Kokią alyvą (tepalus) pilti į Toyota Corolla variklį

Pradėjo rubilnikas, Sausis 10, 2009, 12:27:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

horn

Pulkininkas> kažkaip nusibodo jau tas pačias nuotraukas dėlioti, bet jei jau taip prašai tai įdėsiu

čia kiek pamenu buvo prasukta 15000km vietoj rekomenduojamų keitimų kas 10000km

Memelis

Geras, senai nemazai vazinejau su dujomis, bet kad tepalas nejuoduotu - nepamenu. Idomiai cia. Ten buvo Renault maniske, gal pas jas ir ten viskas kitaip...B) Gyvenime niekas neparduos man sitos markes...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

pauliusdd

Gal kas žinote, kiek rekomenduoja Toyota ir kiek galima nuvažiuoti su sintetine alyva? Pravažiuota 115 000 km.
टोयोटा इस बल.

kaktusas

lioska

man atsiunte toki "lankstinuka", tai ten parasyta kas 15k keisti. Kam pasigyriu - visi sako "nesamone"
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

horn

Pulkininkas

Citatakažkaip nusibodo jau tas pačias nuotraukas dėlioti, bet jei jau taip prašai tai įdėsiu
Nieko aš neprašiau :D
Esu važnėjęs daug metų dujomis su Audi C4, Prieš keitimą tepalas būdavo juodas kaip smala. Ir tai yra įvykęs faktas.

horn

Tikrai nedarau cirko iš šito dalyko ar kažko specialiai, taip pat ir nedapylinėju, bet alyva tikrai mažai pakeičia spalvą. Alyva juoduoja nuo likusių dalelių sudegus kurui, o dujos beveik nepalieka tų dalelių, todėl ir alyva švaresnė. Tas pats ir su laisvos eigos vožtuvu-jis neužsiteršia tiek daug, kiek važinėjant benzinu. Bet kuriam servise pasakys tą patį.

Pulkininkas

Bet kuriame servise, kai nuvažiuoji dėl variklio problemų, pamatę, kad įdėtos dujos atsisako remontuoti, pasiunčia pas dujininkus  arba bent jau pasišaipo: pigiai važinėjai, brangiai kainuos remontas. Taip buvo seniau, su pirmos kartos įranga. Dabar, su 4 kartos įranga tikriausiai viskas kitaip?

horn

Nežinau ar šaiposi servise iš dujų įrangos, galbūt taip buvo dėl pirmų įrangų motavimo ypatumų, kai pačios įrangos montavimas sukeldavo nepageidaujamus trūkumus variklio darbe. Su 4 kartos įranga to nėra-tai atskira sistema, netrukdanti variklio darbui su benzinu.

mirksnis

Sveiki, gal kas zinote kiek litru alyvos reikia Corollai E11 1999 m., 1332 cm3 variklis (benzinas), 63kW.
Aciu.
Atsitiktinumas kuria gyvenimus...

Linas112

mirksnis

Atsitiktinumas kuria gyvenimus...

grumstas

Laba diena,
siandien skambinau i Mototoja del tepalu keitimo, tai man pasake, kad tepalai bus 5W40, nors visur skelbiama, kad turi buti 5W30, tai kur teisybe? (tipo 5W40 pilama i senesnius variklius...)

lawyer

prisipirko per daug 5W-40 ir dabar neturi kur deti, tai bando iskisti :)