ar kas naudojat led'us vietoj dienos šviesų?

Pradėjo barzda, Gruodis 10, 2011, 18:01:15 PM

« ankstesnis - sekantis »

dainilandija

GALLANT

CitataMindeJ parašė:
Citatadainilandija parašė:
CitataMindeJ parašė:
CitataDarekaZ parašė:
http://www.youtube.com/watch?v=3u9bL2oxV38

griztam prie LED sviesu, va lenkai toki varianta padare :)

http://www.youtube.com/watch?v=IPbiZ5tc_sM&feature=related va toki varianta galvoju pas save pasidaryt...

Čia antroje nuoruodoje vietoje ilgu sviesu diodai sudeti?

Ne. Paprastos lempos. Ant tu paciu lempu ir ilgosios sviesos, ir drl. Tik drl sviecia apie 30% maziau.

CIA paprasciausei ilgos lempos sujungtos nuosekliai ir panaudotos kaip DRL. Gana protingas sprendimas, til near laiko prisesti ir pasidaryti.

sivra

O tikslas koks? naudos visas tas reikalas 120W elektros, plius oficialiai tai nelegalu(E4). LED naudos apie 10-16W. Čia mano asmeninė nuomonė
Kartais TOYOTA remontuoju, o IMPREZA sau sportuoju.

GALLANT

evaldunia

2011 Toyota Avensis III 2.2 D4D.
2008 Toyota Auris 2.0 D4D.

S_Kulikauskas

Citatasivra parašė:
O tikslas koks? naudos visas tas reikalas 120W elektros, plius oficialiai tai nelegalu(E4). LED naudos apie 10-16W. Čia mano asmeninė nuomonė

Varza ir srove atvirksciai proporcingi dydziai. Jai padidinai varza reiskais sumazinai srove. (O nuoseklus jungimas butent ta ir daro)

O galia(W)  tai srovės(A) ir įtampos(V) sandauga

Tingiu uzsijimti matematika, bet manau nuosiakliai sujungtu lempuciu galia (abi kartu) turetu buti apie 25W.

O tikslas koks: Tai dvigubai sumazinus srovę lemputes tarnavimo laikas isauga desimteriopai.

O jai darai tai del ekonomijos tai primesk ka reiskai tarkim 0,1KW atimtas is tavo automobilio 80KW.

waldosius

bet jei pajungti ilgasias kaip dienos sviesas yra taip parasta ir nebrangu, kodel ta rele kuri pas kai kurias toyotas stovi gamykliskai kanuoja beveik 300 lt.? ar tame neslypi kas nors daugiau :)  kiek teko matyti kituose forumuose tai tokia funkcija pasidare naudodami daugiau el.komponentu nei pajungima nuosekliai, nes nuosekliai sviete per silpnai.

S_Kulikauskas

Va! pats nupiešiau!!! :)  :)  :)  :)  trilaidę pajungimo shemą. Šiuo atveju įjungus degimą iškart įsijunks LED-as, įjungus šviesas LED-as išsijungs. Tokia relė turėtų kainuoti kikius 2 litus.

Varijantas kai žaidžiama trumpas ir ilgas sujunginėjant nuosekliai tikrai bus sudėtingesnis. Galiu išmislinti ir pabraižyti, jai įdomu :) .

waldosius

jungiant ledus esu dares pajungima per rele. savikaina: rele 5 lt, ir pora litu reles lizdas. pajungimas kaip parodei.
pabanyk ismislinti kaip pajungti ilgasias( gal geriau ne nuosekliai) kad dar ir stipruma eitu reguliuoti :)

S_Kulikauskas

Švelniai tariant truputi sudėtingiau :) .

Šiuo atveju įjungus degimą iškart suveikia 1-a rėlė ir lempos sujungiamos nuosekliai. Įjungus šviesas 2-oji rėlė atjungią pirmają ir viskas gryšta į savo vietas.

Tik reikia dar pamastyti kas bus kai sugalvosi be pažibinčių, tiesiog pamirgsėti ilgomis :) .

Ir dar vienas dalykėlis, kaikuriose mašinose lemputes neturi minusinio laido o eina tiesiai į korpusą, tai tuo atveju nežinau kaip minusa atplėšti nuo korpuso :).

S_Kulikauskas

Citatawaldosius parašė:
jungiant ledus esu dares pajungima per rele. savikaina: rele 5 lt, ir pora litu reles lizdas. pajungimas kaip parodei.
pabanyk ismislinti kaip pajungti ilgasias( gal geriau ne nuosekliai) kad dar ir stipruma eitu reguliuoti :)

Kad reguliuoti stiprumą reiktų naudoti arba papildomas, labai didelės galios varžas (kas tikrtai nesamonė) arba kokią nors (kad it teristorinę) schemutę. Čia nieko sudėtingo kaip ir nebūtų, bet tektų dėti kažkokį papildomą jungiklį (reguliatorių), o aš abejoju, kad kasnors norės tokių priedų į savo auto :) .

Bemsas

Turejau masina su gamykliniai DRL. Tai ten ant lempu ejo 6V kintama itampa. Visa tai valde DRL blokas. Paskui nukirpau nuo DRL bloko pliusini laida ir zibintai veike iprastu rezimu. Atjungiau DRL tik del to, kad sudeginau kelix Xenon blokelius :)

S_Kulikauskas

Na taip, pamiršau paminėti, kad nuosekliai sujunginėti HID-u negalima. :)

gytis13

Na, aš panašių principą naudoju tik apriboju trumpųjų lempų galingumą. Viskas labai paprasta - į kiekvienos trumpų lempos pliusą jungiu 1 omo 25 W galios varžą. Lempos automatiškai užsidega ir žiba prislopintai, gal 8-9voltai lieka ant lempos. Šios grandinės prijungtos lygiagrečiai esamai elektros schemai. O kai jungi lempas jungikliu kaip priklauso, įsijungia kaip ir turi veikti. Galvojau kaip jūs siūlot jungti nuosekliai dvi lempas, bet per daug terlionės, su papildomomis varžomis paprasčiau. Dabar gailiuosi kad padariau ant trumpųjų šviesų, prisiskaičiau ką rašot tai kyla noras apribot ilgas. Nors kiek pamenu Avensiui ilgos šviesos durnokai prijungtos, perjungti ant ilgų ką esu įdėjęs tektų gerokai pasiterlioti. O su specialiais įtampos stabilizatoriais žemint įtampą būtų dar geriau, bet varža patikima ir paprasta, tik energijos nuostoliai didesni.

Bemsas

Su varza irgi ne variantas, nes tik kaitinimas oro gaunasi. Varza turetu kaisti normaliai.