Kodėl būtent visureigis, juk kiti modeliai irgi važiuoja?

Pradėjo mind, Gegužė 08, 2008, 12:37:38 PM

« ankstesnis - sekantis »

Miroslav

Kelis metus atgal man rodos Japonai vaziavo su LC neperdarytu it gavo 15 vieta...
T22

OSU_FC

Dakaro ralyje pastoviai vaziuoja su LC. Tik standartiniu klaseje. Ir jeigu tiketi ralio pazvalga, kuri eidavo per BTV taid daznai laimedavo.

azart

Na nzn. kaip ten ralyje. Mitsubishi Pajero per savo 10 pakylimo metu labiau pagarsejo Dakare nei Toyota. Is asmenines patirties zinau kad nera toyota vienintelis dievas bekeleje. Vieni ju modliai kaip HJ80 labiau pritaikyti ilgesnem ekspedicijom ir elementarioje baloje klimpa del savo milzinisko svorio. Nepadeda net galinio ir priekinio difo blokiruotes. Kti TLC 95/120 labiau miesto ir uzmiescio automobiliai. 2.4 TD motorai pas HJ70/75 siek tiek per silpni. Nors yra tikrai vertu demesio su 3.0 ar 4.2 legendiniais turbodizeliniais varikliais. Siaip bekeleje toyotos pranasumas - jos paprastumas ko pasekoje visi agregatai dirba ilgai ir patikimai, bei greit gali buti pakeisti reikalui esant. Del to savo paprastumo senesni toyotu modeliai ir tapo legendiniais bei labai populiariais bekeles megeju tarpe. O privalumu, vairuojant visureigi tikrai daug. Kas nevairavo, sunku suprasti bei ilgai pasakoti ar irodineti. Vairuojant toki automobili nereikia greicio, matomumas ir reakcijos laikas atitinkamai sutrumpeja. Visureigio vairuotojas anksciau nei kiti vairuotojai pamato kliuti, reaguoja. Ziema - tai absoliutus keliu lyderis. Kaip bebutu keista bet su tokiais monstrais zymiai lengviau parkuotis (veidrodzai kaip troleibuso) :D bei tam tikri parkingo ypatumai (bordiurai ju draugai o ne priesai kaip lengvuju auto) :D Na ir daug kitu. Tai universalus automobiliai, tinkantis ir vazinejimui mieste ir tolymom kelionem ir sudetingesniam darbui.
festina lente

gytman

Mano pirmas automobilis buvo visureigis. Kartą paragavęs negali sustot. Paskutinysis kurį įsigyjau Lexus LX470 jau penktas.
Visureigis man būtinas, nes juo važiuoju medžioti, tačiau ir mieste visureigiai puikiai tinka. Didesnes kuro sąnaudas kompensuoja vairavimo malonumas, saugumas, patogumas parkuotis kur nori, galų gale pakaba mažiau genda nei lengvųjų mašinų mūsų duobėtais keliais.
Lexus LX470 2000m išeiginis
Chrysler Town&Country 3,8 2002m kasdieninis
Toyota Yaris Sedan 1,5 2008m žmonos

gytman

Citatalaurynui parašė:
KAip keista Dakaro ralyje   nei vienos Toyotos vieni volkswagenai  ir keli bmw ai  B)
Kažkodėl nedalyvauja Toyota gamyklinė komanda, o privatininkams sunku rungtis kad ir su gera mašina su gamyklinėmis komandomis, kurios gali sau leisti per naktį perrinkti visus automobilius.
Tai, kad sėkmingai rungiasi parkietnykai BMW ir Toureg ir netgi tik galu varomi bagiai, parodo šio ralio specifiką, orientaciją į greitį ir tikrai nėra pati geriausia vieta tikroms visureigio savybėms atsiskleisti. o vat suraskite nors vienas rimtesnes bekelės varžybas, kur nedalyvautų Land Cruiser. Aišku dalyvauja senieji geri ir patikimi TLC, o naujaisiais prikimštais elektronikos taip giliai nebegalime lįsti, patikimumas ne tas, priekyje tilto nebėra, tačiau be baimės galime važiuoti ten, kur pravažiavo bet kuris standartinis šiuolaikinis visureigis: Patrol, Pajero ir t.t.

