Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

Bemsas

As irgi moku padaryti labai maza vidurki pagal kompa. Darosi labai lengvai - reikia tiesiog is vietos rauti visada, kad pasiekti kokius 90km/h per kuo trumpesni laika :) Pagal kompa buvau padares 5.5, o realiai virs 7 gaudavosi.

Gincius

Citata iš: naujas32 Įrašytas Gruodis 29, 2013, 09:08:19 AM
as su avensiu 2,0l 85kw taip pat stengiuosi pataupyti, bet borto kompas maziau 7l vidurkio nerodo gal, kad 70-80% miestelis toks kaip radviliskis variklis net nesusyla tik savaitgali i trasa isvaziuoju ir tai laikau normaliai o relios sanaudos ~8l

Kuo mažesnis miestelis, tuo daugiau suvartos. Atstumai maži ir visada žiemą važiuosi šaltu varikliu. Ne kartą Vilniuje be didelių kamščių esu nuvažiavęs po 40-50 km ir vidurkį miestas padidindavo tik 0,2-0,4l.
[mail][/mail]

MaXas

tai butent miesto vaziavimas vidurki nenorint padidina, vien atkreipus i momentini, jis visad buna aukstas, tad ir sanaudos didesnes, o jau uzmiesti, koja lengva pasidaro  :-]

eceris

Citata iš: naujas32 Įrašytas Gruodis 29, 2013, 09:08:19 AM
as su avensiu 2,0l 85kw taip pat stengiuosi pataupyti, bet borto kompas maziau 7l vidurkio nerodo gal, kad 70-80% miestelis toks kaip radviliskis variklis net nesusyla tik savaitgali i trasa isvaziuoju ir tai laikau normaliai o relios sanaudos ~8l
kolega, ka kalbet apie radviliski, jei mano bendradarbiai kaune atvaziuoja neisilusiais varikliais. as pats gyvenu netoli kauno-iki darbo man 23 km, bet variklis ziema susyla-t.y. apsukos stoja i normalias, tik nuvaziavus 12-13 km. sustoju prie pirmo sviesoforo uz 11 km nuo namu-apsukos dar pakile... nepadeda nei radiatoriaus uzdengimas-pernai buvau uzdenges 2/3 radiatoriaus ziema

MaXas

o kaip temperaturos daviklis rodo nuvažiavus 11km?

eceris

siaip normaliai kai isiles matoriukas, rodo per viduri rodykle. po 11 km buna dar nepakiles iki vidurio. siandien kaip tik neseniai vaziavau, tai prie to sviesaforiuko sustojus apsukos dar buvo padideje. pavaziavus vos vos, nes per sviesaforo cikla nespejau pravaziuot, susinormalizavo apsukos. o lauke kompas rode kad +6

vitiok

Citata iš: Mariukass Įrašytas Gruodis 29, 2013, 12:57:20 PM
o kaip temperaturos daviklis rodo nuvažiavus 11km?
apie 20 km man reik daba prasukt kad per viduri atsidurtu

vitiok

550 km is ju 400 trasoje 90-100 kita mieste ramiu stiliumi,38 ltr supilta.
vidurkis nustebino netoli 7 litro,pries tai 100 km vien mieste 13,9 paeme,daznai ijungta kondiske ir dazni guzinimai +trumpi iki 10 km atstumai,nesuprantu kas jai labiau patinka :)???

tom_cat

Citata iš: vitiok Įrašytas Sausis 02, 2014, 23:02:12 PM
550 km is ju 400 trasoje 90-100 kita mieste ramiu stiliumi,38 ltr supilta.
vidurkis nustebino netoli 7 litro,pries tai 100 km vien mieste 13,9 paeme,daznai ijungta kondiske ir dazni guzinimai +trumpi iki 10 km atstumai,nesuprantu kas jai labiau patinka :)???
Pas mane pnaišiai buvo iki DPF išpjovimo - dabar trasoje 100-120km/h gaunais iki 6l/100km, o mieste apie 10l/100km atšalus orams (atstumai irgi nedideli)

EvaldasL

Su D4D 85 kw nesu turejes mazesniu sanaudu nei 6,4 litro. Vazineju visada viska susijunges ir biski greiciau nei leidzia taisykles :D

vitiok

Citata iš: EvaldasL Įrašytas Sausis 09, 2014, 16:12:50 PM
Su D4D 85 kw nesu turejes mazesniu sanaudu nei 6,4 litro. Vazineju visada viska susijunges ir biski greiciau nei leidzia taisykles :D
tai visai geros tavo sanaudos,matos kad nemazini kaip kiti :)

solus69

Pas mane sanaudos apie 6,3l/100km atstumas iki darbo 11 km, bet pakankamai daug km padarau ir trasoje, kompas rodo kad yra 5,5l/100km per metus padariau apie 27000km.
Kai nupirkau kompas vidutines rode 6,8l/100km, realybeje buvo panasios apie 6,3l/100km.

tevas

Citata iš: Modka Įrašytas Sausis 07, 2012, 20:54:14 PM

pas visus. tik nzn kodel.buna 90kai leki nuokalneje 0rodo. nauji dyzeliniai varikliai kai atleidi gaza nevartoja kuro todel tiek ir rodo

ir benzo tas pats

toyota2008

Uzsipyliau pilna baka iki krastu kompas rodo 790km trasoj nuvaziavau 550km. Dar rode daugiaui negu puse bako(1padala virs)
Kompas rode 5litrai 100km.vaziavau 110.tik vat idomu kiek litru as uzpyliau taip tariant iki krastu..

saulus

Įdomūs dalykas.Gal ir buvo kur nors kalbėta bet tegul man atleidžia (H-) .Kažkaip nebeaišku su kuro sąnaudom pasidarė kurias rodo komp. Pradėjo  šokinėt rodo tokias sąnaudas kuriu niekada nerodė 1.2,2.4 ltr(momentinės) veliau šauna 6.4,12.8, 28.4.Panašiai buvo kai EGR buvo užaugęs bet tada buvo daug dūmų ir netraukė.Dabar traukia lik ir normaliai,sąnaudas vidutines rodo 13.4 ltr. Gal  purkštukams ate,gal turbina nedapučia  ar ECU galas,ar perašit programą reikia .Gal kam nors buvo panaši istorija