Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

Naujokas

Cia truputi ne i tema pasiguost noriu del d-cat'o gerkles. Uz komandiruotes darbas pila kura, bet skaiciuoja tik 6.2litro 100km. Tipo ima pagal gamintojo nurodymus. Blyn, o as i 9 nelabai telpu. Gaunas vaziuoju ir uz savus pinigus. Kaip ten tas gamintojas i tiek telpa niekaip man nedaeina.  Ir kaip darbui irodyti, kad pas mane 9 valgo?

Saulius SSS

Tai tu deklaruok,kad važiuoji su TLC ar kokiu Hameriu,tada viskas bus ok.   Sakoma: jei darbas trukdo poilsiui,reikia mesti darbą. Buhalterija oficialiai negali naudotis gamintojo parodymais. Arba įpilk 6.5 l , važiuok kol užges,o po to skambink šefui,kad likusius kilometrus datemptų ant šniūro.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

rokasjan

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Balandis 23, 2015, 16:32:28 PM
Blyn, as tau pats Facebook'e ir parasiau, kad sitam forume tau greiciau ir tiksliau atsakys i klausimus. Atrodo gi jau isaiskino ir lyg supratai, bet ne - vistiek ta pati dainele: noriu kad butu kaip buvo seniau :) Jau sakiau du puslapius atgal, kad nuvaziuok bent 200km ir bus "kaip seniau". SauliusSSS ta pati sako, Bemsas, kiti ta pati  :) Pries tai niekas sugede nebuvo. Tau vidurki skaiciavo gal keleto tukstanciu ar daugiau kilometru. Gal keliasdesimties tukstanciu.

Jomajo, jei butum skaites mano postus, gal butu aiskiau. Kartoju turbut ketvirta karta, ir si karta speceliai tau, Mindaugai: buvau nunulines pries tai pora kartu, abu kartus skaiciavo nuo 0 km vidurki ir nerode tokiu dalyku. Iki akumo issikrovimo, buvo vidurkis 7.5, ir niekada didesnio nebuvo, nei po vieno nunulinimo, iki kol drauge sugebejo iskraut akuma. Kai issikrove akumas, vidurkis pakildavo iki ~10l stovint, po klemu nuemimo ir uzdejimo, pakilo iki 99l stovint.

Anyway, nebefloodinkim. Viskas ok. Faktas toks, kad pries tai kompas veike kitaip, kuris variantas jo veikimo teisingas - px. Atsibodo man ir paciam sita tema, tas pats per ta pati. Atrodo lyg nepazinociau savo automobilio po 20 000 km ir issigalvociau nebutus dalykus.

Aciu visiems norejusiems padet:)

MindaugasB

Bent jau galiu pasveikinti, kad kompas pradejo rodyti arti tiesos sanaudas (y)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

rokasjan

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Balandis 23, 2015, 19:15:54 PM
Bent jau galiu pasveikinti, kad kompas pradejo rodyti arti tiesos sanaudas (y)

:D taip ziauriai nera. Jei rimtai, pagal sanaudas telpu i 7-8l/100 misriai vaziuodamas. 50% autostrada, 50% vilnius. Retai kamsciuose.

MindaugasB

Citata iš: rokasjan Įrašytas Balandis 23, 2015, 19:27:25 PM
:D taip ziauriai nera. Jei rimtai, pagal sanaudas telpu i 7-8l/100 misriai vaziuodamas. 50% autostrada, 50% vilnius. Retai kamsciuose.

Paklausiu auksinio klausimo uz 1 000 000: sanaudos pagal kompa ar pagal uzpilamo kuro kieki skaiciuoji? :)
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

rokasjan

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Balandis 23, 2015, 23:33:38 PM
Paklausiu auksinio klausimo uz 1 000 000: sanaudos pagal kompa ar pagal uzpilamo kuro kieki skaiciuoji? :)

Niekada nesu skaiciaves pagal kompa. Visada skaiciuoju nuo pilno iki pilno bako nuvaziuotus km.