gisas

kažkodėl nemačiau šitos temos :o aš irgi tik už visureigį. Turėčiau iš ko nusipirkti ir išlaikyti, garantuoju kad savo gyvenime apart visureigio kitokios mašinos neturėčiau. visureigis aišku tik didelis. Land Cruiser V8, Range rover ar kažkas panašaus. važiuoji ir kaifuoti. dažnai tenka su senu 96 Range rover pavažiuoti (iš medžioklės parvežti prisimedžiojusius medžiotojus), tai po to nė kiek nesinori lipti i savo audine ar karina :D
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

umunas

na, aš už 4x4. gyvenu užmiestyje ir kelius ten valo prastokai. šią žiemą situacija pagerėjo, bet pernai tai kastuvo tekdavo griebtis tiek ryte į darbą važiuojant, tiek vakare grįžtant.
bėda ta, kad iš Toyota tai LC ar Hilux man jau kiek per dideli, o RAV toks ten ir visureigis (jis bent blokuotę turi?).  kažkaip link Forester linkstu. apskritai link Subaru. nors Forester irgi labiau parketas. visgi kiek geriau nie RAV.

gytman

Seno Legacio pravažumas geresnis nei RAV4, bet čia juk Toyota forumas, taip kad girkim Toyotas :D
Umunai, kuo tau per dideli dideli visureigiai? Parkuotis gan patogu, nes veidrodžiai dideli, aišku davilkliai bamperyje neprošal, bet nematau jokių problemų dėl parkavimo. Siauruose kiemuose prasilenkti nesunku, nes veidrodėliai aukščiau nei visų kitų mašinų.
O dėl išlaikymo, kaip jau minėjau yra ir pliusų - patvaresnė važiuoklė kaip taisyklė.

horn

umunas-jei nori nedidelio su blokiruote, tiks nissan terano II. Bet kietoka pakaba krato nemaloniai.

gisas

Citatahorn parašė:
umunas-jei nori nedidelio su blokiruote, tiks nissan terano II. Bet kietoka pakaba krato nemaloniai.
dar nissan patrol RG geras, tikras rėminis visureigis, galima nesunkiau paaukštinti :). Tačiau išoriškai TLC V8 vienas išgražiausių visureigių :p

Avensis '04 2.0D-4D

gytman

Horn, ar tikrai visi Terrano 2 su blokiruote? Gal ir buvo kažkokios modifikacijos, nesiginčysiu, bet daugumoj tai vidutinių savybių visureigiukas.
GR yra rėminis, kaip ir Terrano ir daugelis kitų, bet GR vienintelis priekyje turi tiltą ir todėl lengviau pasiduoda perdaromas, tiltas yra patvaresnis.
Land Cruiser 80 pasižymėjo ta pačia savybe, tik buvo komfortiškesnis. O TLC 100 (tas pats LX470 kaip pas mane) priekyje tilto nebeturi, taip pat ir jo naujas modelis TLC 200 nuo 2007.

umunas

Citatagytman parašė:
Seno Legacio pravažumas geresnis nei RAV4, bet čia juk Toyota forumas, taip kad girkim Toyotas :D
Umunai, kuo tau per dideli dideli visureigiai? Parkuotis gan patogu, nes veidrodžiai dideli, aišku davilkliai bamperyje neprošal, bet nematau jokių problemų dėl parkavimo. Siauruose kiemuose prasilenkti nesunku, nes veidrodėliai aukščiau nei visų kitų mašinų.
O dėl išlaikymo, kaip jau minėjau yra ir pliusų - patvaresnė važiuoklė kaip taisyklė.
nemėgstu didelių mašinų. ypač kai ji didelė be jokios praktinės naudos. dažniausiai važinėju vienas, nušauto briedžio iš miško parsivežti irgi nereikia, mieste važinėti šlykštu, arba reikia galingesnio variklio, nes didesnę masę išjudint sunku, o su galingesniu varikliu ir galingesnės piniginės reikia, taip pat kaina apskritai didesnė. be to, LC išvaizda man siaubinga. jausčiaus kaip išlaikoma blondinė arba samdomas žudikas. RAV visai mielas (turbūt gražiausia toyota iš naujų), bet nelabai ir tinkamas mano reikmėms.

gisas

dar vienas svarbus argumentas- didelė mašina(šiuo atveju visureigis), dažniausiai būna saugesnė. vien dėl savo dydžio. Įsivaizduoju, kaip atvažiuoju i maximos aikštelę ir priešais sutinku yariuka atvažiuojanti- faktas kad jaris pirmas trauksis iš kelio, bijodamas kad pervažiuos ir nepajus - privalumas :D
Avensis '04 2.0D-4D

TCL

Man ir labiau patinka mazesniu gabaritu auto:)  o del to traukimosi maximos aiksteliai jei jau gisai atvaziuotum su dziperiu tai tikrai nesitraukciau:)

gisas

CitataTCL parašė:
Man ir labiau patinka mazesniu gabaritu auto:)  o del to traukimosi maximos aiksteliai jei jau gisai atvaziuotum su dziperiu tai tikrai nesitraukciau:)
kagi, tektum man pasitraukti :)
Avensis '04 2.0D-4D