Grybauja odometras

Pradėjo RSi, Gruodis 13, 2011, 12:45:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

RSi

Sveiki, kolegos, gal kas susiduret?
Nuvažiavus tam tikrą atstumą, pvz 15km odometras (trip funkcija) prisuka tik ~9.
Iš pradžiu buvo labai įtartina, nes pasivertus 9 iš mylių į km gaunasi ~15km.
Logiškai pamąsčius pasirodė neitikėtina, kad europinėj mašinoj galėjo persijungti
į mylias odometras. Vėliau abejonės išsisklaidė, nes pravažiavus didesnį atstumą trip'as rodo chaosa, nėra ryšio tarp mylių ir km.
Kol nepastebėjau, kad odometras rodo mažiau nei turėtu, buvau žiauriai persigandęs,
kad mašina pradėjo nesveikai kurą ryt :D

Bemsas

Spidometra atsukinejo ir kazka sugadino. :D

RSi

Bet kai tik nusipirkau, kurį laiką viskas ok buvo, o poto prasidėjo. Aš asmeniškai tai tikrai neatsukinėjau :o

Bemsas

CitataRSi parašė:
Bet kai tik nusipirkau, kurį laiką viskas ok buvo, o poto prasidėjo. Aš asmeniškai tai tikrai neatsukinėjau :o

Jei spidometras mechaninis, tai atsukant per jega prasuka skaiciukus ir viskas. Po to pravaziaves tam tikra kliometru skaiciu, spidometras pradeda strigti. Buna sustoja ar buksuoja. Kokia rida dabar rodo ? 180.000km ?

RSi

Na rida tai aišku iš fantastikos srities kaip 2001 metų automobiliui - apie 200 tūkstančių km.
Tačiau kiek suprantu spidometras ne mechaninis, na bent jau duomenys rodomi LCD ekranėlyje, tai greičiausiai ir gaunami jie yra elektronikos pagalba...

Þemiau prisegu iliustraciją kaip atrodo mano prietaisų skydelis (kad parodyt LCD ekranelį):

NNZ

na pas taev mikroshema stovi ir jei atsukinėjo, kažką blogai padarė, dėlto ir grybauja. O kad prieš tai viskas gerai buvo, tai nereiškia, kad viskas gerai ir buvo padaryta. Čia gi elektronika, pasimatė bėda vėliau.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

RSi

Kažin ar diagnostika kanors parodytu? Gal iškarto varyt pas atsukinėjimo auksarankius? :)

Bemsas

CitataRSi parašė:
Kažin ar diagnostika kanors parodytu? Gal iškarto varyt pas atsukinėjimo auksarankius? :)

Neparodys diagnostika nieko, negaisk laiko :)

NNZ

Citatabemsas parašė:
CitataRSi parašė:

Neparodys diagnostika nieko, negaisk laiko :)

teisingai, diagnostika nieko neparodys, plius jei tau eina mažesne forma tai ir geriau, mažiau km prasuksi :D
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

horn

nusipirk šrote kitą skydelį, galėsi pasikeisti su mažiau kilometrų ;)

RSi

Jaigu čia tik prietaisų skydelyje problema, tai tada jo, neblogas variantas ji pasikeisti. O kad rodytų teisingai man reikia, nes pagal odometrą skaičiuoju kurą (kiek dar galiu nuvažiuot). Borto kompu nepasitikiu...

Bemsas

Jei spidomertas rodo greiti normaliai, tada keisk skydeli.

RSi

Gal pas ką mėtosi atliekamas skydelis nuo T22 avensio?

Henris

Dar variantas, reiktu pasidometi, kaip tas kilometrazas matuojamas, nuo kokiu davikliu. Jei spidometras rodo vaziuojant teisinga greiti. Greiacio ir odometro duomenys pareina speju kad nuo daviklio kuris istatytas galiniam rate. Bet jei spidometras rodo teisinga greiti, tai problema bus ne daviklyje, nes ten turetu vienas daviklis visa info atiduot i kompa. Bet vat ar verta skydeli keisti vel klausimas, nes jei odometras ne mechaninis, tai ji atsukineja ar ne programinej irangoj? Tai skydeli pakeitus kazi ar bus gerai
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

RSi

Sena problema pasiekė kulminaciją. Dabar spidometras bevažiuojant nei iš šio nei iš to gali pradėt rodyti, kad važiuoju 180 arba 240 arba 130, kai iš tikrųjų greitis mažesnis kartais...
Sustojus sankryžoje ir stovint ant laisvų spidometras rodo tam tikrą greitį Pvz 80, o pradėjus važiuoti prie to 80 prideda realų greitį ir gaunasi kosmosas :D
Išjungus degimą rodyklė striginėdama pamažu grįžta į nulinę padėtį.