Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

RDeEsser

Citata iš: balticam Įrašytas Rugpjūtis 28, 2019, 19:17:37 PM
Nu jo, gerai cia placebo tave veikia. Teko 3 savaites LT pavazinet, isbandyt kura :) Savaite pyliau Neste dyzeli, savaite Circle K ir savaite - kas pakliuvo. pakeliui. Drasiai galiu pasakyt - jokio skirtumo nematau. Sanaudos daugiausiai skiriasi del oro salygu(lietus, karstis, vejas +1l visu degaliniu) ir marsruto. Ismaisiau visa Lietuva skersai isilgai ir per nuvaziuotus 3940km pastebejau, kad bet kuriuo atveju sanaudos padaugejo 0.87l/100km lyginant su sanaudomis Anglijoje. Nezinau ar cia pas jus kuras prastesnis ar ka...o geriausi rezultatai uzpylus Vokietijoje A2 trasoje, Lippettal Total degalineje. Tiek i Lietuva, tiek atgal i Anglija.
Mitas išgalvotas čia pačių "vairuotojų".Esu išbandęs įvairiausių dyz degalų,niekur apčiuopiamo pakitimo dėl jų sunaudojimo nepastebėjau.Tiesa pastebėjau tik tiek kad dūmingumas yra didesnis pilant degalus iš LT degalinių,bet ir tai tik apie 0,3Bet ir čiia bandau rasti paaiškinimą,nes tarkim Vokietijoj greičiai kiti ir variklis automatiškai turi kada ir kaip "prasipūsti",LT dažniausiai judama 70km/h,taigi kur jam prasipūsti :D
E

pecionka

Citata iš: seeker Įrašytas Sausis 07, 2020, 08:07:36 AM
Mano Avensis 2.0 93kw dabar sausio mėn ima 11,5 ltr važiuojant į darbą pensininko rėžimu, variklio nešildau, bet iki darbo tik 2km, ar tokios sąnaudos normalu?

Tikrai taip.
Kol tuos 2km nuvažiuoji tai nemanau kad darbinę temperatūrą pasieki, pastoviai ant padsoso.
O bėje, jei ieškai ekonomijos, ne tą automobilį pirkai.  :-]

mindkuzm

pecionka

Citata iš: mindkuzm Įrašytas Sausis 07, 2020, 09:40:34 AM
https://www.spritmonitor.de/en/overview/49-Toyota/432-Avensis.html?fueltype=1&power_s=93&power_e=93&minkm=10000

11L sakyčiau nenormaliai daug. gi ne -20 lauke, nulis ar pliusas..

spritmonitor.de nėra geras šaltinis įvertinti kuro sąnaudas.
Ten pagrindę vokiečiai, surask bent vieną įrašą kur vien mieste būtų važinėjama, visur greitkeliai puikuojasi.
Seeker atveju tai variklis realiai riebiai pastoviai dirba ant šalto tai nenorėk gauti normalaus vidurkio.

balticam

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Sausis 07, 2020, 08:25:17 AM
Mitas išgalvotas čia pačių "vairuotojų".Esu išbandęs įvairiausių dyz degalų,niekur apčiuopiamo pakitimo dėl jų sunaudojimo nepastebėjau.Tiesa pastebėjau tik tiek kad dūmingumas yra didesnis pilant degalus iš LT degalinių,bet ir tai tik apie 0,3Bet ir čiia bandau rasti paaiškinimą,nes tarkim Vokietijoj greičiai kiti ir variklis automatiškai turi kada ir kaip "prasipūsti",LT dažniausiai judama 70km/h,taigi kur jam prasipūsti :D

As irgi manau kad kuras itakos ekonomijai turi mazai, bent jau dyzelinas. Taciau skiriasi ekonomija imant saliu mastu; Anglijoje pas mane ekonomija geriausia, toliau seka Vokietija. Lietuvoje prasciausia, Lenkijoje tik truputi geriau. Visgi susimastau kartais...Butu paradoksas, kad vazinejant leciau, ekonomija prastesne. Kalbant vien apie greitkelius. Vokietijoje autobame laikausi 140-150km/h, bet sunaudoju kuro maziau nei pvz. Lietuvoje vaziuodamas greitkeliu is Vilniaus i Klaipeda, kur greitis apie 130km/h. Neskaiciuoju didmiesciu ar kitu keliu-vien autostrada. Reiskia arba visgi kuras tenai geresnis, arba koloneles nusuka pildamos savo naudai ir tas atsiliepia saunaudu rezultatui.
Kas liecia spritmonitor, tai tikrai nesilygiuokit i ju sanaudas. Ir cia pilietis paminejes, kad vaziuoja 2km ir 12l/100km sunaudoja - tai visiskai realu. Prie gero minuso ir dar daugiau bus. Tokiems atstumams masina pasirinkta neteisingai ir skusitis sanaudom neverta. As asmeniskai tokius atstumus iveikineju dviraciu arba el. paspirtuku :) Na ziema kebliau butu kai sniegas..

