Kokią alyvą (tepalus) pilti į Toyota Corolla variklį

Pradėjo rubilnikas, Sausis 10, 2009, 12:27:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

laurynui

O cia tai tu klusti del tu 5w50  stipriai padevietiems labiausiai tinka 10w40 ~ -30    labai stipriai pavazinetiems 15w40 ~ -27 o visiskai uzpistiems geriausia 20w50 ~ -18  Arba jiai tu i savo trantala pasiruoses pilt pilna sportine sintetika 10W50~ -39 bet velgi situ tepalu yra labai dideles klampos ir jau saltuoju metu laiku su jiais gali but problemu  zinoma daig firmu daug skirtingu parametru bet man paciam asmeniskai teko padirbet su tepalais 5 metus pabuvot gamykloje labaratorijose  tai truputeli esu susipazines su sia stichija
Nieko
Nera
Neimanomo

guners

Citatalaurynui parašė:
O cia tai tu klusti del tu 5w50  stipriai padevietiems labiausiai tinka 10w40 ~ -30    labai stipriai pavazinetiems 15w40 ~ -27 o visiskai uzpistiems geriausia 20w50 ~ -18  Arba jiai tu i savo trantala pasiruoses pilt pilna sportine sintetika 10W50~ -39 bet velgi situ tepalu yra labai dideles klampos ir jau saltuoju metu laiku su jiais gali but problemu  zinoma daig firmu daug skirtingu parametru bet man paciam asmeniskai teko padirbet su tepalais 5 metus pabuvot gamykloje labaratorijose  tai truputeli esu susipazines su sia stichija
Na jei klystu, tai tikrai ne as, o VGTU dr.doc.Zekonis. Ta info is jo knygos paemiau.
Gal tu apie traktorius sneki;)
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

laurynui

Gal tu kalbi apie gnyga degalai tepalai   tai ji 98m leidybos :)  O ir siaip  5w40  tai tik klampa o ne pavadinimas gal tu turi oumenyje kokia ten paturbinta ir tt  tai gali but kad ji tokios klampos su spec priedais seniems auto   as butent minejau  klampas
Nieko
Nera
Neimanomo

guners

Citatalaurynui parašė:
Gal tu kalbi apie gnyga degalai tepalai   tai ji 98m leidybos :)
2007m. knygaB)

laurynui

Citataguners parašė:
Citatalaurynui parašė:
2007m. knygaB)
O kaip ji vadinasi del idomumo  ?  gali parasyt
Nieko
Nera
Neimanomo

Aurimas

Musu klimatui labiausiai tinka 10w40, net gamintojai rekomenduoja!!!

laurynui

CitataAurimas parašė:
Musu klimatui labiausiai tinka 10w40, net gamintojai rekomenduoja!!!

Nuo penkiu iki desimties ir daugiau  metu tai sutinku bet paskutinemis ziniomis tepalai pradeda klasifikuotis skirtingos klampos skirtingoms markems
Nieko
Nera
Neimanomo

guners

Citatalaurynui parašė:
Citataguners parašė:
Citatalaurynui parašė:
2007m. knygaB)
O kaip ji vadinasi del idomumo  ?  gali parasyt
J. Zekonis "Automobilio prieziura" 2006m.
37-42psl.

kaktusas

Þiūriu, galima ginčytis ilgai ir nuobodžiai, tada ir važinėt laiko neliks :D
Susipylei ką gamintojas rekomenduoja ir važiuoji. :)

guners

Citatakaktusas parašė:
Þiūriu, galima ginčytis ilgai ir nuobodžiai, tada ir važinėt laiko neliks :D
Susipylei ką gamintojas rekomenduoja ir važiuoji. :)
Gamintojas rekomendacijas teikia naujom auto, o kaip zinia, automobilis turi tokia savybe-devejimasi. Vat tada ir prireikia info siek tiek kitokios nei gamintojas siulo:)

ruzikas

vat nelabai suprantu ejgu naujam gerai sintetika,kodel senam bus blogai?nesamone kaskokia!manau auksciausia klase tepalas ir naujam ejna ir senam varikliui ne dos ilgiau numirt!

guners

Citataruzikas parašė:
vat nelabai suprantu ejgu naujam gerai sintetika,kodel senam bus blogai?nesamone kaskokia!manau auksciausia klase tepalas ir naujam ejna ir senam varikliui ne dos ilgiau numirt!
Esme tepalo klampume;)

Aurimas

Pilkit tik tokia kokia rekomenduoja gamintojas ir vaziuosit ilgai ilgai!

fennix

Na nemanau kad gamintoju rekomendacijos visada visiskai atitinka turima situacija, tokia kaip variklio bukle, rida ir vaziavimo stilius.
Pirmiausia pastebekim kad tie skaiciai visiskai neapsprendzia pagrindines tepalo paskirties- tai yra tepimo. Tai itakoja tik tepalo kokybe, jo uztersimo laipsnis ir visos tos priemaisos kurios ten turi buti ir kuriu neturi buti. Realiai daugiau naudos turetumet gauti pirkami tepalus uz 100 lt vietoj to kad moketumet 200 lt ir 4 kartus dazniau keisdami tepalo filtra kas butu 40 lt vietoj 10.
Pirma del tepalu- pirmasis skaicius zymi klampuma, antrasis atsparuma temperaturai. Taigi jei variklis pasidevejes gerokai ir ipilsit 0w40 :) tai tikrai gali ir tepalus pradet valgyt ir pro gumeles tepalas teket pradet. Del temperaturos- jei vaziuojat normaliai, tai nesokit i aukstumas. Bet jei variklis daugiau nei 5% kelio vaziuoja virs 6000 rpm, tai gal nepagailekit tu 50 lt ir ipilkit kazka kas turi Xw50 ar daugiau.del sintetikos ar pusiau sintetikos, laisvas pasirinkimas. Tiesa sintetika siek tiek daugiau kokybes turi, bet dazniau skystesne buna, o tai kaip ir itakoja jos tekejima pro sonus :) Taigi apgalvokit pries darydami ka nors ir del dievo meiles, nepilkit atsiprasant sudo i varikli(as kalbu apie "daktarus").
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

fennix

Tiesa, nepaminejau ka pats naudoju :) Smerkit ir peikit, bet esu Mobil1 fanas. Ekstremaliais laikais naudojau 5w50 Rally. Po kapitalinio variklio remonto naudojau 0w40 +SS, Na o dabar esu ramus ir naudoju S3000 5w40 sintetikos ir S2000 10w40 pusiau sintetikos misini :), taigi galit apsaukt mane idiotu :)
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!