Jei vel kiltu klausimas, "tai koks tada tau skirtumas ka rodo kompas?", tai paskaitom postus pries tai  (H-)

MindaugasB

Gana taupiai vaziuoji kaip su DCAT :)

Shelby-

Ilgai važinėjau, kol nusprendžiau pagal  pilnas - pilnas bakas patikrint kiek geria. Bortas rodo 5,3l, realybe 7 lygiai, tik po Vilniu, į kamsčius retus ir mažus pakliuvus. Ai ties, variklis 2,0l D4D 85kw.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

bladas

Citata iš: Naujokas Įrašytas Balandis 23, 2015, 17:02:59 PM
Cia truputi ne i tema pasiguost noriu del d-cat'o gerkles. Uz komandiruotes darbas pila kura, bet skaiciuoja tik 6.2litro 100km. Tipo ima pagal gamintojo nurodymus. Blyn, o as i 9 nelabai telpu. Gaunas vaziuoju ir uz savus pinigus. Kaip ten tas gamintojas i tiek telpa niekaip man nedaeina.  Ir kaip darbui irodyti, kad pas mane 9 valgo?
Valstybinėse įstaigose naudojama tokia degalų sąnaudų apskaičiavimo metodika : kai benzininis variklis - kvadratinė šaknis iš variklio litražo x 6,6, žiemą pridedama 10%. Dyzeliniam varikliui - kvadratinė šaknis iš variklio litražo x 6,6x0,7, žiemą pridedama 10%.
D-catui būtų taip: šaknis iš 2,2 x 6,6 x 0,7 lygu 6, 85 l/100 km vasarą ir 7,54 žiemą. Mes darbe turim valdišką Toyota Verso D - cat, 177 kW, sąnaudos apie 8 l/100 km, bet kadangi įmonė privati, degalus pilam ne iš savo kišenės, o kaip buhalterė nurašo - nežinau...

kajima

Citata iš: bladas Įrašytas Balandis 25, 2015, 22:38:40 PM
Valstybinėse įstaigose naudojama tokia degalų sąnaudų apskaičiavimo metodika : kai benzininis variklis - kvadratinė šaknis iš variklio litražo x 6,6, žiemą pridedama 10%. Dyzeliniam varikliui - kvadratinė šaknis iš variklio litražo x 6,6x0,7, žiemą pridedama 10%.
D-catui būtų taip: šaknis iš 2,2 x 6,6 x 0,7 lygu 6, 85 l/100 km vasarą ir 7,54 žiemą. Mes darbe turim valdišką Toyota Verso D - cat, 177 kW, sąnaudos apie 8 l/100 km, bet kadangi įmonė privati, degalus pilam ne iš savo kišenės, o kaip buhalterė nurašo - nežinau...
177kw D-cat?? tu tikras?

Donis7

Greičiausiai suklydo- 177 AG

megejas

Citata iš: bladas Įrašytas Balandis 25, 2015, 22:38:40 PM

Valstybinese istaigose taip pat kompensuojamas kuras pagal automobilio gamintojo atstovo pazyma, kurioje nurodytos konkretaus automobilio modelio kuro sanaudas.

ketvirtasis

Na man mažumėle nuskilo geriau 10-12 litrų šimtui kilometrų, tai nors dalinai atsiperka amortizacija.

Blemba man valdžia paskaičiuotų 6,7  -  mašiną garažan ir ateinu į kontorą pėsčias.

Naujokas

Pas mane valstybine, anksciau skaiciuodavo pagal formule kazkokia, o dabar sumaste ziureti i gamintojo nurodyta naudojamo kuro kieki ir papusk tu jiems kur nori...
Kai vazinejau su 2.0 d4d pradzioj buvo kazkas 7.5 litro, poto padare 5.5 :)