GALLANT

Citata iš: seeker Įrašytas Sausis 07, 2020, 08:07:36 AM
Mano Avensis 2.0 93kw dabar sausio mėn ima 11,5 ltr važiuojant į darbą pensininko rėžimu, variklio nešildau, bet iki darbo tik 2km, ar tokios sąnaudos normalu?
2km iki darbo jauciu greiciau pesciomis butu ypac kokiam vilniui.
15min rytinis pasivaiksciojimas tik i nauda zmogui ir masinai tuo paciu sveikiau butu.

pecionka

Citata iš: GALLANT Įrašytas Sausis 07, 2020, 14:33:18 PM
15min rytinis pasivaiksciojimas tik i nauda zmogui ir masinai tuo paciu sveikiau butu.

Tikrai taip.
Vakarinis pikas, Vilniaus sav. - Antakalnis (3 km) peščiom 30 min, su automobiliu 50-60min.  :-]

seeker

Citata iš: GALLANT Įrašytas Sausis 07, 2020, 14:33:18 PM

Tingiu anksti keltis  :-]

seeker

Citata iš: pecionka Įrašytas Sausis 07, 2020, 15:18:07 PM
Tikrai taip.
Vakarinis pikas, Vilniaus sav. - Antakalnis (3 km) peščiom 30 min, su automobiliu 50-60min.  :-]

Ne Vilniuje gyvenu kamščių iki darbo nėra, bet būna lietus vėjas dar į parduotuves reikia užsukti, vaikus susirinkti iš darželių mokyklų tai be mašinos niekaip  (-)

GALLANT

Citata iš: seeker Įrašytas Sausis 07, 2020, 17:11:39 PM
Ne Vilniuje gyvenu kamščių iki darbo nėra, bet būna lietus vėjas dar į parduotuves reikia užsukti, vaikus susirinkti iš darželių mokyklų tai be mašinos niekaip  (-)
Tokiu atveju reik turet kokia benzinine muse 3cil. Nebent ugis neleidzia turet. Su dyzeliu iki darbo bent 10km turi vaziuot, kad naudos butu.
Mano manymu reik turet dvi masinas, seimynine dyzeli toliau vaziuot ir muse benzina iki parduotuves uz kampo palekti batona nusipirkti.

seeker

Citata iš: GALLANT Įrašytas Sausis 07, 2020, 17:16:57 PM
Tokiu atveju reik turet kokia benzinine muse 3cil. Nebent ugis neleidzia turet. Su dyzeliu iki darbo bent 10km turi vaziuot, kad naudos butu.
Mano manymu reik turet dvi masinas, seimynine dyzeli toliau vaziuot ir muse benzina iki parduotuves uz kampo palekti batona nusipirkti.
Kokia ten ekonomija jei reikės dar vieną papildomą mašiną išlaikyti, pirkti draudimus, varyti technikinę, pirkti padangas, keisti tepalus filtrus ir t.t.

Rolkis72

Mano 85kw Avensis pensininko rėžimu važiuojant apie 7 litrus suvalgo,bendradarbis 110kw Avensį turi,jis sakė jo apie 7 litrus irgi suvalgo,tad 11,5l itrų,manau tikrai jau perdaug

GALLANT

Citata iš: seeker Įrašytas Sausis 07, 2020, 17:25:53 PM
Kokia ten ekonomija jei reikės dar vieną papildomą mašiną išlaikyti, pirkti draudimus, varyti technikinę, pirkti padangas, keisti tepalus filtrus ir t.t.
Na muse dar gales ismokinti vaikus vairuot, sugedus vienai masinai, kita gales pavaduoti, nereiks staigiai detaliu ieskot ir permoket. Zodziu yra savu pliusiu, bet aisku viskas kainuoja ir reikia ziuret pagal kiekvieno asmenine sutuacija.

balticam

Citata iš: Rolkis72 Įrašytas Sausis 07, 2020, 17:30:43 PM
Mano 85kw Avensis pensininko rėžimu važiuojant apie 7 litrus suvalgo,bendradarbis 110kw Avensį turi,jis sakė jo apie 7 litrus irgi suvalgo,tad 11,5l itrų,manau tikrai jau perdaug

Nori pasakyt kad vaziuojant po 2km tiek suvalgo?  Klysti...

seeker

Citata iš: Rolkis72 Įrašytas Sausis 07, 2020, 17:30:43 PM

Na manau ir DPF jau bus pasikišęs nes mašina nemeta jokio dūmo tik kai šaltas variklis garą, o kai šiltas gazuok negazavęs jokio dūmelio  :think: