masinos iki to laiko, kai reikia mestis ant keliones iki juros (ar pan), tada keistai sanaudos isauga :D

Hausas

Vakarykštė kelionė: Vilnius - Panevėžys, greitis 110-120km/h, sąnaudos 6,9ltr/100km benzino.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

horn

Citata iš: Gmc Įrašytas Liepa 30, 2013, 08:32:11 AM
Cia buna zmoniu pas kuriuos labai ekonomiskos masinos iki to laiko, kai reikia mestis ant keliones iki juros (ar pan), tada keistai sanaudos isauga :D
Važiuojant 90 ir 140 mano sąnaudos skiriasi 80%, t.y. 7.2 ir 13L Gal dėl to ir pas tavo pažįstamus skiriasi sąnaudos? Važiuojant iki 90 galiu ir iki 7 L sutilpti. Bet važiuoji į autostradą, įsijungi navigaciją, pasižiūri, kad 130-140 ir nemažiau, daug stabdymų, įsibėgėjimų, kadangi nė vienas neskuba praleisti greičiau važiuojančio ir tos sąnaudos gali dar daugiau pakilti.

Gmc

Tai pas tave 7l prie 90km/h viskas yra logiska ir ok. Bet pas kitus atrodo ant oro vaziuoja :)
Mano dyzeliui mazai skiriasi sanaudos 90-140, manau max 1-1.5l.

Modka

mano tada irgi ant oro vaziuoja vilnius-talinas greitis iki panevezio 130 toliau 100 vidutines sanaudos per visa kelione pagal kompa 3,8ltr/100km.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

horn

Citata iš: Gmc Įrašytas Liepa 30, 2013, 16:35:15 PM
Tai pas tave 7l prie 90km/h viskas yra logiska ir ok. Bet pas kitus atrodo ant oro vaziuoja :)
Mano dyzeliui mazai skiriasi sanaudos 90-140, manau max 1-1.5l.
O matei, kad pas mane dujos, o ne benzas? :DDD Galiu ir pavėžinti, nes daug kas netiki.

Gmc

Citata iš: horn Įrašytas Rugpjūtis 01, 2013, 11:53:21 AM
O matei, kad pas mane dujos, o ne benzas? :DDD Galiu ir pavėžinti, nes daug kas netiki.
Tai benzo 6l gali buti prie 90km/h, bet 7 prie 150 jau be sansu :D o dyzelis laisvai :D

Bemsas

Dar priklauso, kaip pilti kura. Po mano uzpylimo kuro rodykle rodo gerokai daugiau, nei pilnas bakas. Tik po 250km keliones rodykle rodo pilna baka :)

Gmc

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugpjūtis 01, 2013, 15:36:50 PM
Dar priklauso, kaip pilti kura. Po mano uzpylimo kuro rodykle rodo gerokai daugiau, nei pilnas bakas. Tik po 250km keliones rodykle rodo pilna baka :)
Aha, mano irgi rodo :) paprastai pilu kol atsoka 3x pistoletas. Tai manau nuo pilno bako mano matavimai gana tikslus. As dar mastau, kad jei vazinet visiskai ramiai tai matyt realu i 7l dyzelio mieste tilpti, bet tada jokio dziaugsmo ir NM panaudojimo :D o tam kad smagiai vaziuotu pakanka ir 3000 rpm.

Modka

Citata iš: Gmc Įrašytas Rugpjūtis 01, 2013, 15:44:32 PM
Aha, mano irgi rodo :) paprastai pilu kol atsoka 3x pistoletas. Tai manau nuo pilno bako mano matavimai gana tikslus. As dar mastau, kad jei vazinet visiskai ramiai tai matyt realu i 7l dyzelio mieste tilpti, bet tada jokio dziaugsmo ir NM panaudojimo :D o tam kad smagiai vaziuotu pakanka ir 3000 rpm.
tai virs 3000 rpm jau nebelieka nm cia gi dyzelis ne benzinas.

Gmc

Citata iš: Modka Įrašytas Rugpjūtis 01, 2013, 20:12:27 PM
tai virs 3000 rpm jau nebelieka nm cia gi dyzelis ne benzinas.
Tai va :) ir poreikio tokio nera. Gi su britvom nelenktyniausi :D
O siaip sito 100kw variklio is tiesu per akis :)

horn

Citata iš: Gmc Įrašytas Rugpjūtis 01, 2013, 12:23:12 PM
Tai benzo 6l gali buti prie 90km/h, bet 7 prie 150 jau be sansu :D o dyzelis laisvai :D
va šituo posakiu norėčiau įsitikinti, iš kiek kertam ir kur bandom? Ps aš apie dyzelį prie 150km/h valgantį 7L :D