Vėjo švilpimas pro durų tarpus

Pradėjo RSi, Gruodis 13, 2011, 12:56:26 PM

« ankstesnis - sekantis »

RSi

Pasiekus greitį virš 100 km/h, o esant stipriam vėjui ir važiuojant mažesniu greičiu salone labai nemaloniai pradeda stūgauti vėjas. Kaip suprantu garsas sklinda iš durų tarpų, o ypač pro priekines vairuotojo ir galines už vairuotojo esančias duris (nors gal taip tik atrodo, kadangi sedžiu arčiausiai tų durų).
Klausimas būtų paprastas ar čia avensio liga? Ar čia sutvarkoma? Nes už tokius pinigus nusipirkęs mašiną tikėjausi bent jau padorios garso izoliacijos...

arunaskeras

Na jau vejas tikrai neturi svilpti mano turetam maskviciuke taip net nebudavo. Reikia apziureti sandarinimo gumas ir ar gerai prisispaudzia ar nera suplysusios. Dar turetu reguliuotis duru prisispaudimas su uzraktu. Tas kur laiko kad durys neatsidarytu. Dar gali buti autoyvikio pasekmes.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

NNZ

RSi, nenoriu priklabėt, bet tavo tos dvi bėdos, tai mašina daužta. Jei jau švilpia vėjęs, tai ji daužta nemažai ir blogai padaryta. Sutvarkoma, bet be serviso neapsieisi, nes gali tekti vėl patampyt auto, kad vėl viskas į savo vietas atsistotų.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

RSi

Na, kad daužta tai aš ir pats įtariu, bet lyg ir neblogai padaryta - visi tarpai sueina berots, dažų perėjimai neblogai sulieti. Turėtų būt galima ištaisyt šitą reikalą su vėjo švilpimu. Tiesiog norėjau pasiteirauti ir išsiaiškinti ar čia nėra kokia avensio liga, kad smegenų šiknoj neieškot :)

NNZ

Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

horn

Gal langai susikreivina užsidarydami? Užtenka vos kelių milimetrų langui pasikreipti, kad vėjo garsas atsirastų.

RSi

Citatahorn parašė:
Gal langai susikreivina užsidarydami? Užtenka vos kelių milimetrų langui pasikreipti, kad vėjo garsas atsirastų.
Ne, stiklai tiesiai užsidaro.

Venza

Paimi popieriaus lapa,ikisi tarp duru ir staktos,uzdarai ir trauki.Pajausi kurioj vietoj durys blogai prisispaudzia.Gali but duru virsuje problema kur stiklu remeliai.Cia gali atidaryt stiklus,paimt uz remelio rankomis,i duris isispirt keliu ir palenkt remeli i vidu.Dazniausiai pro cia ir svilpauja vejas.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Kestutis777

Pas mane nedauzta ir irgi svilpima girdziu. Ieskok santarumo bedu.

Memelis

Pas mane irgi vairuotuju duru svilpimo beda yra, ypac jei vejas soninis yra. Masina nedauzta, tarpai visur tolygus. Kodel taip yra, nezinau, dabar jau 5 metai vazineju ir nebesuku galvos, nors anksciau labiau nervuodavo...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

D4D

Pas mane avensis 2005m.Zinau kaip sita problema isprest, pirstu reikia guma paspaudus laikyt tarp kebulo ir dureliu toj vietoj kur prasideda dureliu stiklas :) Ta reikia daryt vaziuojant ir pamatysit skirtuma pats isbandziau, tik va beda, kad kito budu nesugalvoju kaip ta guma laikyt prispaudus :)

RSi

CitataVenza parašė:
...atidaryt stiklus,paimt uz remelio rankomis,i duris isispirt keliu ir palenkt remeli i vidu.Dazniausiai pro cia ir svilpauja vejas.
Pasiteisino ;)

Venza

Tai matyt esi pirmas kuris paklausei praktiko patarimo :) Kitiems matyt iki siol svilpia ir nezino ka daryt :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Sherbertas

Ar jums nepucia vejas pro langu valdymo mygtukus? Man pucia, ypac jaucias ziema :)

GALLANT

Na man nepucia, nes duryse buterbrodas is bitumo ir pustos gumos :)