AvensisI ar tiks ratlankiu gabaritai?*

Pradėjo Raiforas, Lapkritis 21, 2011, 02:08:54 AM

« ankstesnis - sekantis »

Raiforas

Sveiki, gal kas turit ar teko susidurt? Turiu ratlankius 17x7J 5X100 ET45  Tad domina paskutinis skaicius isnesimas i isore arba vidu ET45. Mano automobiliui gamintojas rekomenduoja nuo 35 iki 38 ET, tad galvuoju ar nesilies kur nors su didesniu isnesimu i vidu. Gal kas naudojate su tokiu isnesimu diskus kaip ET45. Nebutinai turetu but r17 gali but ir kito spindulio svarbiausiai Et45 noriu suzinot ar nesiliecia kur nors vaziuojant?

Klonis

Labas, labai jau dideli ratai bus R 17.

jei gamintojas rekomenduoja ET pvz 38. tai gali dėti tokius arba su mažesniu ET, pvz 31. jei dėsi su didesniu ET - klius stabdžių suportas. dar koks ET 40 turįtų dėtis. bet 45 nemanau kad bus gerai. nebent dabar yra sudilusios stabdžių kaladėlės iki min. ir galėsi užsidėti, bet pakeitus kaladėles naujomis, jau nebeužsidėsi.

P.s. jei ką - turiu skardas nuo avensio R 14 - po 30 lt ir R 15 po 40 lt . abu 5x100

arunaskeras

CitataKlonis parašė:
Labas, labai jau dideli ratai bus R 17.

jei gamintojas rekomenduoja ET pvz 38. tai gali dėti tokius arba su mažesniu ET, pvz 31. jei dėsi su didesniu ET - klius stabdžių suportas. dar koks ET 40 turįtų dėtis. bet 45 nemanau kad bus gerai. nebent dabar yra sudilusios stabdžių kaladėlės iki min. ir galėsi užsidėti, bet pakeitus kaladėles naujomis, jau nebeužsidėsi.

P.s. jei ką - turiu skardas nuo avensio R 14 - po 30 lt ir R 15 po 40 lt . abu 5x100
Nesupratau prie ko tas stabdziu suportas. Jei amortizatorius nesiliecia tai uzsidesi. Tik padangos susukus vaira gali kliuti i plasmasines apsaugas.Tik tiek kad jei ET 45 labiau bus ratai i masinos viduri. Išnešimas (ET) tai milimetrais išreikštas atstumas nuo ratlankio centro linijos iki ratlankio tvirtinimo paviršiaus . Dauguma išnešimų yra teigiami (+), esant teigiamam išnešimui atstumas tarp tos pačios ašies ratlankių yra mažesnis negu esant neigiamam (-) išnešimui.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Raiforas

Na buvau uzdejas ta diska ant suporto, apie stabdziu suportus kad liestusi ir kalbos nera, priekyje diskas turi vietos i valias ir susukus vaira i viena ir kita puse, gale irgi viskas normaliai isskyrus kad iki amortizatoriaus stoikes lieka 1cm. Va tas mane ir neramina kai uzsides padanga ar neprades trintis i amortizatoriu?(idomu kiek ta padanga issoka i isore?) Tai negi nieks nenaudojate panasiu disku su didesniu ET45 nebutinai jis turi but 17r gali but ir 16 ar 15?

arunaskeras

O kokio plocio tavo ratlankiai? Galima deti siauresnes padangas kad neisikistu i sonus.Pagal pirma parasyma suprasciau, kad 7 coliu Tai tada reiketu deti ne platesnes kaip 195/45 R17 arba 205/55 R17
 Cia yra ratlankiu suderinimas su padangom
http://www.autoline.lt/index.php?page=269

mind

PAS MANE KAÞKAS PANAŠAUS UÞDËTA, BET aš gale dėjęs "prakladkes" 5 mm storio. Jo ten nuo amortizatoriaus gan mažas tarpelis likęs. Ir padangos pas mene siauresnės nei ratlankis. Nežinau kaip būtų jei padangos būtų atitinkamos ratlankiu, gal nieko?:o
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Raiforas

taip pas mane 7JJ coliu rekomenduoja deti padangas 17/40/215 arba 17/45/205 tad idomu antrosios ar neislistu stipriai uz ratlankio ribu?

Raiforas

Citatamind parašė:
PAS MANE KAÞKAS PANAŠAUS UÞDËTA, BET aš gale dėjęs "prakladkes" 5 mm storio. Jo ten nuo amortizatoriaus gan mažas tarpelis likęs. Ir padangos pas mene siauresnės nei ratlankis. Nežinau kaip būtų jei padangos būtų atitinkamos ratlankiu, gal nieko?:o
O kur gavai tas prakladkes? ir kur dejai tik gale ar ir priekije? Bei keliu coliu pas tave ratlankis ir kokio plocio padangos kad jos siauresnes uz ratlanki?

mind

CitataRaidas parašė:
Citatamind parašė:
O kur gavai tas prakladkes? ir kur dejai tik gale ar ir priekije? Bei keliu coliu pas tave ratlankis ir kokio plocio padangos kad jos siauresnes uz ratlanki?

Prakladkes dariau darbe- lazeriu išpjovėm iš 5 mm plieno lakšto. (jau ten nedirbu)
Tik gale, priekyje špilkos pertrumpos buvo ir tai ten niekam netrugdė.
15" 195 padangos plotis o ratlankio nepasakysiu tiksliai, bet vaizdžiai matosik ad ratlankis platesnėm padangom skirtas(kažkur ant  205 panašu).
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Raiforas

Na va ateiti gal kam prireiks, nuvaziavau pas padangu prekiautojus ir pasimatavom realiai, pradejom nuo 225 50 17 prieki viskas okei gale remias i amortika, 215 50 tas pats, 205 55 vel gale remias, 205 45 viskas okei sukasi puikiai! :p

AVENSIS D4D CHIP

CitataRaidas parašė:
Na va ateiti gal kam prireiks, nuvaziavau pas padangu prekiautojus ir pasimatavom realiai, pradejom nuo 225 50 17 prieki viskas okei gale remias i amortika, 215 50 tas pats, 205 55 vel gale remias, 205 45 viskas okei sukasi puikiai! :p
tai pas tave gal ratlankiai neoriginalus,kad netelpa?stovi pas mane 215 50 r17 viskas ten ok;)

Raiforas

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
CitataRaidas parašė:
tai pas tave gal ratlankiai neoriginalus,kad netelpa?stovi pas mane 215 50 r17 viskas ten ok;)
Originalus, tik pas mane Avensis senesnis 2001. O pas jos ratlankio ET turi but 35-38, o cia ET 45;)

arunaskeras

CitataRaidas parašė:
Saunuolis temos autorius, kad paraso kuom baiges,i tai dabar visi zinosim