ar kas naudojat led'us vietoj dienos šviesų?

Pradėjo barzda, Gruodis 10, 2011, 18:01:15 PM

« ankstesnis - sekantis »

GALLANT

Citatabemsas parašė:
Su varza irgi ne variantas, nes tik kaitinimas oro gaunasi. Varza turetu kaisti normaliai.
Ziema reik jas kisti i ausinimo sistema, greiciau pasils variklis.......:p

S_Kulikauskas

Reiks užklausti elektronikos forume, gal kas galėtų programa kontroleriui parašyti, tai butų super paprastas ir geras varijantas.

Užkūrus mašiną lempos po 20s. po truputelį pradetų švieseti ir pasiekusios 50% sustotų. Ijungus pačią lempą iškart įsišviestu 100%. Prie viso to šiuo atveju nebūtų jokių stipriai kaistančių detalių ir jokios intervencijos į patį automobilį (Jai žinoma pavyktų gauti orginalias jungteles J1 ir J2)

Gal kas pažystate kokį elektronščiką?

GALLANT

Kazin ar bus patikima su PIC daryt, mano galva patikimiau su rele jungti nuosekliai lempas. Galva pasukus but galima vietoj PIC issiversti su keliom K561 serijos mikroshemom ir lauktranziu.

Gmc

vincass

CitataGmc parašė:
Na kolegos vertinkit :)
Šiaip tai atrodo, kad gana blankiai šviečią. Kiek ten LEDu yra ir kiek vatų turi?

Gmc

Siaip sviecia normaliai, cia 8LED po regis 0.5W tai 4W turetu buti. Siaip su telefonu fotkinta, tai kokybe nekokia :)

vincass

CitataGmc parašė:
Siaip sviecia normaliai, cia 6LED po 1W tai 6W (forumuose skaiciau, kad neverta detis maziau kaip 5-6W)
Na jei 6W tai gerai. Pas mane 5W - irgi gerai šviečia. Aišku, labai saulėtą dieną prastai matosi, bet ir trumpos šviesos saulėtą dieną  nekaip atrodo ;)

Gmc

Citatavincass parašė:
CitataGmc parašė:
Siaip sviecia normaliai, cia 6LED po 1W tai 6W (forumuose skaiciau, kad neverta detis maziau kaip 5-6W)
Na jei 6W tai gerai. Pas mane 5W - irgi gerai šviečia. Aišku, labai saulėtą dieną prastai matosi, bet ir trumpos šviesos saulėtą dieną  nekaip atrodo ;)
Tai va tame ir esme.
Esme, kad sviesiu paros metu LED vistiek geriau matosi nei trumposios.

waldosius

Gmc

Numeris grazus, bet....netikras :)
Tiksliai nezinau, koks ten pas mane modelis, bet pagal interneta gali buti 8lemputes po 0.5W tai 4W kiekvienoje. Bet nesu tikras :)

Bemsas

CitataGmc parašė:
Numeris grazus, bet....netikras :)
Tiksliai nezinau, koks ten pas mane modelis, bet pagal interneta gali buti 8lemputes po 0.5W tai 4W kiekvienoje. Bet nesu tikras :)

Na man tai kazko truksta. Per ilgi LED galbut, nes uzlenda beveika ant priesrukiniu. Gal foto taip padaryta. Bent jau cia tikrai graziau atrodo :

Gal pabandyk kitu kampu nufotkinti is arciau ir imesti.

Gmc

Citatabemsas parašė:
Na man tai kazko truksta. Per ilgi LED galbut, nes uzlenda beveika ant priesrukiniu. Gal foto taip padaryta. Bent jau cia tikrai graziau atrodo.
Gal pabandyk kitu kampu nufotkinti is arciau ir imesti.
As siaip norejau ilgesniu nei sitoj foto, kad butu per visos plasmases ilgi. Siaip priesrukiniu neuzstoja ir jeims netrukdo, tiesiog tvirtinasi prie tos plasmases salia ju.
Padarysiu kada foto is sono.

Gmc

Bemsas

As tai statyciau trumpesnius LED, kad tilptu i ta nisa grotelese.

Gmc

Citatabemsas parašė:
As tai statyciau trumpesnius LED, kad tilptu i ta nisa grotelese.
Taip pradzioj ir galvojau pasidaryt. Bet montuotojai neturejo "legaliu" trumpesniu, tai sutikau taip sumontuoti. Dabar jau ipratau tai kazkaip normaliai ziurisi. Tik ziema reikes atsargiau sniega stumdyt :D